Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV boekt 13,1 miljoen euro winst over vorig voetbalseizoen

PSV boekt 13,1 miljoen euro winst over vorig voetbalseizoen

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft over vorig voetbalseizoen een winst geboekt van 13,1 miljoen euro. Dat is aanzienlijk meer dan de winst van 1,2 miljoen euro uit het seizoen 2021-2022. "We moeten niet doen of onze financiële positie fantastisch is, maar hij is wel goed", zei financieel directeur Jaap van Baar vrijdag bij een toelichting op de cijfers in het Philips-stadion.

PSV boekte een omzet van 101 miljoen euro. De omzet komt voort uit UEFA-gelden, stadion-exploitatie, merchandise, media, commercie, kaartverkoop en overige opbrengsten. Volgens Van Baar is het voor het eerst in de historie van PSV dat de omzet hoger is dan 100 miljoen euro in een seizoen dat de club niet meedeed aan de groepsfase van de Champions League. PSV was namelijk actief in de Europa League.

De kosten van PSV over het vorige seizoen bedroegen 115 miljoen euro. Daar komt nog 6 miljoen euro bij qua rente- en winstbelasting. Dankzij een positief transferresultaat van 33,2 miljoen euro, bedraagt de nettowinst 13,1 miljoen euro.

Te hoog

PSV ontbrak de voorbije vier jaar in het hoofdtoernooi van de Champions League. "Dan komt er een grote druk op de kant van de transfers", aldus Van Baar, die daarmee uitlegde waarom PSV in de winterstop aanvallers Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea) verkocht. "Maar ook als we wel in de Champions League spelen, zullen we per seizoen altijd één grote uitgaande transfer moeten doen. Dat is inherent aan een Nederlandse club."

Het operationele resultaat van -14 miljoen euro lag te hoog, zei Van Baar. Dat bedrag moet terug naar rond de -10 miljoen euro. Het eigen vermogen van PSV steeg van 18 naar 31 miljoen euro.

Meer uit Voetbal

Atlético Madrid zeker van Champions League na Griezmann-show

GETAFE (ANP) - Antoine Griezmann heeft met drie doelpunten Atlético Madrid aan een 3-0-zege op Getafe geholpen. De ploeg van coach Diego Simeone verzekerde zich twee duels voor het einde van het seizoen van deelname aan de Champions League. Daarvoor was de zege niet eens nodig, concurrent Athletic Club ging zelf onderuit bij Celta.

1 uur geleden
Celtic na ruime zege kampioen van Schotland

KILMARNOCK (ANP) - Celtic heeft voor de 54e keer de landstitel in Schotland veroverd. De voetbalclub uit Glasgow won het uitduel bij Kilmarnock met 5-0, waar het aan een gelijkspel al voldoende had gehad.

2 uur geleden
Pusic wint met voetbalclub Sjachtar Donetsk ook beker Oekraïne

RIVNE (ANP/Belga) - Coach Marino Pusic heeft met Sjachtar Donetsk de dubbel in Oekraïne gewonnen. De voormalig assistent-trainer van Feyenoord won woensdag met zijn elftal de nationale beker, nadat de ploeg zich vier dagen geleden had verzekerd van de landstitel.

2 uur geleden
Bologna maakt verblijf AZ-huurling Odgaard permanent

ALKMAAR (ANP) - Jens Odgaard keert niet meer terug naar AZ. De 25-jarige Deen wordt definitief overgenomen door Bologna, waar hij sinds februari op huurbasis speelt. De nummer 3 van de Serie A licht een koopoptie in het contract van de aanvaller.

3 uur geleden
Italiaans international Zaniolo mist EK voetbal door blessure

ROME (ANP/AFP) - Aanvaller Nicolò Zaniolo van Aston Villa moet het EK voetbal missen door een blessure aan zijn linkervoet. Die liep de 19-voudig international van Italië op in een duel van zijn club met Liverpool.

4 uur geleden
Clubs in Premier League willen discussie over afschaffing VAR

LONDEN (ANP) - Voetbalclubs uit de Premier League gaan op 6 juni praten over mogelijke afschaffing van de videoscheidsrechter, kortweg VAR. Dat melden diverse media waaronder Sky Sports, The Athletic en de Daily Telegraph. Daartoe heeft Wolverhampton Wanderers een voorstel ingediend. Als dat de steun krijgt van dertien andere clubs uit de hoogste Engelse voetbalklasse, dan heeft het een kans.

4 uur geleden
Stuttgart-aanvaller Undav in Duitse selectie voor EK voetbal

BERLIJN (ANP) - Aanvaller Deniz Undav maakt deel uit van de selectie van Duitsland voor het EK voetbal in eigen land. Bondscoach Julian Nagelsmann maakte weer enkele namen bekend van de spelers waarmee hij komende zomer een gooi wil doen naar de Europese titel. Dit gebeurt telkens op een ludieke manier.

5 uur geleden