Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV-coach Rutten merkt niets van eventuele tweespalt in selectie

PSV-coach Rutten merkt niets van eventuele tweespalt in selectie

EINDHOVEN (ANP) - Fred Rutten merkt in aanloop naar de beslissende competitiewedstrijd tegen AZ geen tweespalt in de selectie van PSV. "Ik heb het in ieder geval niet ontdekt", zei de assistent, die zondag in Alkmaar de eindverantwoordelijke is na het vertrek van hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij.

Van Nistelrooij voelde geen draagvlak meer bij PSV, waar een aantal spelers niet te spreken zou zijn over zijn aanpak. Na een gesprek op dinsdag met directeuren Earnest Stewart en Marcel Brands besloot de oud-spits een dag later te vertrekken.

"In onze groep zitten qua leeftijd best wel veel volwassen spelers, maar ook veel jonge spelers. Zij hebben wel even vijf minuten een armpje om hen heen nodig na zo'n moment", zei Rutten. Hij heeft tegen AZ iedereen beschikbaar, ook de vorige week tegen sc Heerenveen geblesseerd uitgevallen linksback Patrick van Aanholt. "De spelers zijn allemaal goedbetaalde professionals, maar ook mensen. Sommigen kunnen de knop snel omdraaien en gaan weer door. Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid pakken."

Veel gesprekken

De 60-jarige Rutten voerde de voorbije dagen veel gesprekken, vertelde hij. "Het is niet zomaar wat. Er zit heel veel teleurstelling in. Daarna ga je nadenken over hoe we het tegen AZ zo goed mogelijk kunnen doen", aldus de oud-speler van FC Twente.

PSV heeft aan een gelijkspel genoeg om zeker te zijn van de tweede plaats, die komend seizoen recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League. "Dit soort wedstrijden vind ik mooi, daar geniet ik van", aldus Rutten. "Maar uiteraard niet van de situatie waarin we terecht zijn gekomen."

De trainer gaat in principe aan de opstelling weinig of niets veranderen, liet hij blijken. "We hebben een hele lange reeks gehad dat we goed presteerden. Mijn basisgedachte is om niet alles overhoop te gooien en niet alles zomaar te doorbreken. Als ik vandaag of morgen voel dat iemand zo diep zit dat hij niet een topprestatie kan leveren, dan moet ik ingrijpen als professional. Er hangt veel af van deze wedstrijd. De norm bij PSV is om in de Champions League te spelen. Lukt dat niet, dan is dat een grote deceptie."

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden