Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV ontvangt Borussia Dortmund in achtste finales Champions League

PSV ontvangt Borussia Dortmund in achtste finales Champions League

EINDHOVEN (ANP) - PSV neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Borussia Dortmund. De aftrap in Eindhoven, waar de clubs de eerste ontmoeting afwerken, is om 21.00 uur. De return in Duitsland volgt woensdag 13 maart.

PSV-trainer Peter Bosz heeft goede hoop dat Johan Bakayoko op tijd fit is. De Belgische buitenspeler miste vrijdag de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-0) omdat hij ziek was. Bakayoko trainde maandag weer met de selectie mee. Voor middenvelder Guus Til en aanvaller Noa Lanh komt het duel door blessures te vroeg.

Borussia Dortmund lijkt te kunnen beschikken over aanvaller Donyell Malen, die zaterdag het competitieduel met VfL Wolfsburg (1-1) oversloeg om knieklachten. Verdediger Ian Maatsen, die wordt gehuurd van Chelsea, maakt ook deel uit van de selectie van de huidige nummer 4 van Duitsland.

PSV stond in het seizoen 2015/2016 voor het laatst in de achtste finales van de Champions League. Beide duels tegen Atlético Madrid eindigden doelpuntloos, waarna de Spanjaarden de strafschoppen beter namen.

Meer uit Voetbal

Poolse spits Swiderski loopt blessure op richting duel met Oranje

WARSCHAU (ANP) - De Poolse aanvaller Karol Swiderski is op curieuze wijze geblesseerd geraakt in de oefeninterland tegen Turkije. Hij maakte na twaalf minuten de 1-0 en landde verkeerd bij het juichen. Swiderski werd even later vervangen door Krzysztof Piatek.

17 minuten geleden
Simons maakt in veertiende interland eerste doelpunt voor Oranje

ROTTERDAM (ANP) - Xavi Simons heeft zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal gemaakt. Halverwege de eerste helft van de oefenwedstrijd tegen IJsland in De Kuip werkte de 21-jarige speler van RB Leipzig de bal op aangeven van rechtsback Denzel Dumfries van dichtbij binnen.

17 minuten geleden
Lewandowski gehuldigd voor aanvang oefeninterland Polen

WARSCHAU (ANP) - De Poolse aanvoerder Robert Lewandowski is voor aanvang van de oefeninterland tegen Turkije gehuldigd. De recordinternational speelt maandag in Warschau zijn 150e interland en kreeg een ingelijst shirt als aandenken.

28 minuten geleden
Koopmeiners haakt geblesseerd af bij Oranje

ROTTERDAM (ANP) - Teun Koopmeiners kan niet voor het Nederlands elftal tegen IJsland uitkomen. De middenvelder heeft een liesblessure opgelopen tijdens de warming-up van de oefeninterland in De Kuip. Hij wordt vervangen door Jerdy Schouten.

1 uur geleden
Koeman twijfelt tegen Polen nog over een of twee posities

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal begint de oefenwedstrijd tegen IJsland grotendeels in de opstelling die Ronald Koeman in gedachten heeft voor zondag, als Oranje het op het EK voetbal opneemt tegen Polen.

1 uur geleden
Vinícius Júnior hoopt op signaal met racismeveroordeling

COLLEGE STATION (ANP/AFP) - Voetballer Vinícius Júnior hoopt dat er een signaal uitgaat van de veroordeling van drie supporters van Valencia na racistische uitlatingen tegen hem. De drie fans kregen van een Spaanse rechter celstraffen tot acht maanden en een stadionverbod van twee jaar.

1 uur geleden
EK-deelnemer Tsjechië diep in blessuretijd langs Noord-Macedonië

HRADEC KRÁLOVÉ (ANP) - EK-deelnemer Tsjechië heeft zijn laatste oefeninterland voor de eindronde in Duitsland diep in blessuretijd gewonnen. Tegen Noord-Macedonië zegevierde de ploeg van bondscoach Ivan Hasek met 2-1 door een benutte strafschop van Antonín Barák.

1 uur geleden