Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pubs openen de deuren weer in Engeland

Pubs openen de deuren weer in Engeland

CORONAVIRUSLONDEN (ANP) - Pubs, restaurants, hotels, bioscopen, musea en vele andere instellingen in Engeland mogen vanaf zaterdag weer opengaan. Tegelijkertijd zal de afstandsregel waar mogelijk worden teruggebracht van 2 meter naar 1 meter. Uitzondering op de regel is de stad Leicester, waar op 30 juni een nieuwe lockdown is begonnen vanwege de hoge besmettingsgraad van het nieuwe coronavirus.

De versoepelingen zijn de laatste fase van een geleide heropening van de Britse economie. Premier Boris Johnson spoorde de Engelsen vrijdag aan om verantwoordelijk te handelen en "niet de boel te verknallen".

In de pubs is veel veranderd. Zo mogen er maar een beperkt aantal gasten naar binnen, mogen klanten niet aan de bar staan en is livemuziek niet toegestaan. Gasten moeten waar mogelijk 2 meter uit elkaar blijven en waar dat niet mogelijk is, moeten de kroegbazen andere maatregelen nemen, zoals scheidingswanden tussen de tafels. Ook moeten de locaties de klanten registreren.

Vooral naar de opening van de pubs wordt met spanning gekeken. Velen vrezen voor geweld en ongeregeldheden als mensen een slok op hebben. De politie neemt dan ook extra maatregelen. "We zijn absoluut voorbereid en je zult veel politiemensen op straat zien", zei de Londense politiechef Cressida Dick tegen de BBC-radio.

De pubs in Noord-Ierland zijn vrijdag al opengegaan. In Schotland gaan vanaf 6 juli de terrassen weer open en vanaf 15 juli ook de pubs zelf. In Wales kunnen mensen weer vanaf 13 juli op het terras van een drankje genieten. Wanneer de pubs daar helemaal open mogen, is nog niet bekend. De pubs en restaurants in het Verenigd Koninkrijk waren sinds 20 maart gesloten.

Meer uit Buitenland

Trump: Harris is 'radicaal-linkse gek'

CHARLOTTE (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft vicepresident Kamala Harris woensdag tijdens een campagnebijeenkomst in North Carolina bestempeld als een "radicaal-linkse gek die het land zal vernietigen".

38 minuten geleden
Campagne gestaakt om democratie te redden, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - De beste manier om een verdeeld land en verdeelde Democratische partij te verenigen is om "de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie". Dat zei president Joe Biden in zijn eerste toespraak sinds hij zondag onder druk van partijgenoten zijn herverkiezingscampagne staakte.

2 uur geleden
Deal wapenstilstand Gaza dichtbij, zegt Amerikaanse regeringsbron

WASHINGTON (ANP) - De onderhandelingen rond een staakt-het-vuren voor de Gazastrook en de vrijlating van de overblijvende Israëlische gijzelaars is in de "afrondende fase", zei een Amerikaanse regeringsfunctionaris woensdag tegen verschillende media.

3 uur geleden
Kritiek VS op plan Israël om UNRWA als terreurgroep te bestempelen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten hebben woensdag kritiek geuit op een Israëlisch wetsvoorstel dat het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen UNRWA als een terreurorganisatie zou bestempelen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken is het "ongelooflijk contraproductief".

3 uur geleden
Netanyahu wil nog een tijd controle over Gazastrook

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Israël wil nog een tijd de controle over de Palestijnse Gazastrook voor de eigen veiligheid, maakte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu duidelijk in een toespraak tot het Amerikaanse parlement. Voor de nabije toekomst is nog een doorslaggevende veiligheidscontrole over Gaza nodig, zei de regeringsleider tegen parlementariërs uit het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

6 uur geleden
Democraten willen Harris eerder tot presidentskandidaat benoemen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Democraten willen vicepresident Kamala Harris eerder tot hun kandidaat benoemen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november. Mogelijk wordt ze al begin augustus gekozen, blijkt uit plannen van een partijcommissie.

6 uur geleden
Fox News wil op 17 september debat tussen Harris en Trump

WASHINGTON (ANP) - Fox News heeft Kamala Harris en Donald Trump uitgenodigd voor een debat op dinsdag 17 september. Dat maakte de Amerikaanse zender bekend.

8 uur geleden