Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PVV, VVD, NSC en BBB moeten knopen gaan doorhakken

PVV, VVD, NSC en BBB moeten knopen gaan doorhakken

DEN HAAG (ANP) - De kabinetsformatie gaat een cruciale fase in. Voor het eerst in bijna twee weken gaan de leiders van PVV, VVD, NSC en BBB weer langs bij de informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. De partijen moeten belangrijke beslissingen gaan nemen.

Ze kregen afgelopen vrijdag de doorrekeningen van hun plannen van het Centraal Planbureau (CPB). Ze weten nu wat maatregelen gaan kosten of opleveren. Financiƫn is een van de lastigste punten in de formatie.

Er is niet zo veel tijd meer om tot overeenstemming te komen. De informateurs moeten op 15 mei hun eindverslag inleveren. Maar na het laatste overleg in april verklaarden Van Zwol en Dijkgraaf nog vertrouwen te hebben in een goede afloop.

De komende dagen moet op een reeks van onderwerpen nog overeenstemming worden gevonden. De partijen moeten in deze "finaleweek" gaan uitruilen, maakten de informateurs eerder duidelijk. Het is de bedoeling dat er een beknopt hoofdlijnenakkoord komt.

Meer uit Binnenland

Reddingsteam USAR ingezet in Nieuwegein na instorting garage

NIEUWEGEIN (ANP) - Het team van Urban Search and Rescue Nederland (USAR.NL) wordt in de nacht van zondag op maandag ingezet in Nieuwegein nadat een deel van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis zondagavond is ingestort. Dit team komt onder meer in actie bij complexe reddingsoperaties. Het is niet bekend of er slachtoffers zijn.

11 minuten geleden
Burgemeester 'erg geschrokken' van instorten deel parkeergarage

NIEUWEGEIN (ANP) - Burgemeester Marijke van Beukering van Nieuwegein is "erg geschrokken" van het bericht dat een deel van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis is ingestort. Dat zegt de burgemeester zondagavond in een verklaring op de website van de gemeente.

22 minuten geleden
Jongvolwassenen verhuizen vaker, mogelijk door komst basisbeurs

DEN HAAG (ANP) - Jongvolwassenen verhuizen weer meer, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Mogelijk komt dat door de herinvoering van de basisbeurs sinds het studiejaar 2023/2024. Met zo'n 25.000 verhuizingen meer dan een jaar eerder verhuisde de groep tussen de 17 en 22 jaar in 2023 "duidelijk vaker", zegt het CBS.

37 minuten geleden
Specialistisch team betreedt ingestorte parkeergarage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Een specialistisch team van de brandweer betreedt de deels ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein om te zien of het veilig is. Het gaat om mensen van het Specialisme Technische Hulpverlening (STH), die gespecialiseerd zijn in complexe incidenten zoals instortingen van gebouwen.

39 minuten geleden
St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein roept mensen op niet te komen

NIEUWEGEIN (ANP) - Het St. Antonius Ziekenhuis roept mensen op om niet naar de locatie in Nieuwegein te komen. Dat zegt het ziekenhuis op X. Volgens een woordvoerder worden mensen die met medische klachten naar het ziekenhuis willen, opgeroepen om naar de locatie van het ziekenhuis in Utrecht te gaan.

1 uur geleden
Specialistische eenheden ingezet bij instorting parkeergarage

NIEUWEGEIN (ANP) - Bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn verschillende specialistische eenheden van hulpdiensten aanwezig bij de parkeergarage waarvan alle hellingen zijn ingestort. Onder meer leden van het Specialisme Technische Hulpverlening (STH) van de brandweer zijn op locatie, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse. Deze teams worden ingezet bij complexe incidenten, zoals de instorting van gebouwen waarbij mogelijk nog slachtoffers onder het puin liggen, is te lezen op de website van de brandweer.

1 uur geleden
Alle hellingen in parkeergarage ziekenhuis Nieuwegein ingestort

NIEUWEGEIN (ANP) - Alle hellingen van de parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis zijn ingestort, zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht. Dit zijn de overgangsstukken tussen de verschillende verdiepingen. Op het moment wordt gekeken of het veilig is voor hulpdiensten om het pand te betreden. "Er hangen veel brokstukken los aan het plafond", aldus de woordvoerder.

1 uur geleden