Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV volgens Schmidt 'volledig gefocust' op AZ in roerige week

PSV volgens Schmidt 'volledig gefocust' op AZ in roerige week

EINDHOVEN (ANP) - PSV is volgens Roger Schmidt "volledig gefocust" op de thuiswedstrijd tegen AZ. Dat zei de trainer van de Eindhovense club een dag nadat hij wereldkundig maakte dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in Eindhoven.

"Door duidelijkheid te scheppen, weet iedereen binnen de club waar we aan toe zijn. We kunnen nu met een fris gevoel vooruitkijken naar deze belangrijke wedstrijd en ons op een zo goed mogelijke manier voorbereiden", herhaalde Schmidt vrijdag nog maar eens. "De focus ligt volledig op de wedstrijd tegen AZ."

In dat duel met de nummer 5 van de Eredivisie kan Schmidt weer beschikken over Ibrahim Sangaré, die met Ivoorkust in de strijd om de Afrika Cup in de achtste finales werd uitgeschakeld. "Ibrahim is woensdag aangesloten en zal weer bij de wedstrijdselectie zitten. We bekijken na de afsluitende training hoe lang hij kan spelen", zei Schmidt over de middenvelder.

Publiek

Noni Madueke en Carlos Vinícius keerden terug op het trainingsveld, maar zij zijn er dit weekend nog niet bij. Schmidt: "Met Noni en Carlos nemen we minder risico. Zij zullen zaterdag nog niet aansluiten bij de ploeg. We hebben goede hoop dat zij volgende week wellicht weer minuten kunnen maken."

Ryan Thomas, Maxi Romero en André Ramalho zijn vanwege blessures niet inzetbaar bij de nummer 2 van de Eredivisie. "Er staat een gedegen selectie die klaar is om zich van haar beste kant te tonen. We hebben eerder dit seizoen een goede wedstrijd gespeeld tegen AZ. Dat willen we nu herhalen, met hopelijk hetzelfde resultaat tot gevolg", aldus Schmidt. In Alkmaar won PSV met 3-0.

Het duel begint om 20.00 uur en staat in het teken van de terugkeer van fans in de stadions. Schmidt: "Het is zaak om het seizoen op een zo goed mogelijke manier tot een eind te brengen en de wedstrijd tegen AZ is een cruciaal onderdeel in dat proces. Het publiek speelt hier eveneens een belangrijke rol in. Het is mooi dat zij ons zaterdag weer in het stadion kunnen steunen."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden