Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV na late treffer van Hassan uitgeschakeld in Europa League

EINDHOVEN (ANP) - PSV moet zich de rest van het seizoen concentreren op de Eredivisie. De Eindhovenaren waren donderdag heel dicht bij een plek in de achtste finales van de Europa League, maar in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Olympiakos Piraeus ging het mis. Invaller Ahmed Hassan schoot de bal in de 88e minuut vanuit de rebound hoog in het dak van het doel: 2-1. Die treffer was, na de zege van vorige week (4-2), voor de Griekse koploper genoeg om de volgende ronde te behalen.

De uitschakeling is voor PSV een nieuwe grote tegenvaller. Het elftal van trainer Roger Schmidt zag de achterstand in de Eredivisie op Ajax de voorbije weken oplopen tot 9 verliespunten en bovendien verloor PSV in de kwartfinales van de KNVB-beker van de Amsterdammers. Zondag krijgt PSV in een onderling duel in Eindhoven een laatste kans om de spanning in de strijd om de landstitel nog een beetje terug te brengen.

Eran Zahavi was opnieuw van grote waarde voor PSV. De 33-jarige Israëlische spits maakte in de eerste helft beide doelpunten, uit een hoekschop en een vrije trap. In Piraeus kwamen beide PSV-treffers vorige week ook al op naam van Zahavi en in januari scoorde hij tegen Ajax (2-2) eveneens twee keer.

Rentree

Olivier Boscagli maakte zijn rentree bij PSV. De verdediger viel vorige week voor rust uit met een hoofdwond en zijn vervanger Timo Baumgartl maakte een slechte indruk. Schmidt liet Boscagli nu als controlerende middenvelder voetballen, in plaats van de geschorste Ibrahim Sangaré. Nick Viergever, die Boscagli zondag tegen Vitesse (3-1) verving, had nu ook weer een basisplaats en vormde met Jordan Teze het centrum van de defensie.

De eerste 20 minuten gebeurde er weinig. Donyell Malen was kort daarna dichtbij de openingstreffer, maar verdediger Ousseynou Ba blokte met een sliding zijn schot. In de 23e minuut viel het doelpunt alsnog. Uit een hoekschop van Ryan Thomas kopte Zahavi de bal naar beneden. Doelman José Sá blunderde op het natte veld en liet de bal over de doellijn rollen.

Vrije trap

Tot de voorlaatste minuut voor rust bleven echte mogelijkheden uit. Zahavi verdubbelde met een fraaie vrije trap in de 44e minuut de voorsprong voor de thuisclub: 2-0.

Olympiakos moest na rust opeens aanvallen en Mohamed Mady Camara schoot de bal in de 50e minuut tegen de paal. Olympiakos was in de 78e minuut voor de tweede keer dicht bij een tegentreffer. Invaller Kostas Fortounis trapte de bal uit een vrije trap tegen de lat. Hassan verloste de Grieken kort voor tijd alsnog. Kort daarvoor schoot Malen voor PSV tegen de paal.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.