Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prototype ruimteraket SpaceX explodeert na landing

Prototype ruimteraket SpaceX explodeert na landing

BOCA CHICA (ANP) - Een onbemande ruimteraket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-topman Elon Musk, is woensdag geëxplodeerd na de landing op lanceerbasis Boca Chica in Texas. Die leek aanvankelijk succesvol te zijn verlopen.

Het was de derde keer dat een testvlucht met een prototype van de Starship-raket eindigde in een grote vuurbal. Bij de vorige twee testvluchten in januari en februari explodeerden de raketten bij de landingspoging.

In een video van SpaceX is te zien hoe de raket ogenschijnlijk succesvol landt, hoewel er vlammen uit de onderkant van de raket slaan en medewerkers die proberen te doven. De explosie vond enkele minuten na de landing plaats, waarbij de raket opnieuw de lucht in ging en vervolgens naar de grond stortte.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

daveswart 1 maand geleden
Zoo nen vuurbal jonguh......BAMMMM

Meer uit Buitenland

Navalni-aanhangers geleidelijk overal in Rusland de straat op

MOSKOU (ANP/DPA) - Aanhangers van de gedetineerde Russische oppositieleider Aleksej Navalni zijn woensdag in het verre oosten van Rusland al de straat opgegaan om te protesteren tegen de behandeling van de bekende Kremlin-criticus. Het is de bedoeling dat de betogingen zich de komende uren over het hele land uitbreiden, tot in de grote steden Moskou en Sint-Petersburg.

1 uur geleden
Justitieminister VS start onderzoek naar politie in Minneapolis

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse justitieminister Merrick Garland begint een onderzoek naar de politie in de stad Minneapolis, waar een agent dinsdag schuldig is bevonden voor de moord op arrestant George Floyd. Onderzoek moet uitwijzen of de lokale politie zich vaker schuldig maakt aan buitensporig geweld.

1 uur geleden
Frankrijk mikt op versoepeling coronamaatregelen vanaf 2 mei

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse regering is van plan de avondklok en reisbeperkingen binnen het land op 2 mei te versoepelen. Dan moet de verwachting dat het aantal nieuwe coronabesmettingen afneemt wel bewaarheid worden, zei een bron uit kringen rond president Emmanuel Macron.

1 uur geleden
Duitse Bondsdag stemt in met omstreden nationale coronawet

BERLIJN (ANP) - De Duitse Bondsdag is akkoord gegaan met een wetswijziging die de Duitse regering in staat stelt rechtstreeks coronamaatregelen op te leggen, inclusief een fel omstreden avondklok en contactbeperkingen. Berlijn kan voortaan aan een 'nationale noodrem' trekken, buiten de zestien deelstaten om.

2 uur geleden
'EU ziet af van optie op extra vaccins Janssen en AstraZeneca'

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie ziet af van de extra 300 miljoen coronavaccins van Janssen en AstraZeneca waarop zij aanspraak kon maken. De opties in de contracten met beide vaccinmakers worden niet gelicht, zegt een hooggeplaatste EU-bron tegen persbureau Reuters.

2 uur geleden
Politie botst in Berlijn met tegenstanders van coronawet Merkel

BERLIJN (ANP/AFP/RTR/DPA) - De politie staat in Berlijn tegenover duizenden betogers die demonstreren tegen de aangekondigde aangescherpte coronawetgeving. Agenten vuurden traangas af en gebruikten pepperspray tegen demonstranten die met flessen gooiden of over barricades probeerden te klimmen. Zeker zeven mensen zijn opgepakt vanwege agressie tegen de politie.

4 uur geleden
Poetin belooft extra geld voor kinderen in vergrijzend Rusland

MOSKOU (DPA) - President Poetin heeft in zijn jaarlijkse 'troonrede' in het Russische parlement extra steun toegezegd aan gezinnen met kinderen. Er komt een eenmalige uitkering van 10.000 roebel (108 euro) voor ieder kind in een gezin tot een bepaalde leeftijd. Het geld wordt in augustus overgemaakt, kort voor de Russische parlementsverkiezingen.

4 uur geleden