Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PVV-Kamerlid Beertema gaat op 22 november BBB stemmen

PVV-Kamerlid Beertema gaat op 22 november BBB stemmen

DEN HAAG (ANP) - Afzwaaiend PVV-Kamerlid Harm Beertema gaat niet op 'zijn' partij stemmen, maar op de BBB, maakt hij woensdag bekend op sociale media. Beertema ligt al langer in de clinch met de PVV. Hij was jarenlang de onderwijswoordvoerder van de partij, maar verzet zich de afgelopen tijd vooral tegen wat hij de "transgender-ideologie" noemt.

BBB-voorvrouw Caroline van der Plas en haar premierskandidaat Mona Keijzer vindt Beertema "twee nuchtere, integere, realistische, pragmatische en authentieke vrouwen die voor niets of niemand bang zijn".

De PVV'er kondigde al aan niet terug te keren op de kandidatenlijst, nadat de partij had besloten Beertema op een voor hem teleurstellende 16e plek te zetten. Sindsdien uit hij steeds vaker kritiek op zijn partijleider Geert Wilders en de PVV. Beertema zegt ook aan een kritisch boek te werken over zijn tijd bij de partij.

Voormalig partijgenoot Lilian Helder stapte zelfs al over naar de BBB. Voor die partij zit zij nu in de Tweede Kamer.

Meer uit Politiek

SGP noemt stemmen op donderdag respect voor Europese diversiteit

BRUSSEL (ANP) - Dat Nederland als enige EU-land al op donderdag voor de Europese verkiezingen stemt, is volgens SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen een eerbetoon aan de "diversiteit van Europa". Ierland en Tsjechië stemmen vrijdag. De andere EU-landen in het weekeinde.

1 uur geleden
StemWijzer ruim miljoen keer ingevuld, veel meer dan in 2019

DEN HAAG (ANP) - De StemWijzer voor de Europese verkiezingen is meer dan een miljoen keer volledig ingevuld. Bij de vorige verkiezingen, in 2019, stond de teller rond deze tijd op bijna 700.000 gebruikers. De verkiezingen zijn donderdag.

3 uur geleden
Defensie kijkt of 'dienjaar' minder vrijblijvend moet worden

DEN HAAG (ANP) - Het zogenoemde dienjaar waarin jongeren kunnen kijken of een baan bij Defensie iets voor hen is, wordt mogelijk minder vrijblijvend. Defensie laat meerdere scenario's onderzoeken waar een volgend kabinet uit kan kiezen, meldt demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat aan de Tweede Kamer.

19 uur geleden
Van der Maat: vertraging zet onderzeedienst op het spel

DEN HAAG (ANP) - Als er vertraging ontstaat in de aanschaf van de nieuwe onderzeeboten dan wordt het voortbestaan van de onderzeedienst op het spel gezet, waarschuwt demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie). Uitstel van de aankoop gaat hij "nooit uitvoeren".

21 uur geleden
Dick Schoof lijkt weinig te voelen voor vrijwillige hoorzitting

DEN HAAG (ANP) - Formateur Richard van Zwol ziet het niet gebeuren dat Dick Schoof vrijwillig naar de Tweede Kamer gaat voor een hoorzitting voordat hij wordt beëdigd als premier. Ministerskandidaten moeten zich deze formatie voor het eerst verantwoorden voordat ze worden geïnstalleerd, maar de beoogde minister-president is uitgezonderd van deze plicht. De formateur heeft nog niet vernomen dat Schoof ingaat op het verzoek van Jesse Klaver (GroenLinks-PvdA) uit eigen beweging mee te doen aan een hoorzitting.

1 dag geleden
PVV spreekt nog geen steun uit voor aanschaf Franse onderzeeboot

DEN HAAG (ANP) - De PVV heeft nog steeds "ernstige zorgen" over de voorlopige gunning van de bouw van vier onderzeeboten aan het Franse staatsbedrijf Naval, zei Joeri Pool tijdens een Kamerdebat maandag over de aanschaf. "Wij gaan hier vandaag nog geen knoop over doorhakken."

1 dag geleden
Kabinetsadviseur waarschuwt voor problemen met nieuwe huurwet

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State voorziet problemen als de Eerste Kamer de nieuwe huurwet van demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) zonder aanpassingen goedkeurt. De wet moet huurprijzen van honderdduizenden huizen in het middensegment verlagen en geldt voor bewoners van een zelfstandige woning. Maar volgens de kabinetsadviseur blijft onduidelijk wanneer sprake is van het laatste.

1 dag geleden