Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV'er Schouten: eerste grote succes, net als de trainer

PSV'er Schouten: eerste grote succes, net als de trainer

EINDHOVEN (ANP) - Voor PSV'er Jerdy Schouten heeft zijn keuze om Bologna vorig jaar zomer voor PSV te verruilen goed uitgepakt. "Dit is mijn eerste grote prijs, net als voor de trainer. Ik kon hier alleen maar van dromen toen ik terugkwam. Bij Excelsior of Heracles word je dit niet", sprak de 27-jarige middenvelder na het binnenhalen van de landstitel. Schouten voetbalde eerder voor Excelsior en Peter Bosz was coach van Heracles.

Schouten zag PSV het moeilijk hebben tegen Sparta. "Het was echt niet goed. Ik voelde zelf geen extra spanning voor deze wedstrijd, maar misschien was dat onbewust wel zo. Ze zeggen vaak dat goede teams ook slechte wedstrijden winnen. Dat zag je vandaag."

De Oranje-international genoot van de dominantie van PSV dit seizoen. "We hebben echt goed voetbal laten zien, het beste van Nederland. De mentaliteit van willen winnen, die ik in Italië heb geleerd, heeft mij wel geholpen. Maar ik vind het ook belangrijk hoe we winnen."

Kritiek

Guus Til merkte al snel dat de komst van Bosz goed voor hem uitpakte. "Dit is de enige speelstijl die bij mij past. Continu druk geven en volle bak vooruit", zei de middenvelder. "Vanaf het begin had ik een goed gevoel en wist ik dat het een bijzonder seizoen kon worden. Zeker toen de trainer zei dat hij nog nooit met zo'n goede groep had gewerkt."

Til kreeg ook wel eens kritiek, omdat hij, technisch gezien, niet de meest begaafde speler is. "Of mensen het nou wel of niet goed vinden, dat maakt mij niet uit. Als de mensen op de club maar weten wat ik kan. Dan ben ik oké."

Meer uit Voetbal

ADO na gelijkspel tegen De Graafschap naar halve finale play-offs

DEN HAAG (ANP) - Alex Schalk heeft ADO Den Haag naar de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie geleid. De aanvaller maakte beide doelpunten voor zijn ploeg in het thuisduel met De Graafschap (2-2). ADO zegevierde afgelopen dinsdag in Doetinchem met 2-3.

2 uur geleden
Atalanta plaatst zich na zege op Lecce voor Champions League

LECCE (ANP) - Atalanta speelt volgend seizoen in de Champions League. De club kan de vijfde positie van de Serie A niet meer ontgaan na een uitzege op Lecce (0-2)

3 uur geleden
Voetbalster Miedema neemt met doelpunt afscheid van Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema heeft met een doelpunt afscheid genomen van Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje scoorde eenmaal in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Brighton & Hove Albion (5-0).

5 uur geleden
Besuijen schiet FC Emmen naar halve finales play-offs

DORDRECHT (ANP) - Vicente Besuijen heeft FC Emmen naar de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie geschoten. De 23-jarige aanvaller maakte in de 88e minuut het enige doelpunt van een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-1).

5 uur geleden
Trainer De Zerbi vertrekt bij Brighton & Hove Albion

BRIGHTON (ANP) - Trainer Roberto de Zerbi neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Brighton & Hove Albion. De 44-jarige Italiaan zit zondag tijdens een thuisduel met Manchester United voor het laatst op de bank bij de ploeg waarvoor de Nederlanders Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman uitkomen.

6 uur geleden
Duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen gestaakt na onweer

DORDRECHT (ANP) - Het duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen in de play-offs om promotie naar de Eredivisie is vlak na rust gestaakt. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof stuurde alle spelers naar de kleedkamers toen het begon te onweren.

6 uur geleden
Kampioen Leverkusen blijft ongeslagen in Bundesliga

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft een prachtig seizoen in de Bundesliga in stijl afgesloten. De kampioen won in de laatste speelronde ook van FC Augsburg (2-1) en vestigde zo een record. Nog nooit eerder bleef een ploeg een seizoen lang ongeslagen in de Bundesliga.

6 uur geleden