Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV in laatste groepsduel Champions League gelijk tegen Arsenal

PSV in laatste groepsduel Champions League gelijk tegen Arsenal

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft in het laatste groepsduel in de Champions League met 1-1 gelijkgespeeld tegen Arsenal, dat al zeker was van de groepswinst. De Engelsen, thuis nog met 4-0 ruim te sterk, kwamen goed weg met het gelijkspel, want de beste kansen waren voor de ploeg van coach Peter Bosz. Ook PSV wist zich vooraf al verzekerd van een plaats in de knock-outfase van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Beide teams traden aan zonder enkele basisspelers. Bij PSV zaten onder anderen Luuk de Jong en Guus Til op de bank en ontbraken de niet geheel fitte Jerdy Schouten en Joey Veerman. Arsenal startte zonder de smaakmakers Bukayo Saka, Martin Ødegaard, Gabriel Jesus en recordaankoop Declan Rice.

Arsenal, dat zaterdag door een nederlaag bij Aston Villa de koppositie in de Premier League verspeelde, moest snel achteruit tegen een gretig PSV. Het offensief van de thuisclub leverde kansen op. Ricardo Pepi, voor het eerst in de basis, zag doelman Aaron Ramsdale bij toeval nog net redden op zijn inzet. Een kopbal van Armando Obispo, normaal ook geen basisspeler, ging net naast.

Laag schot

De beste kans was voor Yorbe Vertessen. De Belg kopte in de 19e minuut uit een voorzet van Jordan Teze tegen de paal. Niet veel later schoot Johan Bakayoko net naast. Arsenal zette er weinig tegenover, al raakte Mohamed Elneny met een schot de paal naast PSV-doelman Walter Benitez.

Enigszins tegen de verhouding in zette Eddie Nketiah Arsenal met een laag schot tussen de benen door van verdediger André Ramalho kort voor rust op voorsprong. Bakayoko was in de extra tijd van de eerste helft nog dicht bij de gelijkmaker, maar Ramsdale redde.

Evenwicht

Kort na rust bracht Vertessen de stand weer in evenwicht. De aanval werd opgezet door de uitblinkende Malik Tillman, die Pepi de diepte in stuurde. De Amerikaan bediende de mee opgelopen Vertessen die de verre hoek vond achter Ramsdale: 1-1.

Arsenal-coach Mikel Arteta wilde toch graag winnen in Eindhoven en bracht na ruim een uur Ødegaard en Rice. Zij waren amper in het veld toen Ismael Saibari PSV bijna op voorsprong zette. De middenvelder schoot tegen de paal. PSV bleef druk zetten, maar bij een spaarzame uitval leek Jakub Kiwior de Engelsen alsnog aan de winst te helpen na weifelend optreden van Benitez. De doelman had geluk dat Gabriel in buitenspelpositie stond.

Meer uit Voetbal

Real Madrid-coach Ancelotti rekent op spektakel en goede afloop

MADRID (ANP/AFP/DPA) - Real Madrid-coach Carlo Ancelotti verwacht een "spectaculaire avond" als zijn ploeg woensdag Bayern München ontvangt in de halve finales van de Champions League. Het eerste duel in Duitsland eindigde in 2-2. Bayern was beter, erkende Ancelotti, die desondanks rekent op een goede afloop. "Want wij zijn Real Madrid, wij hebben een goede ploeg en de steun van onze fans", vertelde de Italiaan tijdens een persconferentie.

10 minuten geleden
Beroep Nottingham Forest tegen puntenaftrek afgewezen

LONDEN (ANP/RTR) - De organisatie achter de Engelse Premier League heeft het beroep van Nottingham Forest tegen de aftrek van 4 punten afgewezen. De club, die in degradatiegevaar verkeert, werd bestraft omdat ze bij een peiling in het seizoen 2022-2023 de financiële regels had overtreden.

46 minuten geleden
Toornstra voetbalt ook volgend seizoen voor FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Jens Toornstra blijft ook volgend seizoen deel uitmaken van de selectie van FC Utrecht. De Eredivisionist heeft de optie in het contract van de 35-jarige middenvelder gelicht.

1 uur geleden
Makkelie fluit halve finale Leverkusen - Roma in Europa League

NYON (ANP) - Danny Makkelie fluit donderdag het tweede duel in de halve finales van de Europa League tussen Bayer Leverkusen en AS Roma. De landskampioen van Duitsland, dit seizoen nog ongeslagen in alle competities, verdedigt in eigen stadion een vorige week in Rome verkregen 2-0-voorsprong.

4 uur geleden
Kritiek op Ten Hag zwelt weer aan na dertiende nederlaag

MANCHESTER (ANP) - De positie van trainer Erik ten Hag bij Manchester United is verder verslechterd na de pijnlijke nederlaag van 4-0 bij Crystal Palace. Het was al de dertiende keer dit seizoen dat het team een competitiewedstrijd verloor en zo slecht heeft United het niet gedaan sinds het seizoen 1989/1990. "Dit is een van de slechtst gecoachte teams in de Premier League en dat is een feit", was de harde kritiek van analist Jamie Callagher op Sky Sports.

6 uur geleden
Crystal Palace vernedert Manchester United met ruime zege

LONDEN (ANP) - Erik ten Hag heeft een pijnlijke nederlaag geleden met Manchester United. De trainer kon niet voorkomen dat zijn ploeg werd vernederd in het uitduel met Crystal Palace (4-0).

16 uur geleden
Door twee treffers van Chery houdt NEC uitzicht op vijfde plaats

ROTTERDAM (ANP) - Tjaronn Chery heeft NEC in de race om de vijfde positie van de Eredivisie gehouden. De 35-jarige middenvelder had met twee doelpunten een groot aandeel in de uitzege (0-3) van zijn club die de bekerfinale van Feyenoord verloor (1-0).

17 uur geleden