Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV'er Dumfries hoopt dat slapeloze nachten nu voorbij zijn

PSV'er Dumfries hoopt dat slapeloze nachten nu voorbij zijn

EINDHOVEN (ANP) - Denzel Dumfries werd bijna moe van zichzelf. Week na week stond de 23-jarige aanvoerder van PSV dezelfde woorden uit te spreken tegen verslaggevers. Zaterdag had hij, na de thuiszege van 3-0 op Willem II, eindelijk reden om wat positiever te zijn. De opluchting bij hem was duidelijk zichtbaar, net als bij alle andere PSV'ers in het stadion.

"Het is een moeilijke tijd geweest. Ik heb weinig 'slaapuren' gemaakt. Het zijn echt leermomenten geweest voor in mijn rugzak. Het is nu wel weer een fijn gevoel om hier te staan", aldus Dumfries na de eerste overwinning van PSV in het nieuwe jaar.

Na de desastreuze start van 2020, met een gelijkspel tegen VVV-Venlo (1-1) en FC Twente (1-1), bekeruitschakeling tegen eerstedivisionist NAC Breda (2-0) en het verlies bij Ajax (1-0), nam de crisis in Eindhoven enorme vormen aan. Op de achtergrond werden spelletjes gespeeld die je normaal gesproken niet zo snel ziet bij PSV.

Slachtofferrol

Het deed veel met de jonge spelersgroep, bekende Dumfries zaterdag. "Ik wil zeker niet in de slachtofferrol gaan zitten. Maar het is natuurlijk niet lekker als er zoveel onenigheid is."

Vier spelers, onder wie Dumfries, spraken de afgelopen week met de clubleiding. Algemeen directeur Toon Gerbrands betrok ook andere mensen erbij en zei vrijdag dat "de eenheid van geest en denken terug is binnen alle geledingen van PSV." Dumfries was blij met dat moment, het was volgens hem nodig. "We hebben gezegd dat we echt afstand zouden nemen van de teleurstellingen. En als staf en spelers positief door zouden gaan."

Ontvangst

De supporters van PSV zongen de spelers toe toen ze zaterdag met de spelersbus bij het stadion arriveerden. Dumfries: "De ontvangst was fantastisch. Je merkte dat het wat deed met iedereen. Het was een goed signaal van de supporters naar ons toe. Zo van: we staan achter jullie, we willen met z'n allen vooruit."

Dumfries bezorgde op zijn beurt de supporters een goed gevoel door tegen Willem II na ruim een half uur de score te openen. Zijn zesde doelpunt dit seizoen in de eredivisie alweer en zijn derde dit jaar. "Of ik er grappen over maak richting onze aanvallers? Dat is nog niet echt de fase nu om dat te doen. We hebben veel kwaliteit in de voorhoede en ik weet zeker dat ook die spelers op een gegeven moment weer hun doelpunten gaan maken."

Meer uit Voetbal

Nederland, België en Duitsland melden zich bij FIFA voor WK 2027

ZEIST (ANP) - Nederland, België en Duitsland hebben de wereldvoetbalbond FIFA vrijdag officieel laten weten het WK voor vrouwen van 2027 te willen organiseren. "We zijn er klaar voor", verscheen op het Twitter-account van de gedeelde kandidatuur. Die draagt de naam Breaking New Ground, waarvan de hoofdletters een verwijzing zijn naar de Engelse naam van de drie landen.

23 minuten geleden
Supportersvereniging Oranje voorziet geen problemen in Parijs

PARIJS (ANP) - De Supportersclub Oranje voorziet geen problemen voor de fans die vrijdagavond in Parijs de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk bezoeken. Het is momenteel onrustig in Frankrijk, waar massaprotesten en rellen zijn. Bovendien heeft het land te maken met stakingen.

38 minuten geleden
FC Groningen neemt afscheid van keepers Leeuwenburgh en De Boer

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen neemt na dit seizoen afscheid van de keepers Peter Leeuwenburgh en Jan de Boer. Leeuwenburgh (29) en De Boer (22) hebben beiden een aflopend contract en dat wordt niet verlengd. Ze zijn bij de nummer 17 van de Eredivisie reserve achter eerste doelman Michael Verrips.

1 uur geleden
Geen extra afhakers bij Oranje op wedstrijddag

PARIJS (ANP) - Oranje heeft niet te maken gekregen met extra afhakers in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd van vrijdagavond tegen Frankrijk. Donderdagochtend verlieten vijf spelers de selectie omdat ze volgens de KNVB met een virusinfectie kampen. De mogelijkheid bestond dat er nog meer internationals ziek zouden worden. Dat is niet het geval, aldus een woordvoerder van het Nederlands elftal.

1 uur geleden
Nederlandse voetbalsters blijven nummer 8 van de wereld

ZÜRICH (ANP) - De Nederlandse voetbalsters staan na de interlands van afgelopen maand nog steeds op de achtste plaats van de wereldranglijst. De ploeg van trainer Andries Jonker speelde tijdens een trainingskamp op Malta twee keer tegen Oostenrijk. Het eerste duel werd met 2-1 verloren, de tweede wedstrijd won Oranje met 4-0.

1 uur geleden
AZ beticht leiding KNVB in brief van 'vriendjespolitiek'

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft de leiding van de KNVB in een brief beticht van 'vriendjespolitiek'. De voetbalclub uit Alkmaar wil dat de Nederlandse voetbalbond een onafhankelijk (feiten-)onderzoek laat doen naar het handelen van diverse KNVB-functionarissen. AZ heeft het gevoel dat Ajax, PSV en Feyenoord een voorkeurspositie hebben, zo staat in de brief die in handen is van het tv-programma Vandaag Inside.

2 uur geleden
Barcelona ziet ook verdediger Christensen geblesseerd uitvallen

KOPENHAGEN (ANP) - De medische staf van FC Barcelona heeft er een nieuwe zorg bij. De koploper van de Spaanse voetbalcompetitie zag verdediger Andreas Christensen met een beenblessure terugkeren uit Denemarken.

3 uur geleden