Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV-trainer Schmidt verwacht ''open duels'' met Kopenhagen

PSV-trainer Schmidt verwacht ''open duels'' met Kopenhagen

EINDHOVEN (ANP) - Met FC Kopenhagen treft PSV donderdag in de achtste finales van de Conference League een ploeg die in eigen land heerst. De koploper in de Deense competitie verloor voor het laatst op 24 oktober een duel en won na de hervatting van het seizoen half februari al weer drie keer op rij.

"Aanvallend en verdedigend speelt de ploeg met een idee", is het oordeel van PSV-trainer Schmidt. "Het verschil met ons zal niet groot zijn. Ik verwacht twee open duels." De Duitser wilde geen uitspraken doen over de mogelijke opstelling. "We spelen vreselijk veel wedstrijden in korte tijd. Het is één van de voornaamste redenen dat ik per wedstrijd een afweging maak wie er speelt. Per wedstrijd maken we een plan van aanpak. Op basis daarvan kies ik met mijn staf wie er start."

Schmidt wil er donderdag (21.00 uur) voor zorgen dat zijn ploeg met een goed uitzicht op de kwartfinales over twee weken naar Denemarken afreist voor de return. "Dat is nodig. Met het enthousiaste publiek achter zich kan FC Kopenhagen tot grote hoogte stijgen."

Daarbij ziet de Duitser het vertrouwen binnen zijn selectie groeien met vier competitiezeges op rij, het bereiken van de bekerfinale en de uitschakeling van Maccabi Tel Aviv in de tussenronde van de Conference League. "De afgelopen weken spelen we goed voetbal. Dat is extra fijn omdat nu de belangrijkste periode van het seizoen is aangebroken. Als iedere speler op het veld zo met elkaar in verbinding staat als bijvoorbeeld afgelopen zondag tegen Heracles Almelo en voor elkaar door het vuur gaat, kunnen we dit seizoen erg succesvol afsluiten. Het feit dat we ook na lastige duels aan het langste eind trekken, tekent de mentaliteit van onze ploeg. Dat is echt niet altijd makkelijk", aldus Schmidt op de website van de club.

Meer uit Voetbal

Nederlands getint Atalanta speelt gelijk in Marseille

MARSEILLE (ANP) - Het Nederlands getinte Atalanta houdt door een gelijkspel bij Olympique Marseille uitzicht op het bereiken van de eindstrijd van de Europa League. De heenwedstrijd in de halve finales eindigde in 1-1.

4 uur geleden
Finale in zicht voor Bayer Leverkusen na zege bij AS Roma

ROME (ANP) - Bayer Leverkusen lijkt hard op weg naar de finale van de Europa League op 22 mei in Dublin. De Duitse landskampioen won bij AS Roma knap met 2-0 door doelpunten van Florian Wirtz en Robert Andrich. Volgende week is de return.

4 uur geleden
Voetballer Tonali krijgt ook in Engeland straf na gokken op duels

NEWCASTLE (ANP) - De Italiaanse middenvelder Sandro Tonali heeft door het overtreden van de regels met betrekking tot gokken in Engeland een voorwaardelijke straf opgelegd gekregen van twee maanden. Hij gaf toe tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar vijftig weddenschappen te hebben geplaatst op Engelse voetbalwedstrijden. Tonali werd in oktober vorig jaar al voor tien maanden geschorst door de Italiaanse bond.

9 uur geleden
Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

13 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

15 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

16 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

18 uur geleden