Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV bevestigt aanstelling Bosz als trainer tot medio 2026

PSV bevestigt aanstelling Bosz als trainer tot medio 2026

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft Peter Bosz aangesteld als hoofdcoach. De 59-jarige trainer tekent in Eindhoven een contract tot medio 2026. Rob Maas wordt de assistent van Bosz en Terry Peters komt mee als performance coach. "Hij was de gedroomde kandidaat", zegt technisch directeur Earnest Stewart van PSV.

De coach laat weten dat hij gecharmeerd was van het vertrouwen dat PSV in hem uitsprak. "Vanaf het eerste moment kreeg ik een warm gevoel", aldus Bosz. "Zowel PSV als ik hebben honger om te presteren. Afgelopen seizoen zijn er twee prijzen gewonnen, maar ons doel is landskampioen worden. Daar gaan we voor."

Bosz zat sinds oktober vorig jaar zonder club. De oud-speler van onder meer Vitesse, RKC Waalwijk en Feyenoord werd toen ontslagen bij Olympique Lyon. Bosz was eerder coach bij onder meer Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Ajax en Vitesse. Hij wordt in Eindhoven de opvolger van Ruud van Nistelrooij. De oud-spits stapte kort voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op.

Winnaarsmentaliteit

Stewart is blij dat hij met Bosz snel een opvolger heeft kunnen vinden voor Van Nistelrooij. "We waren in een situatie terechtgekomen waarin we niet wilden zijn. Dan moet je proberen meteen door te schakelen voor komende seizoen. Het was vrij makkelijk hoe we verder wilden gaan met PSV. We wilden snel invulling geven aan deze positie."

Algemeen directeur Marcel Brands en Stewart zien bij Bosz nog steeds de winnaarsmentaliteit die hij ook als speler had. "Destijds was hij doodziek na een nederlaag. Die wil om te winnen heeft hij nog steeds. Met Peter willen we de speelwijze doorontwikkelen om onze doelstellingen te realiseren", aldus Stewart. "Hij heeft het in het verleden laten zien bij grote clubs en staat bekend om een bepaalde speelwijze die heel aanvallend en attractief is en gestoeld is op vermaken en vooral winnen. Wij willen kampioen worden."

Meer uit Voetbal

NAC Breda door in play-offs na opnieuw ruime zege op Roda JC

KERKRADE (ANP) - NAC Breda heeft ten koste van Roda JC de volgende ronde van de play-offs om promotie bereikt. De Bredanaars van coach Jean-Paul van Gastel versloegen Roda met 5-0 in de tweede wedstrijd in Kerkrade die twee keer werd stilgelegd na het gooien van bekers op het veld. NAC had de eerste wedstrijd in eigen huis al met 3-1 gewonnen.

28 minuten geleden
Roda JC - NAC Breda voor tweede keer stilgelegd na gooien bekers

KERKRADE (ANP) - De wedstrijd in de play-offs voor promotie tussen Roda JC en NAC Breda is vrijdagavond voor de tweede keer stilgelegd omdat er door supporters bekers op het veld zijn gegooid.

47 minuten geleden
Verdediger Tete gaat vijfde seizoen in bij Fulham

LONDEN (ANP) - De Engelse voetbalclub Fulham heeft de optie in het contract van Kenny Tete gelicht, waardoor de 28-jarige verdediger nu tot de zomer van 2025 verbonden is aan de Londenaren.

4 uur geleden
AZ blijft hopen en wil met twee goals verschil winnen van Utrecht

ALKMAAR (ANP) - AZ sluit het Eredivisieseizoen zondag af met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht en hoopt nog altijd FC Twente af te lossen als de nummer 3 op de ranglijst. Het gat tussen beide ploegen bedraagt twee punten (66 om 64).

4 uur geleden
Juventus stopt per direct samenwerking met trainer Allegri

TURIJN (ANP/AFP) - De Italiaanse voetbalclub Juventus heeft per direct afscheid genomen van trainer Massimiliano Allegri, die zich woensdag in de slotfase van en na de gewonnen bekerfinale tegen Atalanta (1-0) liet gaan.

4 uur geleden
De Roon moet finale Europa League missen door blessure

BERGAMO (ANP) - Marten de Roon heeft op X bevestigd dat hij de Europa League-finale van Atalanta tegen Bayer Leverkusen aan zich voorbij moet laten gaan. De Nederlandse middenvelder is niet op tijd hersteld van zijn opgelopen blessure in de verloren Italiaanse bekerfinale tegen Juventus (0-1).

5 uur geleden
Sparta-doelman Olij 'door het dolle heen' na selectie voor Oranje

ROTTERDAM (ANP) - Nick Olij behoort tot de voorlopige EK-selectie van het Nederlands elftal. De doelman van Sparta Rotterdam vernam het nieuws donderdag van keeperstrainer Patrick Lodewijks.

5 uur geleden