Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV duikt in de rode cijfers door coronapandemie

PSV duikt in de rode cijfers door coronapandemie

EINDHOVEN (ANP) - PSV is financieel in de rode cijfers beland als gevolg van de coronapandemie en lockdownmaatregelen. De Eindhovense voetbalclub heeft voor het eerst in tien jaar een seizoen met nettoverlies afgesloten.

Volgens het maandag uitgebrachte financieel jaarverslag kwam PSV over het afgelopen boekjaar na belasting ruim 23 miljoen euro tekort. In het voorgaande jaar, toen de virusuitbraak ook al op de cijfers drukte, was nog sprake van bijna 2 miljoen euro winst.

Door corona was er afgelopen seizoen vrijwel het gehele seizoen geen bedrijvigheid in het Philips Stadion. Wedstrijden werden zonder toeschouwers gespeeld en grootschalige evenementen werden afgelast. Door dit alles ging er ongeveer 25 miljoen euro minder omzet in de boeken dan in een normaal seizoen. De terugval van de omzet werd wel deels gecompenseerd door de coronasteunregelingen van de Nederlandse overheid waarvoor PSV in aanmerking kwam. Ook hielp mee dat veel supporters het geld dat ze hadden betaald voor hun seizoenkaart niet terugvroegen.

Transfers

Op de transfermarkt zat het PSV ook niet mee. De club hoopte in het voorbije jaar eigenlijk een financiële klapper te maken met een grote transfer. Maar dat lukte niet met de verkopen van Sam Lammers, Jeroen Zoet en Jorrit Hendrix. De transfers van onder anderen Donyell Malen en Denzel Dumfries waren pas na de sluiting van het boekjaar een feit. Daardoor zijn de opbrengsten hiervan nog niet meegenomen in de cijfers.

Eerder meldden andere voetbalclubs over het afgelopen jaar ook al rode cijfers als gevolg van de crisis. Voor het nieuwe seizoen zien de financiële verwachtingen er over het algemeen wel weer rooskleuriger uit, al verschilt dat sterk van club tot club. PSV denkt in boekjaar 2021-2022 opnieuw geld tekort te komen als het gaat om de normale inkomsten in het stadion. De impact van de pandemie is nog niet helemaal voorbij. Maar doordat veel recente transfers in de cijfers van het nieuwe jaar meegenomen worden, ziet het beeld er op dit vlak wel beter uit. Daarom denkt PSV in zijn volgende jaarverslag weer een nettowinst te kunnen schrijven.

Meer uit Voetbal

NAC Breda pakt punt tegen Jong FC Utrecht bij debuut Van Gastel

UTRECHT (ANP) - Jean-Paul van Gastel is als trainer van NAC Breda begonnen met een gelijkspel bij Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. De opvolger van de ontslagen Peter Hyballa zag zijn elftal in de Galgenwaard met 1-1 gelijkspelen.

10 minuten geleden
Coach van Sevilla verwacht 'zware wedstrijd' bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - Coach José Luis Mendilibar van Sevilla FC verwacht een zware wedstrijd tegen PSV in de Champions League. De Spaanse ploeg en de Eindhovenaren ontmoeten elkaar dinsdag in het Philips Stadion.

1 uur geleden
Coach Bayern München verdedigt meetrainen van Boateng

KOPENHAGEN (ANP) - Coach Thomas Tuchel van Bayern München heeft aan de vooravond van de Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen de kritiek op het meetrainen van Jérôme Boateng gepareerd. De oud-speler van de Duitse club houdt bij zijn voormalige werkgever zijn conditie op peil. Maar hij is niet onomstreden vanwege de slepende rechtszaak rond de mishandeling van zijn ex-vriendin. Het hooggerechtshof in Beieren heeft het vonnis tegen hem onlangs vernietigd en de zaak terugverwezen naar een lagere rechtbank.

3 uur geleden
RKC-doelman Vaessen bedankt medisch personeel en supporters

WAALWIJK (ANP) - Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk heeft het medisch personeel bedankt voor het snelle handelen na de ongelukkige botsing tijdens het duel met Ajax van afgelopen zaterdag. Ook bedankte hij in een open brief op social media zijn collega's en de supporters voor alle steunbetuigingen.

3 uur geleden
Media: Spaanse voetbalsters bevestigen opgedrongen kus Rubiales

MADRID (ANP) - Drie speelsters van de Spaanse nationale ploeg hebben voor de rechter verklaard dat Jennifer Hermoso tegen haar wil op haar mond werd gezoend door Luis Rubiales, de inmiddels opgestapte voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Dat melden diverse media in Spanje. Alexia Putellas, aanvoerder Irene Paredes en Misa Rodríguez legden een verklaring af in het onderzoek naar Rubiales. Hij kuste Hermoso tijdens de huldiging van het WK, waar Spanje ten koste van Engeland de titel veroverde.

5 uur geleden
Barcelona legt talentvolle voetballer Yamal langer vast

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft de talentvolle voetballer Lamine Yamal langer vastgelegd. De 16-jarige aanvaller heeft een contract tot medio 2026 getekend bij de Spaanse club. In het contract is een afkoopsom van 1 miljard euro opgenomen. Dat deed Barcelona eerder ook bij Alejandro Balde, een ander toptalent.

7 uur geleden
Ten Hag overweegt rentree Antony tegen Galatasaray

MANCHESTER (ANP) - Coach Erik ten Hag overweegt Antony dinsdag zijn rentree te laten maken bij Manchester United in de wedstrijd in de Champions League tegen Galatasaray. De Braziliaanse voetballer was een aantal weken afwezig bij zijn Engelse club omdat zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin hem had beschuldigd van mishandeling. In afwachting van het onderzoek naar de zaak speelde en trainde de oud-speler van Ajax niet mee.

7 uur geleden