Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PVV en VVD ruziën al voor onderhandelingen over bezuinigingen

PVV en VVD ruziën al voor onderhandelingen over bezuinigingen

DEN HAAG (ANP) - Wat de VVD betreft staat al vast dat er de komende jaren fors moet worden bezuinigd. "Dat is een feit", zegt partijleider Dilan Yeşilgöz in WNL op Zondag. Maar de PVV, waarmee de liberalen onderhandelen over een nieuw kabinet, wil daar niets van weten. "Niks is nog een feit", reageert PVV-voorman Geert Wilders op X.

"Yeşilgöz begint de onderhandelingen op TV", stelt Wilders vast. Hij wijst erop dat de partijen pas maandag voor het eerst om tafel gaan om het echt over de inhoud te hebben. Toch neemt Wilders daar zelf ook alvast een voorschot op door te zeggen "dat de PVV lastenverlichting wil voor de burgers".

Het is niet de eerste keer dat Wilders en Yeşilgöz, die al sinds de verkiezingen in november om tafel zitten over de vorming van een rechts kabinet, elkaar in talkshows en op social media de maat nemen. De vorige informateur Kim Putters merkte in zijn eindverslag op dat meer terughoudendheid het onderling vertrouwen wellicht ten goede zou komen.

Samen met NSC en BBB praten de twee partijen vanaf maandag verder, onder leiding van de nieuwe informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf. Duidelijk was al dat de overheidsfinanciën een potentieel struikelblok vormen. Er liggen dure plannen op tafel maar van de vier partijen liet alleen de VVD haar verkiezingsprogramma doorrekenen door het CPB.

Meer uit Politiek

PVV-fractie kiest Mulder en De Jong als vicevoorzitters

DEN HAAG (ANP) - De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft na het vertrek van Fleur Agema naar het kabinet twee nieuwe vicevoorzitters gekozen, Edgar Mulder en Léon de Jong. Dat meldt fractieleider Geert Wilders in een bericht op X.

12 uur geleden
Hoekstra zegt vereerd te zijn met voordracht tot Eurocommissaris

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Wopke Hoekstra schrijft op X dat hij zeer vereerd is "dat het kabinet heeft besloten mij te nomineren voor de volgende Europese Commissie". Hij schrijft nog: "Ik dank minister-president Dick Schoof en zijn team zeer voor hun vertrouwen".

13 uur geleden
CDA-leider Bontenbal blij met EU-voordracht Hoekstra

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal is verheugd met de voordracht van zijn voorganger Wopke Hoekstra voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris. "Een CDA'er op deze plek, daar zijn we blij mee", laat hij weten in een bericht op X.

13 uur geleden
Van Weel uit in Boedapest onvrede over solo-optreden Orbán

BOEDAPEST (ANP) - Minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) heeft maandag zijn Hongaarse ambtgenoot Bence Tuzson aangesproken op de solomissie van de Hongaarse premier Viktor Orbán naar onder meer Rusland en China. Van Weel heeft hem gezegd dat Orbán dit zonder mandaat van de Europese Unie heeft gedaan en dat dit in Nederland tot veel ophef heeft geleid. "Die boodschap kwam zeker aan. Die neemt hij ook serieus", zei Van Weel tegen het ANP.

1 dag geleden
Premier Schoof dankt Biden voor inzet voor een veilig Europa

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Dick Schoof heeft "groot respect" voor de Amerikaanse president Joe Biden, laat hij via een woordvoerder weten. "Ik ben dankbaar voor de goede samenwerking en zijn niet aflatende inzet voor een veilig Europa."

2 dagen geleden
Van der Burg: besluit Biden maakt voor Democraten niet meer uit

HILVERSUM (ANP) - VVD-Kamerlid Eric van der Burg meent dat het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om zich terug te trekken uit de race om het presidentschap voor de Democraten geen verschil meer zal maken. "Het zat eraan te komen. De vraag was niet of, maar alleen maar wanneer. Ik vrees voor de Democraten dat het niet uitmaakt of het nu gebeurt of volgende week, maar dat Trump een zodanig sterke positie heeft dat het vechten tegen de bierkaai is."

2 dagen geleden
Van Weel tegen wens van Kamermeerderheid in Boedapest

BOEDAPEST/DEN HAAG (ANP) - Tegen de wens van een Kamermeerderheid, inclusief zijn eigen VVD, is minister David van Weel (Justitie en Veiligheid) aangekomen in Boedapest voor een informeel overleg met zijn EU-ambtgenoten. Hij is niet van plan terug te keren, zegt hij tegen het ANP. "Ik ben hier in het belang van Nederland."

2 dagen geleden