Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pubs openen de deuren weer in Engeland

Pubs openen de deuren weer in Engeland

CORONAVIRUSLONDEN (ANP) - Pubs, restaurants, hotels, bioscopen, musea en vele andere instellingen in Engeland mogen vanaf zaterdag weer opengaan. Tegelijkertijd zal de afstandsregel waar mogelijk worden teruggebracht van 2 meter naar 1 meter. Uitzondering op de regel is de stad Leicester, waar op 30 juni een nieuwe lockdown is begonnen vanwege de hoge besmettingsgraad van het nieuwe coronavirus.

De versoepelingen zijn de laatste fase van een geleide heropening van de Britse economie. Premier Boris Johnson spoorde de Engelsen vrijdag aan om verantwoordelijk te handelen en "niet de boel te verknallen".

In de pubs is veel veranderd. Zo mogen er maar een beperkt aantal gasten naar binnen, mogen klanten niet aan de bar staan en is livemuziek niet toegestaan. Gasten moeten waar mogelijk 2 meter uit elkaar blijven en waar dat niet mogelijk is, moeten de kroegbazen andere maatregelen nemen, zoals scheidingswanden tussen de tafels. Ook moeten de locaties de klanten registreren.

Vooral naar de opening van de pubs wordt met spanning gekeken. Velen vrezen voor geweld en ongeregeldheden als mensen een slok op hebben. De politie neemt dan ook extra maatregelen. "We zijn absoluut voorbereid en je zult veel politiemensen op straat zien", zei de Londense politiechef Cressida Dick tegen de BBC-radio.

De pubs in Noord-Ierland zijn vrijdag al opengegaan. In Schotland gaan vanaf 6 juli de terrassen weer open en vanaf 15 juli ook de pubs zelf. In Wales kunnen mensen weer vanaf 13 juli op het terras van een drankje genieten. Wanneer de pubs daar helemaal open mogen, is nog niet bekend. De pubs en restaurants in het Verenigd Koninkrijk waren sinds 20 maart gesloten.

Meer uit Buitenland

Alsnog zomertijd in verdeeld Libanon na verrassend uitstel

BEIROET (ANP/RTR) - Libanon gaat toch officieel over op de zomertijd na een verrassend uitstel. Waarnemend premier Najib Mikati maakte een ommezwaai. Deze moslim-politicus verschoof vorige week de invoering van de zomertijd naar 20 april als de islamitische vastenperiode ramadan afloopt, maar hij komt daar nu op terug. In heel Libanon wordt woensdagnacht alsnog de klok een uur vooruit gezet.

1 uur geleden
Comité aan de slag met complexe invulling klimaatschadefonds

NEW YORK (ANP) - Het internationale comité dat concrete voorstellen moet doen voor het op te richten fonds voor klimaatschade, is vanaf maandag voor het eerst bijeen. "Jullie zijn niet alleen hier om een fonds op te zetten, het gaat om iets veel groters: een reddingslijn voor kwetsbare mensen en plaatsen", gaf VN-klimaatchef Simon Stiell de leden mee bij de opening van de vergadering. Die wordt gehouden in het Egyptische Luxor.

1 uur geleden
Regering Netanyahu overleeft moties van wantrouwen van oppositie

JERUZALEM (ANP/RTR) - De oppositie in het Israëlische parlement gaat, in afwachting van de toespraak van premier Benjamin Netanyahu, gewoon door met het verzet tegen de hervormingen van de rechtsspraak door de regering. Oppositieleden hebben twee moties van wantrouwen ingediend tegen de regering, maar die zijn weggestemd door de coalitie. Die heeft een meerderheid in de Knesset, het Israëlisch parlement.

3 uur geleden
Israëlische vakcentrale roept op tot nationale staking

JERUZALEM (ANP/AFP) - De Israëlische vakcentrale heeft opgeroepen tot een onmiddellijke landelijke staking vanwege de hervormingen van de rechtspraak. De leider van de nationale werknemersorganisatie Histadrut wil het land platleggen zodat premier Benjamin Netanyahu stopt met zijn plannen, die al weken tot massale protesten leiden in heel Israël.

5 uur geleden
Media: premier Israël stopt omstreden hervormingen

JERUZALEM (ANP/RTR) - De rechtse Israëlische premier Benjamin Netanyahu stopt met de omstreden hervormingen op justitiegebied. Dat meldt de Israëlische publieke omroep, die rekening houdt met een opschorting van de plannen. Ook bronnen van de Likudpartij van Netanyahu uitten die verwachting. Netanyahu gaat naar verluidt maandag om 09.30 uur (Nederlandse tijd) een toespraak houden.

6 uur geleden
President Israël hamert op einde omstreden hervormingen

TEL AVIV (ANP/DPA) - De Israëlische president Herzog heeft na massale protesten de regering opgeroepen meteen te stoppen met de omstreden hervormingen op justitiegebied. Hij zei dat de veranderingen de eenheid van het Israëlische volk en daarmee de hele samenleving bedreigen.

7 uur geleden
Protesten in heel Israël na ontslag defensieminister

JERUZALEM (ANP) - Honderdduizenden Israëli's zijn de straat op gegaan om te protesteren tegen het ontslag van defensieminister Yoav Gallant. Demonstranten blokkeren wegen en kruispunten op verschillende locaties in Israël uit protest tegen het besluit van premier Benjamin Netanyahu om Gallant te ontslaan, schrijft dagblad Haaretz. Het dagblad meldt dat volgens de politie op ruim 150 locaties demonstraties plaatsvinden.

10 uur geleden