Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV wacht precies zestien jaar op uitzege in hoofdtoernooi CL

PSV wacht precies zestien jaar op uitzege in hoofdtoernooi CL

SEVILLA (ANP) - PSV hoopt in Sevilla voor het eerst in zestien jaar weer een uitwedstrijd te winnen in het hoofdtoernooi van de Champions League. De laatste keer dat dat lukte was op 27 november 2007, bij CSKA Moskou: 0-1. De Peruviaan Jefferson Farfán, die inmiddels 39 jaar is, maakte toen het doelpunt.

In het seizoen 2008/2009 deed PSV ook mee aan de Champions League. De uitwedstrijden tegen Liverpool (3-1), Olympique Marseille (3-0) en Atlético Madrid (2-1) gingen allemaal verloren.

Het duurde daarna tot het seizoen 2015/2016 voordat de Eindhovenaren de poulefase van het belangrijkste toernooi voor Europese clubteams weer bereikten. PSV verloor van CSKA Moskou (3-2) en VfL Wolfsburg (2-0) en speelde gelijk (0-0) bij Manchester United. De uitwedstrijd tegen Atlético Madrid in de achtste finales eindigde ook in 0-0.

Lens

Een jaar later (2016/2017) verloor PSV in het hoofdtoernooi van Bayern München (4-1) en Atlético Madrid (2-0) en werd een punt gepakt bij FK Rostov (2-2). In het seizoen 2018/2019 lukte het PSV, onder leiding van trainer Mark van Bommel, ook niet om een uitwedstrijd in de Champions League te winnen: 4-0 bij FC Barcelona, 2-1 bij Tottenham Hotspur en 1-1 bij Internazionale.

PSV moest daarna wachten tot dit seizoen op de volgende deelname. De ploeg van coach Peter Bosz verloor in september met 4-0 bij Arsenal en speelde vorige maand bij RC Lens met 1-1 gelijk.

Achtste finales

PSV won dus vijftien keer op rij geen uitwedstrijd in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Eindhovenaren maakten drie weken terug, met een thuiszege op RC Lens (1-0), een einde aan een reeks van zeventien duels zonder overwinning in de poulefase van de Champions League.

Bij een zege op Sevilla kan de koploper van de Eredivisie zich al plaatsen voor de achtste finales. Arsenal moet dan later op woensdag Lens verslaan. Sevilla en PSV trappen om 18.45 uur af.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden