Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV verstevigt koppositie in Eredivisie met zesde zege op rij

PSV verstevigt koppositie in Eredivisie met zesde zege op rij

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft in de Eredivisie ook de zesde wedstrijd van dit seizoen gewonnen. Het elftal van trainer Peter Bosz was in het Philips-stadion met 3-0 te sterk voor Go Ahead Eagles.

Luuk de Jong scoorde twee keer voor PSV, beide malen met zijn hoofd. De aanvoerder heeft nu in de Eredivisie 155 keer gescoord, één keer meer dan Klaas-Jan Huntelaar. De Jong is nu de nummer 12 op de ranglijst van topscorers aller tijden op het hoogste niveau in Nederland. De andere PSV-treffer kwam op naam van Guus Til.

PSV heeft na zes duels 18 punten en een doelsaldo van 20-1. AZ kan donderdag bij een thuiszege op Heracles Almelo weer naast PSV komen. Go Ahead Eagles blijft op de zesde plek staan met 10 punten.

Zaterdag speelt PSV in de Eredivisie opnieuw thuis, dan tegen het laaggeklasseerde FC Volendam.

Meer uit Voetbal

Scheidsrechter gaat op EK alleen in gesprek met aanvoerder

NYON (ANP) - Scheidsrechters geven tijdens het EK voetbal in Duitsland bij discutabele beslissingen alleen uitleg aan de aanvoerders. Teamgenoten die de rol van de aanvoerder negeren en zich opdringen aan de scheidsrechter worden direct bestraft met de gele kaart. Dat heeft scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti van de Europese voetbalbond UEFA laten weten.

50 minuten geleden
PEC Zwolle mist geschorste Buurmeester in slotduel met FC Twente

EREDIVISIE (ANP) - PEC Zwolle kan zondag in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen FC Twente niet beschikken over Zico Buurmeester. De 24-jarige middenvelder kreeg afgelopen weekeinde tegen RKC Waalwijk een directe rode kaart. "Op basis van verklaringen van scheidsrechter Bas Nijhuis en de VAR, heeft PEC Zwolle besloten geen beroep aan te tekenen", meldt de Overijsselse club.

53 minuten geleden
Assistent Hulshoff stopt bij Oranje, Lodeweges keert terug

ZEIST (ANP) - Sipke Hulshoff stopt per direct als assistent van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Dwight Lodeweges neemt zijn plaats in, meldt de KNVB. Lodeweges was ook al assistent van Koeman tijdens zijn eerste periode als bondscoach.

1 uur geleden
Dortmund-spits Füllkrug zeker van plek in EK-selectie Duitsland

DORTMUND (ANP/DPA) - Niclas Füllkrug is zeker van deelname aan het Europees kampioenschap. De 31-jarige spits van Borussia Dortmund kreeg in de ochtendradioshow op de WDR te horen dat hij bij de selectie van bondscoach Julian Nagelsmann zit.

2 uur geleden
AA Gent neemt afscheid van trainer Vanhaezebrouck

GENT (ANP/BELGA) - AA Gent neemt na dit seizoen afscheid van trainer Hein Vanhaezebrouck. Dat meldt de Belgische voetbalclub op de eigen website. Beide partijen nemen volgens AA Gent afscheid "in de beste verstandhouding, met wederzijds respect en met enorme dank voor wat samen bereikt is".

4 uur geleden
Ajax ziet steeds meer toekomst met jonge Italiaanse coach Farioli

AMSTERDAM (ANP) - Erik ten Hag, voor veel Ajacieden de droomkandidaat voor de functie van hoofdtrainer, staat na veertien competitienederlagen nog onder contract bij Manchester United en Graham Potter is na serieuze gesprekken afgehaakt. Inmiddels denken ze bij Ajax aan Francesco Farioli, een 35-jarige coach uit Italië die met OGC Nice nog in de race is om een ticket voor de Champions League.

4 uur geleden
Voetballers Canada oefenen met nieuwe coach Marsch tegen Oranje

MONTREAL (ANP) - Jesse Marsch is de nieuwe bondscoach van de nationale voetbalploeg van Canada. De voormalig trainer van Leeds United is de opvolger van Mauro Biello, die even de honneurs waar heeft genomen nadat John Herdman vorig jaar augustus naar Toronto FC was vertrokken.

11 uur geleden