Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV herstelt zich bij Sparta van nederlaag tegen AZ

ROTTERDAM (ANP) - PSV heeft zich zaterdag in de Eredivisie hersteld van de thuisnederlaag van woensdag tegen AZ (1-3). Het elftal van trainer Roger Schmidt kwam bij Sparta al vroeg op achterstand, maar liep aan het begin van de tweede helft snel weg bij de Rotterdammers. Het werd uiteindelijk 3-5.

Voor PSV betekende het de eerste overwinning in het nieuwe jaar. De Eindhovenaren verspeelden zondag bij Ajax een voorsprong van twee doelpunten (2-2), waarna drie dagen later de nederlaag tegen AZ volgde. PSV moest daardoor winnen om koploper Ajax in het vizier te houden.

In de beginfase leek een nieuwe verrassing aanstaande. Na balverlies van Pablo Rosario schoot Bryan Smeets de bal in de 4e minuut fraai in het doel: 1-0. Rosario droeg de aanvoerdersband omdat Denzel Dumfries op de reservebank begon. Datzelfde gold voor topscorer Donyell Malen. Schmidt is vanwege het drukke wedstrijdprogramma voorzichtig met zijn belangrijkste spelers. Malen deed dit seizoen slechts drie competitiewedstrijden van het begin tot het einde mee.

Vervangen

Kort voor rust moest de spits alsnog het veld in. Cody Gakpo kreeg een tik op zijn voet en moest zich laten vervangen. Gakpo viel tegen Ajax uit met een enkelblessure en miste daardoor de confrontatie met AZ. Bij de entree van Malen stond het al 1-1. Mauro Júnior maakte halverwege de eerste helft op aangeven van Noni Madueke gelijk.

Schmidt kreeg in de eerste helft een gele kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis omdat hij aanmerkingen op hem had. Schmidt en Nijhuis maakten eind oktober ook al ruzie toen PSV bij Vitesse speelde en met 2-1 verloor. Schmidt haalde toen na afloop op de persconferentie in woorden hard uit naar de scheidsrechter.

Beginfase

PSV besliste de wedstrijd in de beginfase van de tweede helft snel. Malen werkte in de 47e minuut de 1-2 binnen. Madueke zorgde vrijwel direct daarna voor de 1-3 en is zo dit seizoen tot dusverre bij elf doelpunten betrokken: zes doelpunten en vijf assists.

Philipp Max liet PSV in de 71e minuut nog verder weglopen (1-4), maar de Eindhovenaren kwamen toch nog even in de problemen. Invaller Danzell Gravenberch noteerde in de 75e minuut de 2-4 en Reda Kharchouch (ook een invaller) benutte in de 87e minuut een strafschop. PSV hield stand en in blessuretijd zorgde Malen voor de definitieve beslissing: 3-5. Malen staat dit seizoen nu op negen doelpunten in de Eredivisie.

Meer uit Voetbal

Juventus ondanks nederlaag bij Lazio naar finale beker

ROME (ANP) - Juventus heeft zich ten koste van Lazio geplaatst voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Het elftal van Massimiliano Allegri verloor de return in Rome met 2-1, maar dat was goed genoeg na de 2-0-zege in de heenwedstrijd in Turijn

1 uur geleden
Koploper Arsenal scoort vijfmaal tegen Chelsea

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft een belangrijke overwinning in de race om de Engelse landstitel geboekt. De koploper was voor eigen publiek veel te sterk voor Chelsea en scoorde vijfmaal (5-0). Kai Havertz en Ben White troffen tweemaal doel.

FC Porto neemt Conceição definitief over van Ajax

PORTO (ANP) - Francisco Conceição keert niet meer terug bij Ajax. FC Porto laat weten dat het de optie tot koop in het huurcontract van de 21-jarige vleugelaanvaller heeft gelicht. De Portugees is nu tot medio 2029 aan de huidige nummer 3 van Portugal verbonden.

3 uur geleden
Wedstrijd Inter - Torino dag verplaatst om kampioensfeest

MILAAN (ANP) - De Italiaanse competitiewedstrijd tussen de kersverse kampioen Internazionale en Torino is verplaatst van zaterdag naar zondag om 12.30 uur. Na het duel viert de ploeg van de Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen de landstitel met een bustocht door Milaan en een huldiging.