Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV gaat langer door met technisch manager De Jong

PSV gaat langer door met technisch manager De Jong

EINDHOVEN (ANP) - John de Jong is ook de komende jaren technisch manager van PSV. De Eindhovense club heeft het contract met de oud-speler van de club verlengd tot de zomer van 2024. "John bouwt met PSV aan een sterke en succesvolle toekomst", zegt algemeen directeur Toon Gerbrands. "Directie en raad van commissarissen hebben unaniem een groot vertrouwen in de uitgezette visie en daar speelt John een bepalende rol in."

De Jong volgde in 2018 de naar Everton vertrokken Marcel Brands op als technisch manager. Na het ontslag van hoofdtrainer Mark van Bommel in december 2019 twijfelde de 44-jarige Hagenaar sterk over zijn toekomst bij PSV. De Jong had te maken met bedreigingen van supporters. In februari vorig jaar besloot hij toch door te gaan als technisch manager.

"John verricht uitstekend werk bij PSV. Zijn kennis van de internationale transfermarkt is enorm en cruciaal in een continu veranderende voetbalwereld", aldus Gerbrands. "Tevens maakt de jeugdopleiding onder zijn leiding een enorme ontwikkeling door. Alleen al dit seizoen zijn er acht door PSV jong gescoute en daarna opgeleide spelers gedebuteerd in het eerste elftal. Er heerst grote tevredenheid over zijn manier van werken, ook in combinatie met hoofdcoach Roger Schmidt. Wij zijn overtuigd dat de club daar de komende jaren sportief de vruchten van gaat plukken."

Transfermarkt

De Jong en PSV waren vorig jaar zomer druk op de transfermarkt en contracteerden onder anderen Mario Götze, Eran Zahavi, Ibrahim Sangaré en Philipp Max. De Brabanders hoopten voor de landstitel mee te kunnen doen, maar het verschil met Ajax bleek groot. PSV wil het gat dichten. De Jong: "Onze doelstellingen zijn ambitieus, maar daar loop ik niet voor weg. In Nederland wil PSV spelen om de prijzen en internationaal streven wij een positie bij de beste 32 clubs van Europa na. Er is nog veel werk te verzetten. De overtuiging dat we daar komen is er."

De Jong stond als speler zelf van 2000 tot 2008 onder contract bij PSV. Daarna trad hij bij de club toe tot het scoutingsteam. Van 2013 tot 2018 was De Jong hoofdscout.

Meer uit Voetbal

Sangaré meldt zich wegens privé-omstandigheden later bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Ibrahim Sangaré meldt zich maandag nog niet bij PSV. De middenvelder uit Ivoorkust sluit vanwege privé-omstandigheden donderdag pas aan bij de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij.

23 minuten geleden
Internazionale bevestigt komst keeper Onana

MILAAN (ANP) - De Italiaanse voetbalclub Internazionale heeft de transfer van André Onana wereldkundig gemaakt. De 26-jarige keeper uit Kameroen komt transfervrij over van Ajax, waar hij zijn contract niet wilde verlengen.

30 minuten geleden
PSV houdt hoop op terugkeer spits De Jong

EINDHOVEN (ANP) - PSV houdt hoop dat Luuk de Jong deze transferperiode terugkeert in Eindhoven. Daarbij is de club wel afhankelijk van Sevilla, de huidige werkgever van de spits. De Spanjaarden zullen in de richting van PSV moeten bewegen, zei Marcel Brands, die als algemeen directeur is teruggekeerd bij PSV.

1 uur geleden
Brands legt lat bij ambitieus PSV omhoog: we moeten creatief zijn

EINDHOVEN (ANP) - Marcel Brands wil PSV weer aan successen helpen. Om dat te kunnen bereiken, moet de club creatief zijn, zei de nieuwe algemeen directeur vrijdag tijdens zijn eerste werkdag in het Philips-stadion.

1 uur geleden
Schreuder zoekt met Ajax naar opvolger voor spits Haller

DE LUTTE (ANP) - Trainer Alfred Schreuder zoekt met Ajax naar een opvolger voor Sébastien Haller. De 28-jarige spits staat op het punt om over te stappen naar de Duitse club Borussia Dortmund. "We zoeken een spits die goals kan maken, daarvoor wordt een aanvaller aangetrokken. Ik ga er vanuit dat dat gaat lukken", zei Schreuder tijdens het trainingskamp van Ajax in De Lutte.

1 uur geleden
Nederlandse voetbalinternational Bayings naar Leverkusen

LEVERKUSEN (ANP) - De Nederlandse voetbalster Jill Bayings heeft een transfer gemaakt binnen de Bundesliga. De 21-jarige middenveldster verruilt SGS Essen voor Bayer Leverkusen. Bayings, die eerder voor sc Heerenveen voetbalde, ondertekende een contract voor twee jaar bij Leverkusen.

3 uur geleden
Excelsior verkoopt topscorer Dallinga aan Toulouse

ROTTERDAM (ANP) - Excelsior gaat zonder Thijs Dallinga de Eredivisie in. De 21-jarige spits, afgelopen seizoen de topscorer van de Rotterdammers met 36 doelpunten, stapt over naar Toulouse FC. Die Franse club promoveerde afgelopen seizoen als kampioen naar de hoogste divisie, de Ligue 1.

4 uur geleden