Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PvdA'er Paul Tang gaat belastingcommissie EU-parlement leiden

PvdA'er Paul Tang gaat belastingcommissie EU-parlement leiden

BRUSSEL (ANP) - PvdA'er Paul Tang gaat de nieuwe belastingcommissie van het Europees Parlement leiden. De commissie moet de strijd aanbinden met belastingontwijking en -ontduiking, waardoor de EU-lidstaten jaarlijks miljarden euro's mislopen.

Tang, voorman van de PvdA in Brussel, maakt zich al jaren sterk voor de aanpak van schimmige belastingconstructies en spaart daarbij Nederland niet. De econoom was de drijvende kracht achter de verklaring van het parlement dat Nederland een belastingparadijs is.

"Sindsdien hebben mijn collega’s er het volle vertrouwen in dat ik dit probleem echt aan wil pakken, ook in Nederland", zegt Tang. Het werk van de nieuwe commissie is volgens hem juist in het belang van de Nederlandse schatkist, die jaarlijks 22 miljard minder zou incasseren doordat rijkaards en multinationals hun geld met brievenbusfirma's en malafide belastingadviseurs weten weg te sluizen. Als de commissie donderdag voor het eerst bijeenkomt buigt zij zich meteen over belastingconstructies in Nederland en vijf andere lidstaten.

Tang wil onder meer dat bedrijven meer openheid van zaken geven over hun winst en belastingafdracht en dat niet langer iedereen zich zomaar belastingadviseur kan noemen. Verantwoordelijk EU-commissaris Paolo Gentiloni verwelkomt de nieuwe commissie "in het belang van eerlijke burgers en bedrijven in heel Europa".

De bestrijding van belastingontwijking en -ontduiking was tot nu toe verdeeld over allerlei verschillende geledingen van het parlement.

Meer uit Politiek

Stichting van Laurentien mag door met toeslagenmethode

DEN HAAG (ANP) - De Stichting (Gelijk)waardig Herstel, opgericht door prinses Laurentien, mag door met het helpen van mensen die getroffen zijn door het schandaal rond de kinderopvangtoeslag. Zij heeft een akkoord gesloten met het ministerie van Financiën over de voorwaarden waaronder dat kan, meldt staatssecretaris Nora Achahbar (Toeslagen) in een brief aan de Tweede Kamer.

1 dag geleden
Dit jaar slechts 'accentverschillen' in viering van Prinsjesdag

DEN HAAG (ANP) - Dit jaar zal Prinsjesdag grotendeels doorgaan in de oude vorm, bevestigt een woordvoerder van de Eerste Kamer na berichtgeving door de NOS. Wel zijn er enkele "accentverschillen", zoals een speciaal lesprogramma door ProDemos voor scholieren.

1 dag geleden
VVD wil dat ook kabinet wegblijft bij EU-vergaderingen Hongarije

DEN HAAG (ANP) - De VVD steunt de Europese Commissie, die voorlopig alleen ambtenaren stuurt naar informele vergaderingen die Hongarije als huidig EU-voorzitter organiseert. De regeringspartij wil van premier Dick Schoof en buitenlandminister Caspar Veldkamp weten waarom Nederland zich daar niet bij aansluit.

1 dag geleden
Premier Schoof: boycot Hongaarse EU-vergadering per keer bekijken

LUXEMBURG (ANP) - De Nederlandse premier Dick Schoof wil per gelegenheid bekijken of Nederland EU-vergaderingen gaat boycotten die Hongarije organiseert.

2 dagen geleden
Minister Heinen van Financiën in Brussel: Nederland blijft streng

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Nederlandse regering blijft in Brussel op begrotingsdiscipline hameren. Dat heeft minister Eelco Heinen van Financiën in Brussel gezegd.

2 dagen geleden
NSC-Kamerlid Hertzberger: 'groot ongemak' bij coalitie met PVV

DEN HAAG (ANP) - NSC-Kamerlid Rosanne Hertzberger voelt "groot ongemak" bij de samenwerking met de PVV, schrijft ze op LinkedIn. Ze zegt daarbij ook dat ze niet de enige is in haar partij die hier zo over denkt. Ze verdedigt de keuze om met de partij van Geert Wilders in een coalitie te stappen. Maar meteen in de eerste week van het nieuwe kabinet waren volgens Hertzberger ook de "lelijke kanten van deze samenwerking" te zien.

2 dagen geleden
Kamerleden pleiten voor noodvisums voor journalisten Moscow Times

DEN HAAG (ANP) - De journalisten van de Moscow Times moeten noodvisums krijgen nu de kritische onlinekrant als "ongewenste organisatie" is aangemerkt door de Russische autoriteiten, vinden Kamerleden van D66, VVD, CDA, SP, PvdD en Volt. Zij hebben hier Kamervragen over gesteld aan de ministers Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken) en Marjolein Faber (Asiel en Migratie).

2 dagen geleden