Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV begint race om Champions League-ticket met zege op Heracles

PSV begint race om Champions League-ticket met zege op Heracles

EINDHOVEN (ANP) - PSV is de beslissende serie wedstrijden in de strijd om een ticket voor de voorronden van de Champions League overtuigend begonnen. Het elftal van trainer Roger Schmidt had zondag weinig moeite met Heracles Almelo: 3-0. PSV nam door de winst de tweede plaats weer over van AZ, dat de spanning de laatste ronde voor de interlandperiode weer had teruggebracht door de Eindhovenaren in Alkmaar te verslaan.

Tegen Heracles had Schmidt weer veel te kiezen. PSV miste in de vorige maanden, met een vrij druk schema, de nodige spelers. In de laatste fase van de competitie, waarin de Brabanders alleen nog actief zijn in de Eredivisie en maar één wedstrijd per week spelen, is iedereen weer van de partij.

Ibrahim Sangaré kreeg rust omdat hij na interlands met Ivoorkust pas vrijdag laat terugkeerde in Nederland. Olivier Boscagli, tegen AZ afwezig, nam de plaats controlerend op het middenveld van hem over.

Doelpunten

De Fransman stond aan de basis van de twee doelpunten die PSV in de eerste helft maakte. In de 9e minuut stuurde Boscagli Donyell Malen de diepte in. De spits was verdediger Marco Rente te snel af en hij passeerde doelman Janis Blaswich in de korte hoek. Voor Malen betekende het zijn zestiende doelpunt dit seizoen in de competitie.

PSV drukte Heracles ver naar achteren. Halverwege de eerste helft kopte aanvoerder Denzel Dumfries de 2-0 binnen. Boscagli gaf de bal vanaf de linkerkant voor. Heracles werd kort voor rust voor het eerst gevaarlijk. Doelman Yvon Mvogo redde op een schot van Delano Burgzorg. Mario Götze was met een actie nog dichtbij de 3-0 voor PSV.

Programma

De tweede helft verliep lange tijd zonder veel spektakel. Invaller Mohamed Ihattaren, de laatste tijd vaak bekritiseerd, draaide de bal in blessuretijd prachtig in de linkerbovenhoek.

PSV lijkt, gezien het resterende programma, de grootste kansen te hebben op de tweede plaats. De ploeg van Schmidt speelt de laatste zes wedstrijden tegen VVV-Venlo (uit), FC Groningen (thuis), sc Heerenveen (thuis), Willem II (uit), PEC Zwolle (thuis) en FC Utrecht (uit).

Het is nog onduidelijk of de Nederlandse nummer 2 instroomt in de tweede (20/21 juli) of derde voorronde (3/4 augustus) van de Champions League. Dat is onder meer afhankelijk welke club de Europa League wint.

Meer uit Voetbal

Manchester City in titelrace nog zonder topspits Haaland

MANCHESTER (ANP/AFP) - Erling Haaland is er donderdag niet bij als zijn club Manchester City aantreedt tegen Brighton & Hove Albion in de Premier League. De Noorse topspits heeft nog steeds last van de spierblessure die hij vorige week opliep in het kwartfinaleduel van de Champions League tegen Real Madrid.

45 minuten geleden
PSV'ers 'allemaal kapot' van zware knieblessure linksback Dest

EINDHOVEN (ANP) - De blessure van Sergiño Dest heeft er flink ingehakt bij PSV. "We zijn daar allemaal kapot van", zei trainer Peter Bosz op ESPN. Diverse media meldden dat de linksback zijn voorste kruisband heeft afgescheurd en dit kalenderjaar helemaal niet meer in actie komt, maar de coach wilde daar op een persmoment niets over zeggen.

2 uur geleden
Media: Liverpool meldt zich bij Feyenoord voor trainer Slot

ROTTERDAM (ANP) - Liverpool heeft zich officieel bij Feyenoord gemeld voor trainer Arne Slot, melden meerdere grote media in binnen- en buitenland. De 45-jarige voormalig voetballer heeft in Rotterdam nog een contract voor twee jaar en daarom wordt er nu onderhandeld over de afkoopsom. Die zou miljoenen moeten bedragen.

3 uur geleden
PEC Zwolle-verdediger Van Polen (38) beëindigt carrière

ZWOLLE (ANP) - PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen stopt na dit seizoen met voetballen. De 38-jarige Harderwijker speelde zeventien seizoenen voor PEC Zwolle en won in 2014 als aanvoerder van de club de KNVB-beker en Johan Cruijff Schaal.

3 uur geleden
Oud-voetballer Tévez opgenomen in ziekenhuis met pijn aan borst

AVELLANEDA (ANP) - Oud-voetballer Carlos Tévez is met pijn aan de borst opgenomen in het ziekenhuis. De resultaten van de eerste onderzoeken waren positief, maar toch bleef de huidige trainer van het Argentijnse Independiente een nacht in een ziekenhuis bij Buenos Aires in afwachting van volgende onderzoeken. Dit zijn reguliere controles, meldt zijn club op X.

3 uur geleden
FC Twente lang zonder aanvalster Rijsbergen door knieblessure

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente moet aanvalster Liz Rijsbergen voorlopig missen. De 22-jarige Rijsbergen liep zondag in de kampioenswedstrijd tegen FC Utrecht (2-2) een zware knieblessure op en is "langdurig uit de roulatie", meldt de koploper, die door het gelijkspel in Utrecht nog niet zeker is van de landstitel.

5 uur geleden
Wisselvallig Chelsea frustreert coach Pochettino

LONDEN (ANP/RTR) - Coach Mauricio Pochettino van Chelsea uitte zijn frustraties na de beschamende 5-0-nederlaag tegen Arsenal. "We zijn te wisselvallig. Als we een slechte dag hebben, dan zijn we ook slecht. Maar als we een goede dag hebben, zijn we tot alles in staat", vertelde de Italiaan na afloop van het duel in Londen.

6 uur geleden