Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV ontvangt lening van 30 miljoen euro uit nieuw partnerfonds

PSV ontvangt lening van 30 miljoen euro uit nieuw partnerfonds

EINDHOVEN (ANP) - PSV ontvangt een lening van 30 miljoen euro uit een nieuw partnerfonds, dat bestaat uit vijf partijen. Het geld is bedoeld voor investeringen in het Philips-stadion en op het trainingscomplex, de PSV Campus. Ook krijgt de technische leiding van de club volgens PSV "meer mogelijkheden om strategische investeringen op de spelersmarkt" te doen, al is het geld niet bedoeld voor directe versterkingen voor het eerste elftal.

Het gaat om een achtergestelde lening, waarvan de aflossingsperiode over tien jaar begint. "Wij kunnen er zelf voor kiezen om daar eerder mee te starten", zegt Toon Gerbrands, de vertrekkende algemeen directeur. "PSV geeft geen zeggenschap uit handen en blijft volledig baas in eigen huis."

Bijna zes jaar geleden richtte PSV het eerste partnerfonds op, bestaande uit vijf bedrijven uit de regio. Zij stelden de club toen eveneens 30 miljoen euro ter beschikking om oude leningen te herfinancieren en te investeren in de faciliteiten.

Partnerfonds 2

Nu gaat het om EDCO Eindhoven, Frank van Gool, Koninklijke Jumbo Food Groep, Maarten Franken en Royal Swinkels Family Brewers. Zij vormen het zogeheten Partnerfonds 2. "De vijf partners zorgen ervoor dat het fundament onder onze club weer verder verstevigd is", aldus Gerbrands, die na dit seizoen plaatsmaakt voor Marcel Brands. "Wij verwachten door deze keuze onze concurrentiepositie nationaal en internationaal te versterken. De liquiditeitssituatie en de balanspositie van PSV is sterk verbeterd."

Diverse bedrijven uit de twee partnerfondsen staan al enkele jaren als Metropoolregio Brainport Eindhoven op de voorkant van het PSV-shirt.

De club zoekt voor volgend seizoen een nieuwe trainer. De Duitser Roger Schmidt kondigde begin vorige maand aan dat hij komende zomer vertrekt uit Eindhoven.

Meer uit Voetbal

Vitesse start crowdfunding met trainer Van den Brom als gezicht

ARNHEM (ANP) - Het noodlijdende Vitesse start donderdag een crowdfundingactie en de nieuwe trainer John van den Brom zal daar meteen een van de gezichten van zijn. Dat geeft de oud-speler en -coach van de club aan in het persbericht over zijn aanstelling voor volgend seizoen. "Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig", zegt Van den Brom.

1 uur geleden
Real-trainer Ancelotti ontevreden over inzet spelers tegen Bayern

MÜNCHEN (ANP/RTR) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid was niet te spreken over de houding van zijn spelers na het 2-2-gelijkspel tegen Bayern München in de halve finales van de Champions League. De Italiaan vond ze te slap, zo zei hij na het duel.

1 uur geleden
Vitesse presenteert Van den Brom officieel als nieuwe trainer

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de aanstelling van John van den Brom als trainer voor volgend seizoen afgerond. De al uit de Eredivisie gedegradeerde club maakte er al geen geheim meer van de oud-speler van de club te willen om op die manier ook iets positiefs te kunnen melden aan de fans, in deze periode waarin het voortbestaan van de club onzeker is. Van den Brom (57) wil Vitesse helpen in de weg terug omhoog. "Vandaar ook dat ik juist nu dit contract onderteken."

1 uur geleden
Bayern baalt van gemiste kansen na gelijkspel tegen Real Madrid

MÜNCHEN (ANP/AFP) - Trainer Thomas Tuchel van Bayern München baalde na afloop van de eerste halve finale in de Champions League tegen Real Madrid (2-2) van de gemiste kansen van zijn ploeg. "We hadden een geweldige openingsfase en we hadden toen op voorsprong moeten komen", keek de coach na afloop terug.

9 uur geleden
Bayern en Real Madrid in evenwicht in eerste duel halve finale

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München en Real Madrid hebben elkaar in evenwicht gehouden in de eerste wedstrijd van de halve finale in de Champions League. Het duel tussen de nummer 2 van Duitsland en de koploper van Spanje eindigde in 2-2.

11 uur geleden
Atlético moet deel stadion twee duels sluiten na racisme

MADRID (ANP/AFP) - Atlético Madrid moet de komende twee thuiswedstrijden in de Spaanse voetbalcompetitie een deel van het stadion sluiten. De Spaanse bond bestraft de club daarmee voor racistische spreekkoren en oerwoudgeluiden richting aanvaller Nico Williams van Athletic Club, afgelopen zaterdag.

14 uur geleden
De Ligt niet bij selectie Bayern voor duel met Real Madrid

MÜNCHEN (ANP) - Verdediger Matthijs de Ligt van Bayern München is niet opgenomen in de selectie voor de eerste halve finale van de Champions League tegen Real Madrid. De Oranje-international kampt met een knieblessure.

14 uur geleden