Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PvdA Rotterdam: vertrek Aboutaleb groot verlies

PvdA Rotterdam: vertrek Aboutaleb groot verlies

ROTTERDAM (ANP) - "Het vertrek van onze burgemeester Ahmed Aboutaleb is een groot verlies. Voor de stad Rotterdam en de Rotterdammers." Dat zegt de Rotterdamse fractie van de PvdA in een eerste reactie op het vertrek. Aboutaleb is lid van de PvdA.

"Onder zijn leiding is Rotterdam in 15 jaar veranderd in een aantrekkelijke stad die groeit en bloeit", zegt raadslid Co Engberts "Niet alleen in de stad en in alle wijken, maar ook op nationaal en op internationaal niveau heeft hij het ambt meer dan uitstekend vervuld. Daarmee heeft hij Rotterdam weer helemaal op de kaart gezet."

De fractie is bedroefd om het vertrek. "Aboutaleb leidde de stad door de vele crises, zoals de financiële crisis en recenter corona. Hij heeft de stad er kundig en veilig doorheen geloodst. Het vertrek van onze beste burgemeester stelt droevig. Zijn besluit om te stoppen kunnen we echter alleen maar respecteren."

Nieuwe burgemeester

De Rotterdamse PvdA wil dat Rotterdammers betrokken worden bij de keuze voor een nieuwe burgemeester. "Dat begint al bij het bepalen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Door middel van enquêtes en bewonersbijeenkomsten moeten Rotterdammers hun inbreng kunnen leveren over welk type burgemeester gewenst is. Een burgemeester voor alle Rotterdammers. Hier mag en moet wat de PvdA betreft ook voldoende tijd voor worden uitgetrokken."

Aboutaleb maakte dinsdag bekend dat hij in de loop van het najaar, na vijftien jaar het ambt van burgemeester van Rotterdam zal neerleggen. Hij vindt het tijd om plaats te maken voor een nieuwe burgemeester.

Meer uit Politiek

PVV-fractie kiest Mulder en De Jong als vicevoorzitters

DEN HAAG (ANP) - De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft na het vertrek van Fleur Agema naar het kabinet twee nieuwe vicevoorzitters gekozen, Edgar Mulder en Léon de Jong. Dat meldt fractieleider Geert Wilders in een bericht op X.

13 uur geleden
Hoekstra zegt vereerd te zijn met voordracht tot Eurocommissaris

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Wopke Hoekstra schrijft op X dat hij zeer vereerd is "dat het kabinet heeft besloten mij te nomineren voor de volgende Europese Commissie". Hij schrijft nog: "Ik dank minister-president Dick Schoof en zijn team zeer voor hun vertrouwen".

14 uur geleden
CDA-leider Bontenbal blij met EU-voordracht Hoekstra

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Henri Bontenbal is verheugd met de voordracht van zijn voorganger Wopke Hoekstra voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris. "Een CDA'er op deze plek, daar zijn we blij mee", laat hij weten in een bericht op X.

14 uur geleden
CDA-leider in Europarlement blij met voordracht Wopke Hoekstra

BRUSSEL (ANP) - De delegatieleider van het CDA in het Europees Parlement Tom Berendsen is "erg blij met deze voordracht" van Eurocommissaris Wopke Hoekstra voor een tweede termijn. Berendsen toont zich ook blij verrast dat deze belangrijke post aan een CDA'er wordt gegund, want in de regeringscoalitie van PVV, VVD, BBB en NSC zit het CDA inmiddels niet meer. "Het zijn turbulente tijden in en rond Europa, ik ben blij dat het kabinet kiest voor stabiliteit en ervaring", zegt Berendsen.

14 uur geleden
Hoekstra voorgedragen voor nieuwe termijn als Eurocommissaris

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft Wopke Hoekstra officieel voorgedragen voor een nieuwe termijn als Eurocommissaris. Minister-president Dick Schoof noemt hem "een sterke kandidaat voor een stevige portefeuille". Ingewijden meldden eerder al dat de keuze was gevallen op de CDA'er.

14 uur geleden
Premier blijft nog paar maanden langer in Torentje

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Dick Schoof en zijn naaste medewerkers blijven naar verwachting nog tot het einde van het jaar werken vanuit het Torentje. De tijdelijke verhuizing naar het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken laat wat langer op zich wachten. Dat heeft te maken met het ICT-systeem dat moet worden meeverhuisd, bevestigt een woordvoerder na een bericht in het AD.

16 uur geleden
Kabinet wil dat Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil dat CDA'er Wopke Hoekstra Eurocommissaris blijft. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving door RTL Nieuws.

1 dag geleden