Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PVV'er Graus: aangifte tegen mij was vals, ik leef vroom

PVV'er Graus: aangifte tegen mij was vals, ik leef vroom

DEN HAAG (ANP) - De aangifte van seksuele uitbuiting tegen Dion Graus was volgens hem vals, zegt hij in de podcast Op persoonlijke titel van journalist Ernst Lissauer. Het is voor het eerst in drie jaar dat hij weer een interview geeft, na beschuldigingen door zijn ex-vrouw van seksueel wangedrag en psychische mishandeling.

Graus denkt dat zijn ex-vrouw maar ook journalisten hem wilden "pakken", maar hij benadrukt dat hij onschuldig is. De aangifte werd in december vorig jaar door het Openbaar Ministerie geseponeerd, omdat er geen bewijs was van een strafbaar feit. Zelf heeft hij aangifte gedaan van smaad, belediging en laster.

"Nooit gaat iemand mij pakken, ik ga nooit vervolgd worden, ik ga nooit gestraft worden. Daar ben ik een te goed mens voor en leef ik te vroom voor", aldus Graus. "Ik heb sinds 2006 continu onder de loep gelegen, er is nooit iets gevonden en dat gaat ook niet gebeuren."

Gedwongen seks met andere mannen

Zijn ex-vrouw beschuldigde hem van gedwongen seks met andere mannen en psychische mishandeling. Volgens NRC dwong Graus haar tot seks met zijn particuliere beveiligers, bij wijze van betaling voor hun geleverde diensten. Op basis van tientallen sms- en WhatsAppberichten schreef de krant dat Graus jarenlang spil was in deze "uitleensessies". Ook in het Tweede Kamergebouw zou de ex-vrouw seks hebben gehad met de beveiligers. De vrouw was fractiemedewerkster van de PVV.

In de podcast ontkent Graus particuliere beveiligers te hebben gehad. Ook zegt hij zijn ex-vrouw altijd te hebben beschermd: "Ik ben een galante en koene ridder geweest". Verder vindt Graus het een privékwestie. "Ze pakken mij op mijn privé, omdat ze mij niet op mijn werk kunnen pakken."

Meer uit Binnenland

Zwaargewonde door steekpartij in parking Vinkeveen

VINKEVEEN (ANP) - In een parkeergarage in het Utrechtse Vinkeveen is maandagavond iemand zwaargewond geraakt door een steekpartij. Het incident gebeurde rond 18.40 uur aan de Pijlstaartlaan, meldt de politie.

1 uur geleden
Gemeente kan noodlijdende Rotterdam Pride niet financieel helpen

ROTTERDAM (ANP) - De gemeente Rotterdam kan de noodlijdende stichting die de Rotterdam Pride organiseert niet financieel ondersteunen. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De Stichting Rotterdam Pride (SRP) had aan de gemeente om financiële steun gevraagd, omdat er een tekort is ontstaan en de stichting niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen.

3 uur geleden
Negen mensen met link met Nederland verlaten Gazastrook

DEN HAAG (ANP) - Negen mensen met een link met Nederland die in de Gazastrook verbleven zijn maandag via de grens met Rafah aangekomen in Egypte. Ze worden daar opgevangen door vertegenwoordigers van België en naar de Egyptische hoofdstad Caïro gebracht, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

3 uur geleden
Onderzoek: supermarkten gooien minder voedsel weg

WAGENINGEN (ANP) - Supermarkten gooien minder eten en drinken weg. Ongeveer 1,4 procent van al het voedsel in de schappen komt niet bij de consument terecht. De verspilling daalt, constateren onderzoekers van de universiteit in Wageningen.

4 uur geleden
Burgemeester Westerwolde: gemeenten moeten nu in actie komen

WESTERWOLDE (ANP) - Burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, waar het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is, wil dat politiek Den Haag gemeenten oproept om meer opvangplekken voor statushouders vrij te maken. "De gedachte is bijna onbestaanbaar dat politieke leiders hun bestuurders niet oproepen om in beweging te komen, dat is wat nu nodig is", zegt hij in het radioprogramma EenVandaag op NPO Radio 1.

4 uur geleden
Deskundigen: tbs voor Vlijmense leraar in zedenzaak

DEN BOSCH (ANP) - Gedragsdeskundigen die basisschoolleraar Bas G. hebben onderzocht, vinden dat hem tbs met dwangverpleging moet worden opgelegd. De man wordt verdacht van een forse lijst zedenmisdrijven, waarvan veelal jonge tieners, maar ook aanmerkelijk jongere kinderen het slachtoffer zouden zijn geworden. G. was ruim twintig jaar leraar op een school in Vlijmen. Maandag stond hij terecht voor de rechtbank in Den Bosch.

5 uur geleden
PBL-klimaatonderzoek: ruim onder 2 graden opwarming is haalbaar

DUBAI (ANP) - Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) ziet een weg om de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden, maar daar zitten behoorlijk wat mitsen en maren aan vast. Als álle landen die beloofd hebben uiteindelijk klimaatneutraal te worden, ook daadwerkelijk die belofte nakomen, dan is het haalbaar, heeft het PBL berekend in een maandag gepubliceerd rapport. Uitvoering van die plannen ontbreekt echter nog, vertelt onderzoeker Detlef van Vuuren van het PBL op de klimaattop in Dubai.

5 uur geleden