Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PVV en FvD hekelen besluit gerechtshof over avondklok

PVV en FvD hekelen besluit gerechtshof over avondklok

DEN HAAG (ANP) - PVV en Forum voor Democratie hekelen het besluit van het gerechtshof om de avondklok voorlopig toch overeind te houden. Dat gebeurt in ieder geval totdat het hoger beroep is afgerond, dat het kabinet meteen heeft ingesteld. Vrijdag dient het beroep en waarschijnlijk volgt die dag ook de uitspraak.

De verlenging van de maatregel kreeg onlangs geen steun in de Tweede Kamer van onder meer PVV, SGP, FvD, Partij voor de Dieren en DENK. Ze waren dan ook tevreden met het vonnis van de rechter in Den Haag die dinsdagochtend de avondklok ongeldig verklaarde, omdat de juridische grondslag niet op orde zou zijn. SGP en PvdD waarschuwden daar al voor, net als de Raad van State eerder.

Wilders twittert: "Wat krijg je een hekel aan een arrogante man als Rutte op ‘n dag als vandaag. Drammend lukt het hem een glasheldere rechterlijke uitspraak tégen de avondklok in een paar uur tijd opgeschort te krijgen. NL is geen rechtstaat maar een hele enge Ruttestaat."

Forum voor Democratie van Thierry Baudet: "Slachtoffers van de toeslagenaffaire moeten jaren vechten om hun recht te halen. Rutte laat een onwelgevallige uitspraak van de rechter dezelfde dag nog snel doorstrepen. Dat is klassenjustitie. Nederland is een corrupt land", twittert de partij. De avondklok is nog steeds illegaal, vindt de partij.

PVV-leider Geert Wilders twitterde eerder dinsdag dat hij een spoeddebat wil over de kwestie. De Kamer zou daarvoor van reces moeten terugkomen. Maar volgens een woordvoerster van het parlement is er dinsdagavond nog geen formeel verzoek daartoe binnen.

Meer uit Binnenland

Stichting Donorkind blijft meldingen krijgen na Netflixdocu

DEN HAAG (ANP) - Stichting Donorkind krijgt dagelijks twee of drie meldingen van ouders die zich zorgen maken na het zien van de documentaire 'The man with 1000 kids', bevestigt voorzitter Ties van der Meer na berichtgeving van RTL Nieuws. In de film wordt de Nederlandse 'massadonor' Jonathan in beeld gebracht.

24 minuten geleden
Drentse flyer waarschuwt: u bent in een gebied waar wolven leven

ASSEN (ANP) - De provincie Drenthe heeft 5000 flyers laten drukken met tips voor mensen die gebieden betreden waar ook wolven leven. De folders komen te liggen in de bezoekerscentra en informatiepunten van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Drentse Landschap. De vrijwillige boswachters van Natuurmonumenten nemen ook een setje mee als ze aan het werk gaan in Nationaal Park Dwingelderveld waar ze informatie verstrekken aan bezoekers in het gebied, meldt de organisatie.

43 minuten geleden
Justitie vervolgt verdachte moorden Weiteveen ook voor wapens

ASSEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat Richard K., verdacht van de dubbele moord in het Drentse dorp Weiteveen, ook vervolgen voor wapenbezit en mogelijk zelfs wapenhandel. Dat zei de officier van justitie dinsdag tijdens de tweede inleidende zitting in de strafzaak tegen K. bij de rechtbank in Assen. De verdenking wordt meegenomen in de moordzaak. K. was niet bij de zitting aanwezig.

1 uur geleden
Tweede zitting over drugsproductie in geëxplodeerde garagebox

ROTTERDAM (ANP) - In de rechtbank in Rotterdam begint dinsdag een tweede inleidende zitting in de zaak tegen de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de productie van drugs in een garagebox aan de Schammenkamp in Rotterdam. Mogelijk was het drugslab de oorzaak van de enorme explosie waarbij op maandagavond 29 januari drie mensen om het leven kwamen.

7 uur geleden
Nijmeegse Vierdaagse officieel van start met Dag van Elst

NIJMEGEN (ANP) - De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse beginnen dinsdag met hun wandeltocht van 30, 40 of 50 kilometer. Alle 47.000 beschikbare plaatsen waren dit jaar vergeven, maar niet iedereen heeft zich gemeld. Ruim 1500 mensen die zich wel hadden ingeschreven, hebben zich de afgelopen dagen niet aangemeld in Nijmegen en doen dus niet mee aan het wandelevenement. Later op dinsdag zal blijken hoeveel mensen er ook daadwerkelijk gestart zijn.

7 uur geleden
Duizenden buitenlandse militairen lopen weer mee in Vierdaagse

NIJMEGEN (ANP) - Aan de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdag begint, doen ook ruim 6400 militairen mee. 2446 militairen komen uit Nederland, maar traditiegetrouw is er ook veel buitenlandse inbreng. Militairen uit veel NAVO-lidstaten, maar ook uit onder meer Ghana, Indonesië, Nepal en de Caribische eilandstaat Saint Vincent en de Grenadines lopen de komende dagen door Nijmegen en omgeving. De Vierdaagse en Defensie zijn al sinds het begin met elkaar verbonden: in 1909 begon het wandelevenement als een militaire mars.

7 uur geleden
Huurprijzen blijven stijgen, aanbod droogt op mede door wet

ROTTERDAM (ANP) - Het vinden van een betaalbare huurwoning wordt met de dag lastiger. De gemiddelde vierkantemeterprijs steeg de afgelopen drie maanden met bijna 10 procent vergeleken met een jaar eerder, het aanbod nam met bijna een derde af. Volgens woningplatform Pararius komt dit voor een belangrijk deel door overheidsmaatregelen die de huurmarkt juist toegankelijker zouden moeten maken.

7 uur geleden