Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Q-Park is 'enorm geschrokken' van instorten garage Nieuwegein

Q-Park is 'enorm geschrokken' van instorten garage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Q-Park is "enorm geschrokken" van het instorten van de hellingbanen in de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. "We zijn opgelucht dat bezoekers en medewerkers ongedeerd zijn gebleven. Wij willen onze oprechte dank uitspreken aan de hulpdiensten voor hun snelle en professionele handelen", schrijft de parkeerexploitant mede namens Primevest, de eigenaar van de garage, in een verklaring op de website.

"De oorzaak is op dit moment onbekend. Wij verlenen volledige medewerking aan het onderzoek", staat in het bericht. De garage blijft "tot nader order volledig afgesloten". Het is niet bekend wanneer de auto's die er nog staan weg kunnen, maar Q-Park doet er "alles" aan om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. "Onze eerste prioriteit ligt bij alle bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. Abonnementhouders wiens auto nog in de parkeergarage staat, ontvangen hierover communicatie per e-mail." Ook kunnen eigenaren van de auto zelf contact opnemen via de klantenservice.

Zondagavond begaven de hellingbanen van de zes verdiepingen tellende parkeergarage het. De oorzaak is nog onbekend. Volgens de veiligheidsregio zijn er geen slachtoffers onder het puin bedolven.

Meer uit Binnenland

Hertellingen leveren Wilders zelf tientallen extra stemmen op

DEN HAAG (ANP) - Weer hebben een paar gemeenten de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement aangepast. Dat deden ze nadat ze de stemmen opnieuw hadden geteld op verzoek van de Kiesraad. Onder meer in Den Haag is de eindstand veranderd. Dit pakt vooral voor Geert Wilders zelf gunstig uit. Hij kreeg meer voorkeurstemmen.

11 minuten geleden
Iets meer uitreizigers naar jihadgebied zijn volgens AIVD overleden

DEN HAAG (ANP) - Het aantal Nederlanders dat de afgelopen jaren in Syrië of Irak is overleden tijdens hun deelname aan de jihadistische strijd, is gestegen naar 115. In de vorige rapportage eind 2023 ging de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) nog uit van 105 doden. Daarnaast meldt demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz in een Kamerbrief dat er 330 kinderen met een Nederlandse link in de strijdgebieden zijn of waren, via hun ouders. Dat zijn er 20 meer dan in de vorige rapportage. Het aantal overleden kinderen blijft staan op 30.

13 minuten geleden
Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding man in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft maandagavond een waarschuwingsschot gelost op de Laan van Hoornwijck in Den Haag om een man aan te kunnen houden. Agenten achtervolgden de man al enige tijd omdat hij in een 'verdachte' auto reed. Toen de politie de man klem probeerde te rijden, ramde de verdachte de politieauto. Toen het daarna niet meteen lukte om de man aan te houden, werd het waarschuwingsschot gelost.

24 minuten geleden
Kabinet ook verrast door Oostenrijkse steun natuurherstelwet

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet is "verrast" door het besluit van Oostenrijk om voor de Europese natuurherstelwet te stemmen, laat demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) aan de Tweede Kamer weten. Het betekent volgens haar onder meer dat Nederland over twee jaar een nationaal natuurherstelplan bij de Europese Commissie moet inleveren.

1 uur geleden
Slowakije is 'nog altijd' in bespreking over NAVO-baan Rutte

BRUSSEL (ANP) - Slowakije is er nog altijd niet uit of het demissionair premier Mark Rutte als nieuwe NAVO-topman wil. "We zijn daarover nog steeds in bespreking", zegt president Peter Pellegrini.

1 uur geleden
Man (46) aangehouden in zaak dode vrouw Goirle

GOIRLE (ANP) - Een 46-jarige man uit Baarle-Hertog (België) is maandagavond aangehouden omdat hij mogelijk een rol heeft gespeeld bij de dood van een vrouw uit Goirle, meldt de politie. De verdachte zit vast en mag geen contact hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat.

1 uur geleden
Westerwolde geeft COA vier weken voor oplossing opvang Ter Apel

SELLINGEN (ANP) - De gemeente Westerwolde geeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tot half juli de tijd om dagelijks minder dan 2000 mensen op het terrein van het aanmeldcentrum in Ter Apel te laten overnachten. Het COA zou daar vertrouwen in hebben, reden voor de gemeente waarbinnen het aanmeldcentrum ligt tot dan "vinger aan de pols te houden", bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTV Noord. Mocht dat niet lukken, "ondernemen we alsnog gerechtelijke stappen".

2 uur geleden