Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PVV'ers roepen Twitter op om Wilders zijn account terug te geven

PVV'ers roepen Twitter op om Wilders zijn account terug te geven

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders kan voorlopig geen gebruik maken van Twitter, en daarom hebben zijn partijgenoten donderdag een oproep op en aan Twitter gedaan om Wilders zijn account terug te geven. "Herstel het gehackte account van @geertwilderspvv zo snel mogelijk svp!", schrijven ze.

De oproep werd geplaatst door onder anderen Kamerleden Fleur Agema, Harm Beertema, Léon de Jong, Vicky Maeijer en Raymond de Roon, door Alexander van Hattem (Eerste Kamerlid, Statenlid in Noord-Brabant en gemeenteraadslid in Den Bosch) en door lokale PVV'ers als Maurice Meeuwissen (fractievoorzitter in Rotterdam) en Sebastián Kruis (fractievoorzitter in de gemeente Den Haag).

Wilders zelf noemt het "echt heel vervelend" dat zijn Twitter-account is gehackt. "Ik hoop dat Twitter het snel oplost", zegt de politicus in een reactie.

Wilders heeft meer dan 800.000 volgers op het sociale mediaplatform. Zijn profielfoto is veranderd in een cartoon en zijn banner is vervangen door een afbeelding van de Marokkaanse vlag. "Veel gekker moet het niet worden," zegt Wilders. "Hopelijk levert het wel veel nieuwe volgers op onder mijn Marokkaanse vrienden", grapt hij.

Onzinberichten

Het account retweet sinds de nacht van woensdag op donderdag ook allerlei andere accounts, die de standpunten van Wilders juist tegenspreken. Volgens de politicus worden "allemaal onzinberichten" gepost. Zelf kan hij naar zijn zeggen niet meer bij zijn eigen account.

De vermeende hackers verklaarden via een chat aan het programma GAAN! op NPO Radio 1 dat ze het account hebben gehackt omdat "wij vinden dat Geert Wilders veel te ver gaat met zijn uitspraken. Vooral over Marokkanen en moslims. Wij zijn dat niet, maar hebben veel sympathie voor deze mensen". De hackers wilden niet in de uitzending, maar hebben voorafgaand wel gechat met de presentator, die de berichten oplas op de zender.

Meer uit Politiek

Spreidingswet nauwelijks aangescherpt, ondanks kritiek RvS

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet past het wetsvoorstel voor de spreidingswet voor asielzoekers nauwelijks aan, ondanks de kritiek die de Raad van State erop heeft geuit. Dat bevestigen Haagse bronnen na berichtgeving van de NOS. Het voorstel van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) kwam tot stand na lange discussies binnen de coalitie en met grote vertraging. Om die reden zou hij nu niet bereid zijn het voorstel aan te passen. De wet zou bovendien pas op 1 januari volgend jaar kunnen ingaan, een jaar later dan aanvankelijk het plan was.

10 uur geleden
Kamer nog niet gerust op onrust in financiële sector

DEN HAAG (ANP) - De recente onrust op de financiële markten roept bij Kamerleden herinneringen op aan de kredietcrisis van 2008. Zij vrezen dat ook Nederlandse banken last kunnen krijgen van de problemen bij hun Amerikaanse en Zwitserse branchegenoten en dat dit ook de bredere economie zal raken. Minister Sigrid Kaag (Financiën) blijft er evenwel bij dat de financiële sector in ons land "weerbaar" is.

11 uur geleden
Kamer dringt aan op actie om megawinsten farmaceuten te temperen

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer dringt aan op actie en eventueel nieuwe regels om meer zeggenschap te krijgen over de 'big pharma'. Grote farmaceutische bedrijven maken megawinsten, maar daarnaast ontstaan er steeds vaker tekorten aan medicijnen en lopen ook de uitgaven aan geneesmiddelen snel op. Zorgminister Ernst Kuipers deelt de zorgen en zegt "met urgentie" op meerdere vlakken aan de slag te zijn om de snel stijgende medicijnkosten te kunnen drukken. "Op deze manier is het systeem niet te handhaven", zei Kuipers tijdens een Kamerdebat.

12 uur geleden
Timmermans nodigt Van der Plas uit voor stikstofoverleg

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Frans Timmermans gaat "graag" in gesprek met BBB-leider Caroline van der Plas over een oplossing voor de stikstofcrisis. "Ze is van harte welkom. Ik ontvang 'r heel graag", zegt de klimaatman van de Europese Commissie.

13 uur geleden
Linkse partijen: meer geld van Netflix naar Nederlandse makers

DEN HAAG (ANP) - Streamingplatforms als Netflix moeten verplicht een flink deel van het geld dat ze hier verdienen uitgeven aan onafhankelijke Nederlandse producenten, vinden de linkse oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en SP. De VVD wil ook dat er meer Nederlandse producties worden gemaakt, maar vindt het prima als bedrijven als Netflix dat zelf doen. Dat zeggen Kamerleden tijdens een debat over mediabeleid met de verantwoordelijk staatssecretaris Gunay Uslu.

14 uur geleden
SP en VVD willen sjoemelaars met energielabels hard aanpakken

DEN HAAG (ANP) - Fraude en sjoemelen met energielabels moeten hard worden aangepakt, vinden SP en VVD. Als energielabels van woningen te rooskleurig worden voorgesteld, moet er meer voor het huis of een hogere huur worden betaald, maar ook voor een hoge energierekening. Via opsporen, toezicht houden en boetes opleggen, moet hier een eind aan worden gemaakt, willen SP en VVD.

15 uur geleden
Rutte schuift aan bij eerstvolgende toeslagendebat

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte schuift aan bij het eerstvolgende commissiedebat in de Tweede Kamer over de afhandeling van het toeslagenschandaal. Dat schrijft staatssecretaris Aukje de Vries, die verantwoordelijk is voor Toeslagen, in een Kamerbrief. Het debat staat gepland op 23 mei.

16 uur geleden