Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV heeft Götze en Madueke terug voor duel met Feyenoord

PSV heeft Götze en Madueke terug voor duel met Feyenoord

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan zondag in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (16.45 uur) weer beschikken over middenvelder Mario Götze en aanvaller Noni Madueke. Verdediger André Ramalho is er waarschijnlijk niet bij in De Kuip.

"Voor Ramalho ziet het er niet heel goed uit. Hij heeft geen zware blessure, maar zijn enkel is toch wat pijnlijk. De kans dat hij er zondag bij is, acht ik niet al te groot", zei Schmidt in zijn vooruitblik op het duel met de nummer 3 van de Eredivisie. "Ik verwacht Götze en Madueke terug bij de wedstrijdselectie. Mario is hersteld van de griep die hem vorig weekend parten speelde, Noni traint al weer enkele dagen voluit mee met de groep."

Schmidt hoopt zondag in de race te blijven voor de landstitel. Eerder op de dag, om 14.30 uur, neemt koploper Ajax het in Alkmaar op tegen AZ. "We moeten er alles aan doen om in de race te blijven voor het hoogst haalbare. Daarnaast kunnen we de voorronde van de Champions League veiligstellen", aldus Schmidt, die het gat met Feyenoord kan vergroten tot 10 punten.

Situatie

"De situatie is al enige tijd hetzelfde en we weten wat ons te doen staat. We moeten onze laatste drie wedstrijden winnen en de rest moeten we afwachten. Het heeft geen zin om te veel met de concurrent bezig te zijn. We geloven uiteraard nog steeds in het hoogst haalbare. We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Ik heb er vertrouwen in."

PSV treft in Feyenoord een ploeg in euforische stemming. De Rotterdammers plaatsten zich donderdag ten koste van Olympique Marseille voor de finale van de Conference League. "Ze maken een prima seizoen door, waarin ze goed voetbal spelen. Onder leiding van een uitstekende coach presteren ze naar behoren", aldus de trainer. "Het is voor mij geen toeval dat ze in de finale van de Conference League staan. We verwachten een zware wedstrijd. We hebben dit seizoen al meerdere malen een hoog niveau gehaald. Dat moeten we komend weekend wederom opbrengen."

Ook onder anderen Carlos Vinicius en Phillipp Mwene ontbreken bij PSV, dat vooral in defensief opzicht personele problemen kent. Armando Obispo en Olivier Boscagli zijn er ook niet bij.

Meer uit Voetbal

Van der Linden volgt Van Mosselveld op als directeur RKC

WAALWIJK (ANP) - Willem van der Linden is de nieuwe algemeen directeur van RKC Waalwijk. De 55-jarige Brabander volgt de naar FC Groningen vertrekkende Frank van Mosselveld op.

21 minuten geleden
Van den Brom weet niet of hij Vitesse uit clubliefde mag coachen

ARNHEM (ANP) - "Clubliefde bestaat nog, ook in het betaalde voetbal", lacht John van den Brom als hij om zich heen kijkt op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal. "Ik loop hier nu twee uur rond en het voelt weer als vanouds. Dit is Vitesse."

1 uur geleden
PSV'er Dest bevestigt dat voorste kruisband is afgescheurd

EINDHOVEN (ANP) - PSV'er Sergiño Dest bevestigt dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. "Dat was heel lastig voor mij om te horen. Ik zal er voor een langere periode uit zijn", aldus de linkervleugelverdediger op de clubkanalen van PSV.

2 uur geleden
Reijners stopt na bekerfinale als coach voetbalsters Fortuna

SITTARD (ANP) - Roger Reijners stopt na de bekerfinale op 20 mei als trainer van de voetbalsters van Fortuna Sittard. Dat heeft de club naar eigen zeggen "in goed overleg" met de voormalig bondscoach van de Oranjevrouwen besloten. Reijners krijgt waarschijnlijk een andere rol binnen Fortuna.

6 uur geleden
Vitesse start crowdfunding met trainer Van den Brom als gezicht

ARNHEM (ANP) - Het noodlijdende Vitesse start donderdag een crowdfundingactie en de nieuwe trainer John van den Brom zal daar meteen een van de gezichten van zijn. Dat geeft de oud-speler en -coach van de club aan in het persbericht over zijn aanstelling voor volgend seizoen. "Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig", zegt Van den Brom.

9 uur geleden
Real-trainer Ancelotti ontevreden over inzet spelers tegen Bayern

MÜNCHEN (ANP/RTR) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid was niet te spreken over de houding van zijn spelers na het 2-2-gelijkspel tegen Bayern München in de halve finales van de Champions League. De Italiaan vond ze te slap, zo zei hij na het duel.

9 uur geleden
Vitesse presenteert Van den Brom officieel als nieuwe trainer

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de aanstelling van John van den Brom als trainer voor volgend seizoen afgerond. De al uit de Eredivisie gedegradeerde club maakte er al geen geheim meer van de oud-speler van de club te willen om op die manier ook iets positiefs te kunnen melden aan de fans, in deze periode waarin het voortbestaan van de club onzeker is. Van den Brom (57) wil Vitesse helpen in de weg terug omhoog. "Vandaar ook dat ik juist nu dit contract onderteken."

10 uur geleden