Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Provincie Zeeland vraagt Roompot af te zien van verhuizing

Provincie Zeeland vraagt Roompot af te zien van verhuizing

MIDDELBURG (ANP) - De provincie Zeeland roept Roompot Vakantieparken op af te zien van de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van Goes naar Amsterdam. Gedeputeerde Staten wijzen onder meer op de gevolgen voor het personeel als het recreatiebedrijf de verhuizing doorzet.

"Uit contacten met uw personeel blijkt dat zij verrast zijn en niet van plan zijn om te verhuizen naar Amsterdam", schrijven GS. "Daarom doen wij, mede namens burgemeester en wethouders van de gemeente Goes, middels deze brief een dringende oproep uw voorgenomen besluit te heroverwegen."

Roompot is gefuseerd met Landal Greenparks. De vakantieconcerns willen hun Nederlandse kantoren grotendeels samenvoegen in Amsterdam. Ook is besloten verder te gaan onder één merknaam: Landal.

Bereikbaarheid

In de brief stelt het Zeeuwse provinciebestuur dat mogelijke twijfels over de aanwezigheid van voldoende arbeidskrachten geen reden voor Roompot hoeven te zijn om te verhuizen. GS wijzen erop dat andere grote werkgevers, zoals chemieconcern Dow, ook bewust voor Zeeland hebben gekozen. "Wij willen benadrukken dat, indien de arbeidsmarkt een reden is voor uw voorgenomen besluit, we graag met u aan de slag gaan om voldoende goede werknemers vanuit Zeeland of daarbuiten te werven", schrijven GS.

Verder probeert het dagelijks provinciebestuur eventuele zorgen over de bereikbaarheid van Zeeland weg te nemen. "Wij constateren dat juist Goes/Zeeland heel centraal is gelegen in uw werkgebied. Uw parken strekken zich uit tot in Zuid-Europa en vanuit Goes is Noord-Frankrijk slechts anderhalf uur rijden. Goes is daarnaast erg goed bereikbaar vanaf de luchthavens van Antwerpen en Brussel."

Meer uit Binnenland

Actie 125-jarig Staatsbosbeheer: geboorteboom voor geboortekaart

AMERSFOORT (ANP) - Staatsbosbeheer viert zondag zijn 125e verjaardag. De natuurbeheerder stelt daarom zogenoemde geboortebomen beschikbaar voor gezinnen die op 21 juli of daarna een baby krijgen. De eerste 125 mensen die een geboortekaartje van hun baby naar Staatsbosbeheer sturen, ontvangen een tegoedbon.

24 minuten geleden
Vijf gewonden bij vechtpartij en steekincident in Amersfoort

AMERSFOORT (ANP) - Vijf mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt tijdens een vechtpartij op de Velduil in de Amersfoortse wijk Liendert. Daarbij is ook gestoken. De politie heeft vier personen aangehouden.

8 uur geleden
Team in Frankrijk zoekt zondag verder naar Nederlandse vrouw

VACQUIERES (ANP) - Stichting Reddingshonden RHWW gaat zondag in het zuiden van Frankrijk verder met zoeken naar een sinds vorige week vermiste Nederlandse vrouw van 73 jaar. Een woordvoerder van het zoekteam laat weten dat de zoektocht zaterdag niets heeft opgeleverd.

9 uur geleden
Ontsnapte serval in Lexmond is weer gevangen

LEXMOND (ANP) - De serval die in de nacht van vrijdag op zaterdag ontsnapte in het Utrechtse Lexmond is weer gevangen. Dat meldt de Dierenambulance Vianen en omstreken. Volgens RTV Utrecht is de katachtige gevonden in de tuin van de achterburen en wordt het dier nu overgebracht naar Culemborg.

10 uur geleden
Computersystemen UWV werken weer, cliënten kunnen inloggen

AMSTERDAM (ANP) - De computersystemen van het UWV zijn weer volledig operationeel nadat ze vrijdag getroffen waren door de wereldwijde computerstoring. Cliënten kunnen ook weer inloggen op de website van de organisatie, zegt een woordvoerder zaterdagmiddag.

16 uur geleden
Koningspaar en Beatrix herdenken Engelandvaarder Ellis Brandon

DEN HAAG (ANP) - Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix hebben gereageerd op het overlijden van Engelandvaarder Ellis Brandon. Ze laten weten dat ze de op 101-jarige leeftijd overleden Brandon "met groot respect" gedenken.

17 uur geleden
Vakantieverkeer leidt tot drukte op Europese snelwegen

DEN HAAG (ANP) - Op Europese snelwegen is het zaterdag zoals verwacht druk door vakantieverkeer, ziet ANWB Verkeersinformatie. Rond 14.30 uur lijkt het hoogtepunt voorbij, laat een medewerker weten, maar heeft verkeer op veel plekken nog altijd te maken met vertraging.

19 uur geleden