Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Protestmars tegen coronamaatregelen geëindigd op Dam

Protestmars tegen coronamaatregelen geëindigd op Dam

AMSTERDAM (ANP) - Actiegroep Nederland in Verzet heeft zondag met ongeveer duizend deelnemers een protestmars door Amsterdam gelopen. De demonstranten wilden met 'The Walk of Freedom' hun standpunt tegen onder meer de coronamaatregelen duidelijk maken. De protestmars eindigde op de Dam, waarna een kleine groep van ongeveer honderd demonstranten bleef plakken aan de kant van het Koninklijk Paleis. Politiebusjes staan aan de kant van het Nationaal Monument.

De mars begon zondag om 12.00 uur bij het Centraal Station en de betogers maakten een ronde over onder meer de Dam, het Rembrandtplein, Frederiksplein, Weteringschans en het Leidseplein. Terug ging de route langs het Singel, opnieuw via het Rembrandtplein, via de Amstelstraat, langs het Waterlooplein en de Nieuwmarkt terug naar CS. De tocht eindigde op de Dam.

Onderweg riepen deelnemers omstanders op zich aan te sluiten en daarbij hun mondkapjes af te doen. Daarbij klonk regelmatig de leus 'Liefde, vrijheid, geen dictatuur'. Er waren veel Nederlandse vlaggen te zien en sommigen waren op de fiets. Er klonk onderweg veel muziek en er waren net als bij voorgaande demonstraties veel gele paraplu's te zien.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de protestmars rustig verlopen en zijn er geen arrestaties verricht. Het groepje nablijvers op de Dam is voor de gemeente niet noemenswaardig. "Wat ons betreft is de protestmars geëindigd. Die is vreedzaam verlopen. Het is keurig gegaan."

Meer uit Binnenland

Opvanglocaties asielzoekers in Assen en Maastricht langer open

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Assen en de provincie Limburg houden een opvanglocatie voor asielzoekers langer open. In de voormalige woonboerderij aan de Graswijk in Assen zijn daardoor tot 1 januari 2025 maximaal 45 plekken beschikbaar. In Maastricht blijft de opvang in 't Lab, een bijgebouw van het provinciehuis, voor veertig vluchtelingen nu tot 1 juli 2024 in gebruik.

17 minuten geleden
OM eist 17 jaar cel voor misdrijven lid Syrische militie

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag zeventien jaar cel geëist tegen de 35-jarige Syriër Mustafa A. voor zijn rol bij de gewelddadige arrestatie van twee mannen in een Palestijns vluchtelingenkamp in Syrië, nabij de noordelijke stad Aleppo, in januari 2013. A. kwam in 2020 als asielzoeker naar Nederland en werd in mei 2022 in zijn woonplaats Kerkrade opgepakt.

3 uur geleden
Rechter: activisten Greenpeace moeten van schip in Grote Oceaan

AMSTERDAM (ANP) - Actievoerders van Greenpeace moeten met "onmiddellijke ingang" een schip in de Grote Oceaan verlaten, waarop zij zich hebben verschanst. Dit heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam geoordeeld. Greenpeace voert actie tegen diepzeemijnbouw.

3 uur geleden
Crisisnoodopvang Heumen uit nood langer open, gemeente niet blij

HEUMEN (ANP) - De crisisnoodopvang in Heumen bij Nijmegen blijft twee maanden langer open, omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geen andere plek voor de asielzoekers kan vinden. De gemeente Heumen is, aldus een verklaring, niet blij met deze situatie en heeft haar ongenoegen daarover laten weten aan het COA. Heumen wilde dat de noodopvang voor achthonderd asielzoekers zoals afgesproken op 1 december zou sluiten.

4 uur geleden
Utrecht stopt met pogingen wolf te zenderen

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht stopt met de pogingen de wolf te zenderen die een aantal keer is gesignaleerd in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) schrijft aan Provinciale Staten dat daartoe is besloten omdat het in de praktijk lastig is gebleken de wolf te zenderen. Ook is het sinds 10 oktober rustig rond de wolf in de provincie. "Er zijn geen probleemsituaties meer geweest."

4 uur geleden
ANWB: bijna 40 procent meer pechmeldingen door vrieskou

DEN HAAG (ANP) - De vrieskou leidt ertoe dat de ANWB veel meer meldingen krijgt van pechgevallen. Een woordvoerster ziet een stijging van bijna 40 procent ten opzichte van een gewone donderdag. "We verwachten dat we aan het einde van de dag op 5100 meldingen uitkomen." Ook vrijdag wordt het druk, voorspelt ze.

5 uur geleden
Gedenkteken voor slachtoffers WOII op Duits grafveld Ysselsteyn

DEN HAAG (ANP) - Rabbi Binyomin Jacobs, opperrabbijn van Nederland, wijdt maandag op de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn (Limburg) een gedenkteken in voor alle slachtoffers van de nationaalsocialistische vervolging in Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Het is voor het eerst dat de Duitse Volksbund, verantwoordelijk voor het onderhoud van de graven, een gedenkteken voor slachtoffers opricht in een ander land. Het monument is ontworpen door een kunstenaar uit Berlijn.

5 uur geleden