Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV vergeet de Eredivisie weer wat spannender te maken

PSV vergeet de Eredivisie weer wat spannender te maken

ROTTERDAM (ANP) - PSV is het niet gelukt de Eredivisie weer wat spannender te maken. De Eindhovense formatie verspeelde zondag bij Feyenoord een voorsprong van 0-2. Door twee treffers van Cyriel Dessers in de slotfase behaalde Feyenoord enkele dagen na 'het wonder van Marseille' zowaar nog een punt. PSV blijft daardoor op 4 punten staan van Ajax, dat eerder op de dag gelijkspeelde (2-2) bij AZ.

Cody Gakpo was voor de rust de grote man met twee doelpunten voor PSV, in de 16e en 29e minuut. Eerst scoorde hij na een pass van Joey Veerman, vervolgens na een vlekkeloze combinatie met Eran Zahavi. De thuisclub stelde er vrijwel niets tegenover. Er was alleen een balletje voorlangs van Cyriel Dessers.

Vooral in het midden stapelden de Rotterdammers fout op fout, waar PSV op gepaste wijze met een snelle omschakeling gebruik van maakte. Meestal had de formatie van trainer Roger Schmidt de uitval niet eens nodig. Er was veelvuldig sprake van een ware omsingeling van de Rotterdammers.

Oppermachtig

Van het begin was de nummer 2 van de Eredivisie, gehandicapt door veel ontbrekende spelers, in de eerste helft oppermachtig. Aan de rechterkant was Ritsu Doan voortdurend dreigend, in de rug gesteund door de offensieve back Mauro Júnior. Aan de andere kant was er vooral Gakpo.

Aan Feyenoord-zijde had coach Arne Slot dezelfde spelers opgesteld, als die afgelopen donderdag via een 0-0 bij Olympique Marseille de finale van de Conference League binnenstormden. Mogelijk ook bij wijze van eerbetoon. Ze brachten het legioen bij voorbaat al in extase. Naarmate het duel vorderde waren aanvankelijk toch vooral de fans van PSV het luidruchtigst.

Strafschop

Halverwege greep Slot in. Met Jens Toornstra, Patrik Wålemark en Bryan Linssen zette hij maar liefst drie nieuwe mensen in. Het hielp, want meteen na de hervatting kreeg Feyenoord een grote kans. Luis Sinisterra brak door, maar doelman Yvon Mvogo hield het oog op de bal en greep bekwaam in. Dat deed hij even later ook bij een schuiver van Dessers.

Toch werd het nog spannend, omdat de Rotterdammers niet opgaven. Dessers zorgde 5 minuten voor tijd voor 1-2, na een mooie pass van Sinisterra. In extra tijd benutte Dessers vervolgens nog een strafschop, toegekend wegens hands.

Een kwartier voor tijd debuteerde verdediger Philippe Sandler bij Feyenoord.

Meer uit Voetbal

Nederlands getint Atalanta speelt gelijk in Marseille

MARSEILLE (ANP) - Het Nederlands getinte Atalanta houdt door een gelijkspel bij Olympique Marseille uitzicht op het bereiken van de eindstrijd van de Europa League. De heenwedstrijd in de halve finales eindigde in 1-1.

16 minuten geleden
Finale in zicht voor Bayer Leverkusen na zege bij AS Roma

ROME (ANP) - Bayer Leverkusen lijkt hard op weg naar de finale van de Europa League op 22 mei in Dublin. De Duitse landskampioen won bij AS Roma knap met 2-0 door doelpunten van Florian Wirtz en Robert Andrich. Volgende week is de return.

16 minuten geleden
Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

5 uur geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

9 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

11 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

12 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

14 uur geleden