Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Publiek keert eind april terug in voetbalstadions

Publiek keert eind april terug in voetbalstadions

DEN HAAG (ANP) - Aan het einde van deze maand keert het publiek terug in de voetbalstadions. De dertigste speelronde in de Eredivisie, van 23 tot en met 25 april, maakt deel uit van een grootschalige pilot van de overheid om met gebruik van toegangstesten de samenleving weer te openen.

Zo mogen bij de wedstrijd Ajax - AZ, op zondag 25 april in Amsterdam, 7500 supporters de Johan Cruijff ArenA in. Koploper Ajax kan dan mogelijk kampioen worden. Bij Feyenoord - Vitesse zijn die dag 6500 fans welkom in De Kuip. Een week eerder, op zondag 18 april, vindt in het Rotterdamse stadion de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse plaats, zonder publiek. Beide clubs mogen hun eigen stadions wel openstellen om daar supporters op grote schermen naar de finale te laten kijken. In Arnhem zijn 3000 fans welkom, in Amsterdam 5000. De 36e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie, met acht wedstrijden op vrijdag 30 april, maakt ook deel uit van de pilot.

"We onderhouden intensief contact met het kabinet over de terugkeer van het publiek in de stadions en alle kansen en mogelijkheden die dit proces kunnen versnellen", zegt Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB. "Na de Fieldlab-experimenten bij drie wedstrijden is dit een hele mooie, nieuwe stap: voor het eerst hebben we tijdens een speelronde bij alle wedstrijden toeschouwers op de tribune. Het nieuwe wettelijk kader voor sneltesten moet in mei actief worden. Met nog een aantal spannende speelrondes te gaan, is het realistisch dat dit seizoen eindigt zoals we het is begonnen: met supporters in de stadions die de spelers aanmoedigen."

Negatieve uitslag

De voetbalfans die naar binnen mogen, moeten binnen 24 uur voor de wedstrijd een coronatest ondergaan in een teststraat. Wie een negatieve uitslag heeft, kan die aan de stadionpoort laten zien via de CoronaCheck-app en mag naar binnen. De toeschouwers moeten zich op de tribunes houden aan de verplichte onderlinge 1,5 meter afstand.

In de eerste weken van het seizoen mochten de betaaldvoetbalclubs ook een beperkt aantal toeschouwers ontvangen, maar eind september besloot het kabinet vanwege de verslechterende coronasituatie in Nederland om dat te verbieden. In februari werd in het kader van de Fieldlab-experimenten bij twee duels uit de Keuken Kampioen Divisie getest met publiek in het stadion. Dat gebeurde afgelopen maand ook bij de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Letland, waarbij 5000 fans welkom waren in de ArenA.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 5 dagen geleden
Help eerst de middenstand en de horeca ipv weer te buigen voor big money. Schandalig
wvberend 5 dagen geleden
JA het gaat weer over het grote geld !!!

Meer uit Gezond

Kuipers: advies Gezondheidsraad 'fantastisch, goed nieuws'

ROTTERDAM (ANP) - Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), is blij met het advies van de Gezondheidsraad om de tijd tussen de eerste en de tweede coronaprik te verlengen zodat er genoeg vaccin is om meer mensen de eerste prik te geven. "Fantastisch, goed nieuws", zei hij maandag in zijn eerste reactie. Het kan zelfs leiden tot "aanzienlijk" minder opnames, schat hij.

32 minuten geleden
Gezondheidsraad: meer tijd tussen twee prikken is overwegen waard

DEN HAAG (ANP) - De Gezondheidsraad zet de deur open naar de mogelijkheid om meer mensen een eerste prik te geven van de coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. De tijd tussen de eerste en de tweede prik kan wat de raad betreft eventueel worden verlengd naar twaalf weken. Het effect van zo'n verlenging is "relatief klein", tempert het adviesorgaan van het kabinet de verwachtingen wel.

1 uur geleden
6757 nieuwe coronagevallen, gemiddelde loopt verder op

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 6757 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een maandag is dat relatief veel. Het aantal positieve tests ligt in het begin van de week doorgaans lager dan richting het einde van de week.

1 uur geleden
Meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal opgenomen coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw gestegen. In totaal zijn nu 2582 patiënten met Covid-19 opgenomen, 65 meer dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

2 uur geleden
Proefvakantie Rhodos moet ‘schat aan informatie’ opleveren

SCHIPHOL (ANP) - Zowel in binnen- als buitenland zijn de ogen gericht op de 189 Nederlandse proeftoeristen die maandagmiddag naar het Griekse eiland Rhodos vliegen. De all-inclusive vakantie moet volgens de directeur van reisorganisatie Sunweb, Mattijs ten Brink, "een schat aan informatie" opleveren voor de reisbranche over hoe we binnenkort weer veilig vakantie kunnen vieren in coronatijd.

3 uur geleden
Grapperhaus: situatie nog niet goed genoeg om terrassen te openen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet blijft erbij dat de coronacijfers te slecht zijn om terrassen en andere buitenlocaties weer open te kunnen gooien. Dat zei minister van Justitie Ferd Grapperhaus maandag, voorafgaand aan overleg met zijn collega-ministers.

3 uur geleden
Engeland versoepelt lockdown, al voor middernacht rijen bij pubs

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk heeft de lockdown maandag verregaand versoepeld. Winkels, kappers en horecazaken in Engeland mochten na ongeveer drie maanden de deuren weer openen. Sommige Britten trotseerden de vrieskou om klokslag middernacht al een pint te halen bij een café.

5 uur geleden