Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PVV niet langer de grootste partij in Limburg

PVV niet langer de grootste partij in Limburg

MAASTRICHT (ANP) - De PVV is niet langer de partij met de meeste stemmen in Limburg. De VVD heeft meer stemmen gekregen in de thuisprovincie van PVV-leider Geert Wilders en prominente partijgenoten als Lilian Helder en Dion Graus.

De VVD kreeg de steun van 21 procent van de Limburgse kiezers. Vier jaar geleden eindigde de partij op 17,9 procent. De PVV zakte van 19,5 procent naar 17 procent. De SP verloor veel terrein en D66 won licht.

Ook in Overijssel en Friesland is de VVD de grootste partij geworden. In beide provincies werd de koppositie overgenomen van het CDA. In Drenthe, Flevoland en Zeeland bleef de VVD de grootste partij.

In de provincie Groningen is de VVD juist niet langer de grootste. De partij kreeg meer stemmen dan in 2017, maar D66 ging nog meer vooruit. De VVD ging van 13,9 naar 14,9 procent, D66 steeg van 12,6 naar 15,5 procent.

Meer uit Politiek

Bruins Slot ontvangt verzoek van Israël om sancties tegen Iran

DEN HAAG (ANP) - Buitenlandminister Hanke Bruins Slot heeft een officieel verzoek van Israël ontvangen om Iran sancties op te leggen, bevestigt haar woordvoerder. De demissionaire bewindsvrouw sluit dinsdag aan het eind van de middag aan bij een digitaal overleg met haar Europese ambtscollega's naar aanleiding van de Iraanse aanval op Israël dit weekend. Sommige deelnemers zullen aandringen op extra sancties voor Iran, maar daar wil haar woordvoerder nog niet op vooruitlopen.

50 minuten geleden
Kosten renovatie Binnenhof lopen fors op: circa 2 miljard euro

DEN HAAG (ANP) - De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Ik hoop dat het lukt, zegt Wilders na terugkeer aan formatietafel

DEN HAAG (ANP) - Geert Wilders schuift weer aan bij de formatiegesprekken nadat onderhandelingen maandag op zijn verzoek tijdelijk waren geschorst toen het over asiel en migratie ging. De gesprekken "staan soms op scherp" volgens de PVV-leider. "Dat is ook goed. En daarna probeer je eruit te komen. Ik hoop dat het lukt", zegt hij voor aanvang.

3 uur geleden
Gelderland steekt 17 miljoen in verbeteren leefbaarheid dorpen

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland trekt 17 miljoen euro uit om de komende vier jaar tientallen zogenoemde dorpen- en wijkendeals te sluiten. Doel is de leefbaarheid in Gelderse dorpen en wijken te vergroten.

3 uur geleden
Bontenbal (CDA) wil maximumaantal moties per partij

DEN HAAG (ANP) - Een partij moet maximaal een bepaald aantal moties per jaar kunnen indienen, afhankelijk van hoeveel zetels ze in de Tweede Kamer heeft. Dat oppert CDA-leider Henri Bontenbal. "Een stevig voorstel", erkent de christendemocraat. "Maar het zal ervoor zorgen dat het instrument van de motie haar waarde weer terugkrijgt."

5 uur geleden
Yeşilgöz: we gingen juist richting overeenstemming op asiel

DEN HAAG (ANP) - VVD-leider Dilan Yeşilgöz is verbaasd dat PVV-leider Geert Wilders maandag plots vertrok uit een formatieoverleg. Volgens de liberale voorvrouw "gingen we richting consensus op een stevig pakket" wat betreft asielmaatregelen. "Ik vond dat het eruit zag alsof het van tevoren bedacht was", zegt Yeşilgöz bij de talkshow BEAU.

14 uur geleden
Nieuw box 3-stelsel lastig uitvoerbaar voor fiscus én burger

DEN HAAG (ANP) - Hervorming van de vermogensrendementsheffing is nog ingewikkelder dan gedacht, en daardoor maar moeilijk uitvoerbaar, blijkt uit een brief van demissionair staatssecretaris Marnix van Rij. De fiscus moet honderden extra mensen aannemen, en het nieuwe voorstel legt een dusdanig groot beslag op de systemen dat het in het geplande invoeringsjaar 2027 niet volledig geïmplementeerd kan worden. Voor een deel van de burgers die belasting moeten betalen uit inkomen op vermogen, is het nieuwe stelsel "naar verwachting (te) complex".

17 uur geleden