Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PvdA en GroenLinks presenteren plannen voor samenwerking

PvdA en GroenLinks presenteren plannen voor samenwerking

DEN HAAG (ANP) - PvdA en GroenLinks presenteren maandag hun plannen voor een intensievere samenwerking de komende jaren. Ze gaan naar eigen zeggen een "progressieve alliantie" vormen.

Ook zal duidelijk worden hoe beide fracties in de Tweede Kamer samen verder gaan. Daar zitten de partijen geregeld samen om tafel om hun plannen op elkaar af te stemmen. Er zal geen fractiefusie worden aangekondigd.

Bij de kabinetsformatie trokken PvdA en GroenLinks samen op. Ze wilden alleen samen deelnemen aan een nieuw kabinet. Dat leidde er mede toe dat ze buiten de formatie bleven. Zowel VVD als CDA wilde niet met twee linkse partijen in een nieuwe coalitie gaan zitten.

Nauwer samenwerken

Al jaren wordt er gesproken over een mogelijke fusie van de linkse partijen in de hoop meer kiezers te trekken. Bij de laatste verkiezingen bleef de PvdA met negen zetels gelijk, terwijl GroenLinks zes zetels verloor en op acht uitkwam.

Maar een samensmelting van beide partijen zit er voorlopig nog niet in. De leden van de PvdA riepen de leiding op een partijbijeenkomst onlangs wel op om nauwer te gaan samenwerken met GroenLinks.

Tweede Kamerlid Bart Snels stapte kort geleden uit de fractie van GroenLinks. Hij kon zich niet vinden in de samenwerking met de PvdA.

Meer uit Binnenland

Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

36 minuten geleden
Zes mensen naar ziekenhuis door vermoedelijke straatrace Helmond

HELMOND (ANP) - Door een vermoedelijke straatrace tussen twee auto’s zijn zaterdagavond in Helmond zes mensen in het ziekenhuis beland. Op de Europaweg botste een van de twee auto’s achterop een taxibusje, dat stilstond voor een stoplicht.

49 minuten geleden
Bijeenkomst voor bewoners na brand appartementencomplex Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam vindt zondagochtend een bijeenkomst plaats voor de bewoners van het appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost, waar zaterdagavond rond 20.00 uur een zeer grote brand uitbrak. Alle bewoners van het complex van acht bouwlagen moesten de nacht elders doorbrengen. De bijeenkomst is om 11.00 uur in het Mercure Hotel.

1 uur geleden
Madeliefje verkozen tot nationale bloem bij Vroege Vogels

HILVERSUM (ANP) - Het madeliefje is bij de Nationale Bloem Verkiezing van radioprogramma Vroege Vogels zondagochtend uitgeroepen tot nationale bloem. Dat is zojuist bekendgemaakt in de uitzending van het BNNVARA-programma. In totaal hebben 53.000 mensen hun stem uitgebracht op hun favoriete bloem.

1 uur geleden
NPO zet met nieuwe Journalistieke Code in op meer transparantie

HILVERSUM (ANP) - De NPO krijgt per 1 juli een nieuwe Journalistieke Code. Dat heeft het College van Omroepen bekendgemaakt. De code bestaat uit een verzameling afspraken over journalistieke integriteit waar alle medewerkers en redacties van de publieke omroep zich aan moeten houden.

3 uur geleden
Twee voetgangers ernstig gewond na aanrijding in Valkenburg

DEN HAAG (ANP) - Twee voetgangers zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, nadat zij rond 02.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden aangereden door een voertuig op de Wilhelminalaan in Valkenburg, meldt de politie in de provincie Limburg.

7 uur geleden
Bewoners naar nachtopvang na grote brand in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementengebouw in Amsterdam waar zaterdagavond brand uitbrak kunnen niet naar huis. De brandweer liet rond 23.30 uur weten nog altijd bezig te zijn met het blussen van de brand, die rond 20.00 uur uitbrak in het appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost. Het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, werd eerder vanwege rook afgesloten.

11 uur geleden