Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV zag het vertrek van clubicoon Van Nistelrooij niet aankomen

PSV zag het vertrek van clubicoon Van Nistelrooij niet aankomen

EINDHOVEN (ANP) - Algemeen directeur Marcel Brands was woensdagochtend in gesprek met personeelsleden van PSV toen Earnest Stewart plotseling kwam binnenlopen. "Ruud van Nistelrooij is weg, per direct", zei de hoogste technisch man van de club uit Eindhoven. "Hij heeft het zijn spelers meteen verteld."

Brands was zeer verrast, vertelde de Brabander nadat hij zich woensdagmiddag aangeslagen in de perszaal van het Philips-stadion had gemeld. "Dinsdag hebben Earnest en ik een goed gesprek met Ruud gevoerd", zei hij. "We zouden woensdag alle spelers met z'n drieën toespreken en daarna zou alle focus op ons uitduel van zondag met AZ gaan. Je denkt toch niet dat ik met personeelsleden ga praten als ik denk dat Van Nistelrooij ontslag neemt?"

Brands zei niet precies te weten waarom Van Nistelrooij vlak voor het laatste competitieduel is opgestapt. "Er waren problemen, maar die zouden we na AZ oplossen. Zo hadden we dat dinsdagavond afgesproken. Woensdag voelde hij geen draagvlak meer. Wat er met Ruud is gebeurd in zo'n korte tijd? Misschien heeft hij alles nog een keer laten bezinken. Een gebrek aan steun? Nee, wij wilden juist met hem verder."

Fricties

PSV won dit seizoen de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal en mag aan de voorronden van de Champions League deelnemen als het minimaal gelijk speelt tegen AZ. Toch had de 46-jarige Van Nistelrooij geen goede relatie met zijn assistenten Fred Rutten en André Ooijer, die mede daarom beiden vertrekken. "Natuurlijk hebben we daarover gesproken. Ook spelers hebben daar naar gevraagd. Ze zagen spanning in de technische staf. Maar dat was nog voor de bekerfinale tegen Ajax. Die win je niet als er grote problemen zijn", denkt Brands.

Brands baalt dat de fricties tussen de trainer en zijn assistenten en verhalen over bezorgde spelers in De Telegraaf terecht zijn gekomen. "Maar ik denk nog steeds dat er geen spelers hebben gelekt, eerder zaakwaarnemers", zei hij. De algemeen directeur zag eerder dit seizoen met technisch directeur John de Jong ook al een clubicoon vertrekken, nadat de raad van commissarissen het vertrouwen in hem had opgezegd. "Dit is allemaal heel vervelend. Maar deze zaken zijn onvergelijkbaar", zei de directeur die zelf geen reden ziet om op te stappen.

Van Nistelrooij vond het aanvankelijk te vroeg om dit seizoen al hoofdtrainer van PSV te zijn. Maar na een gesprek met Brands besloot hij alsnog Roger Schmidt op te volgen. "Er gaan verhalen dat ik hem heb omgepraat", zei Brands. "Maar dat is niet zo. We werden beiden enthousiast na onze gesprekken. Ik kan Van Nistelrooij echt niet ompraten. Anders had ik dat nu ook wel gedaan."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden