Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

QAnon-aanhangers teleurgesteld na inauguratie Biden

QAnon-aanhangers teleurgesteld na inauguratie Biden

NEW YORK (ANP) - Veel volgelingen van de QAnon-beweging lijken woensdag bedrogen uit zijn gekomen. Die dag had de "Great Awakening" moeten worden waarop Democratische leiders zouden worden gearresteerd wegens het runnen van een pedofielennetwerk, maar er gebeurde niets. Joe Biden werd gewoon als president beëdigd en Donald Trump kreeg geen tweede termijn, aldus The New York Times.

Er vonden geen massale arrestaties plaats, zoals werd voorspeld, waardoor aanhangers van de samenzweringstheorieën hun ideeën noodgedwongen tegen het licht moesten houden. Sommige groepen kwamen tot de conclusie dat ze het misschien niet bij het juiste eind hadden wat betreft Biden. Hij zou mogelijk zelfs deel uitmaken van de pogingen van Trump om de wereldwijde samenzwering te ontmantelen.

Anderen reageerden boos op de verspreiders van de voorspellingen dat woensdag een ommekeer zou zijn. "Een hoop YouTube-journalisten hebben zojuist een hele hoop geloofwaardigheid verloren", aldus een QAnon-aanhanger in een van de QAnon-chatrooms op internet.

'We zijn erin geluisd'

Sommigen realiseerden zich dat ze gewoon waren bedrogen. "Het is voorbij", schreef een van hen. Een ander riep aanhangers op wakker te worden. "We zijn erin geluisd."

Volgelingen die hoopten op een bericht van Q, het pseudoniem van de persoon die de beweging met zijn posts aanstuurt, kwamen eveneens bedrogen uit. Hij laat al enkele weken niets van zich horen, aldus The New York Times.

Aanhangers van de ultrarechtse QAnon-beweging denken dat leden van de Amerikaanse elite pedofiele satanisten zijn, die betrokken zijn bij een complot tegen president Trump. Ze baseren zich op berichten van een zekere 'Q', een anonieme gebruiker van een internetforum. Aanhangers van QAnon zijn niet alleen actief op Twitter, maar ook op platformen als TikTok, YouTube en Facebook.

Die-hardaanhangers van QAnon riepen op tot geduld. "Maak je geen zorgen om wat er om 12.00 uur gebeurt. Let op wat er nog gaat gebeuren."

Meer uit Buitenland

Bluswerkzaamheden beursgebouw Kopenhagen duren nog zeker een dag

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De brand in het historische beursgebouw in Kopenhagen is nog steeds niet volledig geblust. De bluswerkzaamheden gaan door en duren naar verwachting nog zeker 24 uur, meldt de brandweer donderdagochtend.

48 minuten geleden
Arrestaties in Duitsland om sabotageplan tegen steun Oekraïne

BERLIJN (ANP) - De Duitse autoriteiten hebben twee verdachten opgepakt op verdenking van het voorbereiden van sabotageacties. De twee hebben zowel de Duitse als de Russische nationaliteit en zouden voor een buitenlandse inlichtingendienst werken.

1 uur geleden
Trump bespreekt oorlogen met Poolse president

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft in New York het Poolse staatshoofd Andrzej Duda ontvangen. Trump deelde beelden van de ontmoeting op zijn platform Truth Social en prees de president uitbundig.

1 uur geleden
Indonesië evacueert duizenden mensen na vulkaanuitbarsting

JAKARTA (ANP/AFP/DPA) - De Indonesische autoriteiten evacueren duizenden mensen na meerdere uitbarstingen van de vulkaan Ruang. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven en de internationale luchthaven van Manado is gesloten.

1 uur geleden
NYT: Israël rekende niet op grote vergeldingsactie Iran

WASHINGTON (ANP) - Israël had geen grote Iraanse vergeldingsactie verwacht na het bombardement op een Iraanse diplomatieke post in Damascus. Dat zeggen ingewijden tegen de krant The New York Times. De Israëliërs zouden later ook hebben erkend dat ze de gevolgen van de luchtaanval niet goed hebben ingeschat.

3 uur geleden
EU-werkgroep moet Russische bemoeienis met verkiezingen tegengaan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie zet een tijdelijke werkgroep op die buitenlandse beïnvloeding van de Europese verkiezingen in juni moet helpen tegengaan. Onthullingen over Europese politici die tegen betaling Russische propaganda verspreiden hebben aangetoond dat extra maatregelen nodig zijn, zegt de Belgische premier Alexander De Croo.

7 uur geleden
Neergestoken bisschop Sydney vergeeft aanvaller

SYDNEY (ANP/AFP) - Een bisschop uit Sydney die maandag tijdens een live gestreamde mis werd neergestoken, zei donderdag dat hij herstellende is en dat hij zijn aanvaller vergeeft.

7 uur geleden