Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV houdt kansen op landstitel levend na nipte zege bij Cambuur

LEEUWARDEN (ANP) - PSV heeft de kansen op de landstitel levend gehouden door de uitwedstrijd tegen SC Cambuur met 2-1 te winnen. De Eindhovenaren bogen in Leeuwarden een achterstand om in een belangrijke en verdiende zege.

Patrick Joosten zette SC Cambuur al in de 2e minuut op voorsprong door de bal van dichtbij binnen te werken met zijn hak. Nadat Philipp Max een inzet van Jamie Jacobs nog had gekeerd, kreeg Joosten de bal voor zijn voeten en hij loste het fraai op. PSV leek met een achterstand de rust in te gaan, maar in de 44e minuut maakte Eran Zahavi gelijk. Hij schoot de bal diagonaal binnen en noteerde zijn negende doelpunt van het seizoen.

Na een kwartier in de tweede helft moest de thuisploeg met een man minder verder na de tweede gele kaart van Sekou Sylla. Hij ging ongelukkig op de voet van Ritsu Doan staan en scheidsrechter Dennis Higler besloot hem daarvoor te straffen.

Götze

Kort na het wegsturen van Sylla nam PSV de leiding. Bij een corner van Mauro Júnior ging Cambuur-keeper Pieter Bos onder de bal door, waardoor Mario Götze de bal bij de tweede paal eenvoudig kon binnenkoppen. Voor de Duitser was het zijn eerste doelpunt met een kopbal sinds september 2019 toen hij met zijn hoofd trefzeker was voor Borussia Dortmund.

In het restant kwam PSV niet meer in de problemen, al bleef de 1-3 uit. In de slotfase kregen onder anderen Mauro Júnior en Doan kansen het duel te beslissen, maar de marge bleef tot het eind één doelpunt. Voor PSV was het de achtste zege in de laatste negen competitiewedstrijden. Alleen tegen FC Twente werd het 3-3.

Achterstand op Ajax

Bij PSV moest Cody Gakpo op de bank beginnen en pas in de 81e minuut mocht hij in de ploeg komen voor Bruma. Ook Ibrahim Sangaré verscheen niet aan de aftrap, maar hij mocht in de rust invallen voor Joey Veerman.

Door de nipte zege verkleinde PSV de achterstand op koploper Ajax weer tot 4 punten. Ajax, dat zondag door PSV werd verslagen in de finale van de KNVB-beker, won eerder op de avond zeer moeizaam van NEC (0-1). Er zijn nog vier duels te gaan voor de twee rivalen. PSV speelt nog tegen Willem II (thuis), Feyenoord (uit), NEC (thuis) en PEC Zwolle (uit).

In Leeuwarden zat Henk de Jong op de tribune. Eind vorig jaar werd bij de hoofdtrainer van Cambuur een cyste in zijn hoofd ontdekt en hij zit al maanden niet meer op de bank bij de Friezen, die 12e staan in de Eredivisie.

Meer uit Voetbal

Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

30 minuten geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

1 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

10 uur geleden
Dortmund bewaart opnieuw beste spel voor Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund bewaart dit seizoen het beste spel voor de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook het thuisduel met de Franse kampioen Paris Saint-Germain in de halve eindstrijd (1-0). De allesbeslissende return voor een plek in de finale staat voor komende dinsdag op het programma in Parijs.

Dortmund verslaat PSG in halve finale Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund heeft het thuisduel met Paris Saint-Germain in de halve finales van de Champions League gewonnen. Niclas Füllkrug tekende voor de enige treffer (1-0). De return staat voor komende dinsdag in Parijs op het programma.

Bayer Leverkusen in halve finale tegen AS Roma uit op revanche

ROME (ANP/AFP) - Bayer Leverkusen is donderdag in de halve finale van de Europa League tegen AS Roma uit op revanche. Beide clubs stonden vorig seizoen in hetzelfde toernooi ook tegenover elkaar in de halve eindstrijd en toen bereikte AS Roma de finale.