Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Protocol tegen ongewenst gedrag Dutch GP lijkt te hebben gewerkt

Protocol tegen ongewenst gedrag Dutch GP lijkt te hebben gewerkt

ZANDVOORT (ANP) - De extra maatregelen tegen grensoverschrijdend gedrag rond de Formule 1-race in Zandvoort lijken te hebben gewerkt. Bij de politie heeft zich nog niemand gemeld met een klacht over afgelopen weekend. Vorig jaar kwamen daar nog onder meer aangiftes binnen van aanranding tijdens het evenement. Ook volgens de fanclub Formule 1 Vrouwen, waar zich vorig jaar tientallen slachtoffers meldden, verliep de Dutch Grand Prix dit jaar zonder grote problemen.

De organisatie van het Formule 1-evenement wil net als vorig jaar geen cijfers geven over het aantal meldingen. Wel zegt een woordvoerder dat er in ieder geval één klacht is binnengekomen, over een ongepaste opmerking van een beveiligingsmedewerker richting een bezoeker. Verder zegt de organisatie "heel tevreden" te zijn met de aangescherpte protocollen om ongewenst gedrag te voorkomen. Er was dit jaar een telefonisch meldpunt en ook mannelijke en vrouwelijke vertrouwenspersonen voor eventuele klachten.

Vorig jaar hoorde de fanclub Formule 1 Vrouwen van tientallen bezoeksters dat zij op een onprettige manier waren lastiggevallen op het circuit in Zandvoort. Dat was de aanleiding voor de strengere protocollen dit jaar.

Wc's

"Ik heb over seksueel grensoverschrijdend gedrag nog geen meldingen gekregen, wat superpositief is natuurlijk", laat oprichter Svenja Tillemans nu namens de vrouwenfanclub weten. "De maatregelen en het weer hebben hier zeker aan meegewerkt. Het was koud en nat waardoor mensen meer ingepakt waren en meer met zichzelf bezig waren. De maatregelen waren goed zichtbaar en de dames hebben zeker gezien dat de crew beter aan het opletten was."

Tillemans kreeg dit jaar voornamelijk meldingen van vrouwen die klaagden over het feit dat mannen van hun wc's gebruikmaakten. "Desalniettemin was het een topeditie en hopen we volgend jaar weer op een beter feest!"

Ook de gemeente Zandvoort kreeg geen meldingen binnen. Dat was vorig jaar overigens ook niet het geval. Het Centrum Seksueel Geweld laat weten later met een indicatie te komen.

Meer uit Binnenland

Zoektocht naar vermisten in Maas bij Venlo

VENLO (ANP) - Hulpdiensten zijn sinds zondagochtend bezig met een zoektocht naar twee mogelijke drenkelingen in de Maas bij Venlo. De twee sprongen in het water bij de Maaskade in de Limburgse stad en zijn sindsdien verdwenen, zo meldt de politie na onderzoek. Rond 16.00 uur was de zoekactie nog bezig.

3 uur geleden
Dirigent en componist Harry van Hoof (81) overleden

DEN HAAG (ANP) - Dirigent, componist en arrangeur Harry van Hoof is zaterdag overleden. Dat heeft zijn ex-vrouw, zangeres Trea Dobbs, zondag bekendgemaakt op Facebook. Het overlijden wordt bevestigd door directeur Toon van Hoof van het productiebedrijf Van Hoof Produkties, dat Harry van Hoof heeft opgericht. Van Hoof, die in Eindhoven woonde, was 81 jaar.

5 uur geleden
Maandag kans op ergste file ooit op A12 van Den Haag naar Utrecht

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat verwacht maandag op de A12 van Den Haag naar Utrecht enorme hinder vanwege werkzaamheden. "Als weggebruikers hun reisgedrag niet aanpassen, kan dit zomaar de ergste file ooit op de A12 worden", zegt omgevingsmanager Leonie de Vries.

5 uur geleden
Almeerder zwaargewond door schietpartij in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een 19-jarige man uit Almere is in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond geraakt door een schietpartij in Amsterdam-Zuidoost. Het schietincident vond plaats op een parkeerplaats bij een buurthuis, waarin op dat moment een feest gaande was, meldt de politie.

7 uur geleden
Zwaargewonde die op straat in Schiedam werd gevonden overleden

SCHIEDAM (ANP) - Op de Sporthalstraat in Schiedam is in de nacht van zaterdag op zondag een zwaargewonde persoon aangetroffen, die uiteindelijk is overleden. Reanimatie mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed op straat aan zijn verwondingen, meldt de politie. Het slachtoffer, een man, was aangereden.

7 uur geleden
Wilders steunt Vlaams Belang dag voor Belgische verkiezingen

AALST (ANP/BELGA) - PVV-leider Geert Wilders is op 8 juni in het Belgische Aalst om een dag voor de Belgische en Vlaamse verkiezingen een bijeenkomst van de partij Vlaams Belang bij te wonen. Dat bevestigen de politie van Aalst en burgemeester Christoph D'Haese.

19 uur geleden
Carel Copier, eerste drummer van Doe Maar, overleden

SINT ANTHONIS (ANP) - Carel Copier, de eerste drummer van Doe Maar, is overleden. De muzikant, die ook actief was als kunstschilder, stierf vrijdag aan de gevolgen van kanker, heeft zijn band Boem3 bekendgemaakt.

23 uur geleden