Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV trekt goede lijn in nieuwe jaar door en evenaart recordreeks

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft ook de zeventiende competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. Het elftal van trainer Peter Bosz versloeg in het eerste duel na de korte winterstop Excelsior met 3-1. Met zeventien achtereenvolgende overwinningen evenaarde PSV het record uit het seizoen 1987/1988, toen de Eindhovenaren onder leiding van Guus Hiddink ook de eerste zeventien competitieduels wonnen. Het huidige PSV kan het record volgende week zondag, bij winst op FC Utrecht, alleen in handen krijgen.

Bosz en algemeen directeur Marcel Brands waarschuwden woensdag op de nieuwjaarsreceptie voor gemakzucht. Brands verwees naar de thuiswedstrijd tegen Ajax van eind oktober, toen PSV tegen alle verwachting in bij rust achter stond en veel kansen weggaf. Uiteindelijk werd het nog wel 5-2. Bosz gaf op zijn beurt aan eerste achtervolger Feyenoord bij de hervatting van de competitie direct alle hoop te willen ontnemen.

PSV oogde scherp en gaf Excelsior geen enkele kans. Het duurde niet lang tot de openingstreffer viel. André Ramalho kopte in de 13e minuut uit een hoekschop tegen keeper Stijn van Gassel aan, waarna Luuk de Jong scherp was in de rebound (1-0). Enkele minuten later kopte De Jong op aangeven van Sergiño Dest het tweede doelpunt binnen. De 2-0 betekende ook dat PSV nu twintig competitiewedstrijden op rij minimaal twee doelpunten maakte. Dat is ook een record. Ajax was met negentien duels met minimaal twee doelpunten, in 2012, recordhouder.

Buitenspel

Guus Til scoorde ook nog in de eerste helft, maar dat doelpunt werd afgekeurd om buitenspel.

De Jong had na rust wel weer succes. In de 69e minuut tikte hij van dichtbij, op aangeven van Ramalho, de 3-0 binnen. De spits steeg dankzij zijn drie doelpunten naar de tiende plaats op de ranglijst van topscorers aller tijden in de Eredivisie. De voormalig international heeft nu 164 keer gescoord op het hoogste niveau in Nederland, twee keer vaker dan Cor van der Gijp.

Noa Lang maakte een kwartier voor tijd zijn rentree bij PSV. De Oranje-international liep begin oktober een hamstringblessure op. Eind november deed hij als invaller even mee in het uitduel met FC Twente, maar hij kreeg daarna te maken met een terugslag. Ook buitenspeler Yorbe Vertessen, die deze transferperiode graag wil vertrekken door een gebrek aan speeltijd, viel in de slotfase in. Invaller Derensili Sanches Fernandes scoorde in de 82e minuut tegen.Troy Parrott miste daarna nog een grote kans voor de Rotterdammers, die ook nog een doelpunt zagen worden afgekeurd.

Meer uit Voetbal

Duitse aanvaller Wirtz jongste maker van openingstreffer op EK

MÜNCHEN (ANP) - Florian Wirtz is een record rijker. De aanvaller schoot Duitsland op voorsprong in de openingswedstrijd van het EK tegen Schotland (1-0). Hij is met 21 jaar en 42 dagen de jongste maker van het eerste doelpunt op een Europese eindronde ooit.

28 minuten geleden
Weduwe Beckenbauer zorgt voor emotionele openingsceremonie

MÜNCHEN (ANP) - Met een emotioneel moment in de Allianz Arena van München is het EK voetbal in Duitsland begonnen. Kort voor de aftrap van het openingsduel tussen Duitsland en Schotland bracht de weduwe van voetballegende Franz Beckenbauer de zilveren Henri Delaunay Cup naar het veld.

37 minuten geleden
Duitsland start EK met Havertz in de spits

MÜNCHEN (ANP) - Het Duitse elftal begint het EK in eigen land met Kai Havertz in de spits. Voor het openingsduel met Schotland heeft bondscoach Julian Nagelsmann gekozen voor dezelfde basiself als in de laatste oefenwedstrijd afgelopen week tegen Griekenland (2-1-overwinning).

1 uur geleden
PSG contracteert Russische keeper Safonov

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain heeft de Russische keeper Matvej Safonov voor vijf seizoenen vastgelegd. De 25-jarige doelman komt over van FK Krasnodar uit de Russische competitie. Met de overgang zou rond de 20 miljoen euro gemoeid zijn.

NAC Breda met IJslandse spits Ómarsson de Eredivisie in

BREDA (ANP) - NAC Breda gaat met spits Elías Már Ómarsson de Eredivisie in. Het aflopende contract van de IJslander is met een jaar verlengd.

3 uur geleden
Henk Veerman keert terug bij FC Volendam en verlengt contract

VOLENDAM (ANP) - Henk Veerman komt de komende seizoenen uit voor FC Volendam, waar hij een verbeterd contract heeft getekend. Afgelopen seizoen werd de 33-jarige spits verhuurd aan ADO Den Haag. Hij werd bij ADO topscorer van de eerste divisie met 23 doelpunten.