Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

PSV beëindigt met zege op Vitesse slechte reeks in Eredivisie

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft na lange tijd weer een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij was in het Philips-stadion met 1-0 te sterk voor Vitesse en voorkwam daarmee dat het nog verder achterop raakt op koploper Feyenoord.

De laatste competitiezege van PSV dateerde van 6 november (2-1 bij Ajax). Daarna verloor de regerend bekerwinnaar van AZ (0-1) en werd er gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam (0-0) en Fortuna Sittard (2-2).

PSV raakte afgelopen week met Noni Madueke opnieuw een belangrijke aanvaller kwijt. De jonge aanvaller volgde Cody Gakpo richting de Premier League en leverde de Eindhovense club opnieuw vele miljoenen op.

Komst Fábio Silva

De titelkansen zijn met het vertrek van de twee buitenspelers wel flink afgenomen. PSV wil de selectie snel versterken, te beginnen met de 20-jarige Portugese aanvaller Fábio Silva van Wolverhampton Wanderers, die tegen Vitesse al op de tribune zat.

Middenvelder Guus Til nam de vrijgekomen positie van Madueke over. Xavi Simons schoof een linie door en vormde samen met Luuk de Jong en Anwar El Ghazi de voorhoede. Simons zorgde in de eerste helft met een aantal goede passes voor dreiging en haalde als een van de weinigen een hoog niveau.

Vroege aftocht De Jong

De aanvallende problemen van PSV namen voor rust nog grotere vormen aan. Aanvoerder De Jong kwam na een half uur spelen bij een luchtduel met zijn hoofd hard in aanraking met Melle Meulensteen en moest het veld geblesseerd verlaten.

Enkele minuten daarvoor liet De Jong een uitgelezen kans liggen om de score te openen. De spits schoot de bal uit een strafschop veel te zacht in. Keeper Kjell Scherpen kon eenvoudig redden. De Jong miste in de Eredivisie vier van zijn elf genomen strafschoppen.

Til trekt overwinning over de streep

Zonder De Jong dreigde opnieuw puntenverlies. Til bracht in de beginfase van de tweede helft uitkomst. De oud-speler van Feyenoord schoot in de 48e minuut, van net buiten het strafschopgebied, via de binnenkant van de paal raak. Scherpen verkeek zich op die bal.

PSV hield daarna vrij lang de controle over de wedstrijd, maar wist niet verder uit te lopen. Vitesse, met voormalig PSV-coach Phillip Cocu, werd in de slotfase twee keer gevaarlijk. Doelman Walter Benítez redde op een kopbal van Matus Bero en een schot van Miliano Jonathans. Zijn collega Scherpen kreeg in blessuretijd rood voor een overtreding op invaller Yorbe Vertessen.

Meer uit Voetbal

Manchester City houdt titelkansen met zege in eigen hand

NOTTINGHAM (ANP) - Manchester City heeft titelprolongatie in de Premier League nog altijd in eigen hand. Het elftal van trainer Pep Guardiola maakte in de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest geen fout: 0-2.

14 minuten geleden
Fans van gedegradeerde Vitesse zien hun club niet verloren gaan

ARNHEM (ANP) - Vitesse staat met 2-1 achter tegen Fortuna Sittard als de fanatieke fans achter het doel van de Arnhemse club een groot spandoek ontvouwen. "Met of zonder punten, onze clubliefde is echt." Vervolgens gaan de meeste mensen in het Gelredome staan en zingen ze hun club hartstochtelijk toe. Ze moeten er niet aan denken, een leven zonder Vitesse.

52 minuten geleden
NAC Breda klopt Jong PSV en zet grote stap richting play-offs

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Brabanders wonnen met 2-0 van Jong PSV en klommen daardoor over Jong AZ heen naar de zevende plek op de ranglijst.

1 uur geleden
Aaronson schiet het al gedegradeerde Vitesse naar zege op Fortuna

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 3-2 gewonnen. Paxten Aaronson was de grote man bij de thuisploeg die vorige week na aftrek van 18 punten uit de Eredivisie degradeerde. De Amerikaanse middenvelder scoorde tweemaal.

Anderlecht laat punten liggen bij Cercle, Club Brugge sluit aan

BRUGGE (ANP) - Anderlecht moet de koppositie in de play-offs om de Belgische landstitel nu delen met Club Brugge. De ploeg uit Brussel bleef in de uitwedstrijd tegen Cercle Brugge steken op een 1-1-gelijkspel. Eerder won Club Brugge met 3-0 bij Racing Genk.

Voetbalsters Van de Donk en Egurrola met Lyon weer naar CL-finale

PARIJS (ANP) - De voetbalsters van Olympique Lyon staan wederom in de finale van de Champions League. Met Oranje-internationals Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk in de basis won de recordwinnaar ook het uitduel met Paris Saint-Germain (1-2), na de 3-2-zege van vorige week. Jackie Groenen speelde 84 minuten mee bij de thuisploeg, Lieke Martens viel in.

Nederlanders Dallinga en Cissoko helpen Toulouse aan zege

TOULOUSE (ANP) - Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko hebben Toulouse in de Franse voetbalcompetitie aan een overwinning geholpen. Dankzij twee doelpunten van de Nederlanders, draaide het elftal van trainer Carles Martínez een achterstand in de uitwedstrijd tegen FC Lorient om: 1-2.