Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Publiek per 1 juli weer welkom in voetbalstadions, op 1,5 meter

Publiek per 1 juli weer welkom in voetbalstadions, op 1,5 meter

DEN HAAG (ANP) - Vanaf 1 juli zijn in de Nederlandse voetbalstadions weer bezoekers welkom. Dat heeft het kabinet besloten na advies van het Outbreak Management Team (OMT).

Het publiek mag alleen op een aantal strikte voorwaarden naar binnen. De 1,5 metermaatregel moet overal in de stadions worden aangehouden hetgeen waarschijnlijk betekent dat de clubs ongeveer een derde deel van hun stadioncapaciteit kunnen gebruiken. Het zingen van liederen en spreekkoren zijn nog verboden wegens het risico op verspreiding van het coronavirus.

Het is nog onduidelijk wat deze versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus betekent voor het begin van het nieuwe voetbalseizoen. Evenementen die vergunningsplichtig zijn, zoals wedstrijden in het betaalde voetbal, kunnen volgens premier Mark Rutte vanaf 1 juli nog niet voluit doorgaan. Met inachtneming van alle voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen zullen die evenementen waarschijnlijk niet voor de tweede helft van augustus plaatsvinden.

Thuisduels Oranje

Mogelijk opent het Nederlands elftal het nieuwe voetbalseizoen met twee groepswedstrijden in de Nations League. Voor Oranje staan twee thuisduels op het programma: op 4 september tegen Polen en drie dagen later tegen Italië. De locaties zijn nog niet bekend. Op 11 september zou dan de competitie in de eredivisie kunnen beginnen.

Voor de clubs die al veel seizoenskaarten hebben verkocht, wordt het een probleem om bij een beperkte stadioncapaciteit de tickets eerlijk te verdelen onder de trouwe aanhang. Ook de KNVB zal bij de interlands van Oranje keuzes moeten maken. Een verloting van de beschikbare plaatsbewijzen onder de supportersschare zou een oplossing kunnen zijn.

Kritiek en verdeeldheid na besluit KNVB

De eredivisie werd na 8 maart stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Op 24 april maakte de KNVB bekend dat het seizoen in het betaalde voetbal werd beëindigd, zonder kampioenen aan te wijzen en zonder promotie en degradatie toe te passen. Dat gebeurde nadat het kabinet drie dagen eerder alle wedstrijden in het betaalde voetbal tot 1 september had verboden.

De besluiten van het bestuur betaald voetbal over de afloop van twee profcompetities leidden tot veel kritiek en grote verdeeldheid onder de clubs. Inmiddels is er weer sprake van enige saamhorigheid in het betaalde voetbal. Vorige week werd tijdens de algemene vergadering in Zeist het Deltaplan aangenomen. Daarin vormden het solidariteitsfonds voor de clubs en het financiële vangnet van het kabinet belangrijke onderdelen. De KNVB hoopt later deze week vanuit Den Haag zekerheid te krijgen over het reddingsplan van 140 miljoen euro, dat bij de regering is ingediend.

Meer uit Voetbal

Keeper Vaessen van RKC is bij kennis en naar ziekenhuis gebracht

WAALWIJK (ANP) - Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk is in de slotfase van het duel met Ajax gereanimeerd op het veld. Dat gebeurde na een botsing met aanvaller Brian Brobbey van de bezoekers. Vaessen was even bewusteloos en is inmiddels weer bij kennis en naar een ziekenhuis gebracht.

53 minuten geleden
RKC - Ajax definitief gestaakt na zwaar letsel Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken en even later definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg zwaar letsel had opgelopen na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey. De bezoekers uit Amsterdam stonden met 3-2 voor. De KNVB moet beslissen wat er met het duel moet gebeuren.

1 uur geleden
FC Twente blijft door zege op Heerenveen in spoor van PSV

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente blijft door een zege op sc Heerenveen in het spoor van koploper PSV. De ploeg van coach Joseph Oosting won met 1-0 en komt daardoor op 18 punten, 3 minder dan de Eindhovenaren die nog zonder puntenverlies zijn.

1 uur geleden
RKC - Ajax tijdelijk gestaakt na blessure doelman Vaessen

WAALWIJK (ANP) - De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is in de slotfase onderbroken. Doelman Etienne Vaessen van de thuisploeg is mogelijk zwaargeblesseerd geraakt na een botsing met Ajax-aanvaller Brian Brobbey.

1 uur geleden
PSV zet zegereeks voort met overwinning (3-1) op FC Volendam

EINDHOVEN (ANP) - PSV blijft onverstoorbaar in de Eredivisie. De koploper liet tegen hekkensluiter FC Volendam de nodige kansen liggen, maar won alsnog zonder problemen: 3-1.

3 uur geleden
Almere City boekt historische zege bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Almere City FC heeft zijn eerste overwinning ooit in de Eredivisie geboekt. De gepromoveerde ploeg van coach Alex Pastoor won met 2-0 bij FC Utrecht en passeerde daarmee de thuisploeg op de ranglijst.

3 uur geleden
Bayern München pakt punt bij Leipzig na vroege achterstand

LEIPZIG (ANP) - Bayern München heeft een punt overgehouden aan de competitiewedstrijd bij RB Leipzig. De Duitse landskampioen, waar Matthijs de Ligt wegens een knieblessure nog ontbrak, kwam terug van een 2-0-achterstand en speelde met 2-2 gelijk bij de ploeg van Xavi Simons.

3 uur geleden