Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV verslaat ook VVV en gaat met vertrouwen korte winterstop in

PSV verslaat ook VVV en gaat met vertrouwen korte winterstop in

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft de laatste competitiewedstrijd van het jaar gewonnen. Het elftal van trainer Roger Schmidt kwam dinsdag tegen VVV-Venlo wel eerst op achterstand, maar stelde na rust de overwinning alsnog snel veilig: 4-1.

Het was voor PSV, de Europa League en KNVB-beker ook meegerekend, de vijfde achtereenvolgende zege. PSV sluit 2020 zo met een goed gevoel af en lijkt na de korte winterstop serieus mee te gaan doen om het kampioenschap. De maand januari, met direct de uitwedstrijd tegen Ajax op het programma, wordt vrij bepalend.

Een jaar geleden bevond PSV zich nog op een absoluut dieptepunt. Mark van Bommel was net ontslagen en ook onder interim-trainer Ernest Faber ging het in de eerste maanden van het nieuwe jaar niet direct heel veel beter. Het stopzetten van de competitie vanwege het coronavirus kwam PSV in maart prima uit en de nieuwe trainer Schmidt kreeg veel ruimte om een goede selectie samen te stellen.

Wissels

Het duurde even voor het nieuwe PSV echt vorm kreeg en vanwege het drukke programma wisselde Schmidt veel. Inmiddels zijn de contouren steeds zichtbaarder. Vooral voorin heeft PSV veel kwaliteit.

Tegen VVV ontbrak topscorer Donyell Malen. De spits oogde zaterdag in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-4) al niet helemaal fit en Schmidt liet hem om die reden dinsdag buiten zijn selectie. Noni Madueke nam de plaats van Malen in en controlerend op het middenveld verving Jorrit Hendrix de geschorste Pablo Rosario. Rosario pakte zaterdag tegen RKC in het laatste kwartier een gele kaart, waardoor hij er tegen Ajax gewoon bij kan zijn.

Spelverloop

PSV had het voor rust moeilijk tegen VVV en creëerde maar weinig kansen. De Venlonaren, die in oktober met liefst 13-0 van Ajax verloren, kwamen in het Philips Stadion zelfs verrassend op voorsprong. Jafar Arias profiteerde halverwege de eerste helft van slecht verdedigen aan de kant van PSV: 0-1.

Na een overtreding van Chris Kum op Madueke benutte linksback Philipp Max in de 35e minuut een strafschop: 1-1.

In de tweede helft sloeg PSV rap toe. Olivier Boscagli scoorde in de 49e minuut uit een hoekschop met zijn hoofd en de 3-1 kwam na een klein uur spelen op naam van Cody Gakpo. Voor de aanvaller betekende het zijn vijfde treffer dit seizoen in de eredivisie. Invaller Adrian Fein zorgde in blessuretijd voor de 4-1.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden