Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV herstelt zich tegen FC Twente van Europese uitschakeling

PSV herstelt zich tegen FC Twente van Europese uitschakeling

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft zich goed hersteld van de uitschakeling in de Europa League tegen Sevilla. De Eindhovenaren versloegen directe concurrent FC Twente in de Eredivisie met 3-1 en blijven zo in het spoor van de top 3.

De titelstrijd gaat na dit weekeinde verder tussen vier clubs. Koploper Feyenoord en eerste achtervolgers Ajax en AZ wonnen ook allemaal. PSV houdt 6 punten achterstand op Feyenoord. FC Twente zag de achterstand op de Rotterdammers oplopen tot 12 punten.

Fábio Silva mocht, voor het eerst sinds hij vorige maand op huurbasis overkwam van Wolverhampton Wanderers, vanaf het begin meedoen bij PSV. Trainer Ruud van Nistelrooij liet de 20-jarige Portugees als linksbuiten starten. Xavi Simons schoof opnieuw een linie terug, naar de positie van meest aanvallende middenvelder.

Sangaré

Ibrahim Sangaré keerde na twee wedstrijden afwezigheid wegens ziekte ook terug in het team. Guus Til en Erick Gutiérrez moesten met een rol als reserve genoegen nemen.

Silva was drie dagen eerder als invaller tegen Sevilla in de slotfase trefzeker. Nu duurde het niet lang voordat de aanvaller opnieuw doel trof. Na een goede voorzet van Johan Bakayoko, de andere buitenspeler bij PSV, kopte Silva in de 9e minuut van dichtbij raak: 1-0.

Grote kans

FC Twente werd na een kwartier voor het eerst gevaarlijk. Na een goede dieptepass van Gijs Smal ontsnapte Virgil Misidjan uit de rug van Philipp Mwene. Doelman Walter Benítez redde. In een vrij tamme eerste helft gebeurde verder niet zoveel meer.

Xavi Simons liet direct na rust een grote kans op de 2-0 liggen. De Oranje-international wachtte in vrijstaande positie te lang met schieten. Dat was een dure misser, want Twente sloeg in de 47e miuut via Misidjan wel toe. Een indraaiende bal vanaf de zijkant werd door niemand geraakt en verdween in één keer in het doel.

De Jong

PSV was de regie even kwijt en ontsnapte aan een achterstand bij een schot van Vaclav Cerny en een kopbal van Michel Vlap. Luuk de Jong bracht uitkomst voor PSV door in de 56e minuut, na weer een goede voorzet van Bakayoko, bij de tweede paal op voorsprong te koppen: 2-1. Voor De Jong was het zijn honderdste doelpunt voor PSV in de Eredivisie.

Simons maakte zijn fout aan de beginfase van de tweede helft goed door PSV in de 74e minuut knap op 3-1 te schieten. De PSV'er is nu gedeeld topscorer van de Eredivisie.

Meer uit Voetbal

PSV verkleint achterstand op Ajax tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie verkleind tot elf. De Eindhovenaren behaalden tegen Sparta (4-2) hun 25e kampioenschap in Nederland en de eerste sinds 2018.

15 minuten geleden
RKC scoort voor het eerst vijf keer in uitduel Eredivisie

ALMELO (ANP) - RKC Waalwijk heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser scoorde op bezoek bij Heracles Almelo voor het eerst vijf keer in een uitduel op het hoogste niveau van Nederland (0-5).

16 minuten geleden
Vierde landstitel in zestien jaar voor PSV

EINDHOVEN (ANP) - PSV pakte in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-2) de vierde landstitel in de laatste zestien jaar.

17 minuten geleden
PSV stelt 25e landstitel veilig met moeizame zege op Sparta

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft zich voor de 25e keer verzekerd van de landstitel. De Eindhovenaren maakten het zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam wel lastig. Na een ruststand van 2-2 won PSV met 4-2 en kon het feest in het Philips-stadion alsnog uitgebreid gevierd worden.

21 minuten geleden
PSV landskampioen na thuisoverwinning (4-2) op Sparta Rotterdam

EINDHOVEN (ANP) - PSV is kampioen van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen voor eigen publiek met 4-2 van Sparta Rotterdam en zijn daardoor niet meer te achterhalen door uittredend kampioen Feyenoord.

30 minuten geleden
Ajax start met Henderson, Brobbey en Akpom tegen FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Jordan Henderson begint zondagmiddag met Ajax aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De middenvelder is hersteld van een hamstringblessure die hem zo'n anderhalve maand aan de kant heeft gehouden.

1 uur geleden
PSV grijpt naast clubrecord van minste tegentreffers

EINDHOVEN (ANP) - PSV is er niet in geslaagd het clubrecord van minste aantal tegendoelpunten in één seizoen in de Eredivisie te verbeteren. De Eindhovenaren incasseerden in de eerste helft van de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam twee treffers.

1 uur geleden