Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Protesten door heel Israël tegen premier Netanyahu

Protesten door heel Israël tegen premier Netanyahu

TEL AVIV (ANP/AFP) - Duizenden mensen zijn zaterdag de straat opgegaan in Israël voor protesten tegen premier Benjamin Netanyahu. In meerdere steden riepen demonstranten om het vertrek van Netanyahu vanwege aantijgingen van corruptie en recente stijgingen van het aantal coronabesmettingen.

De protesten vonden plaats op bruggen en kruisingen door het hele land. Ook voor het huis van Netanyahu in de noordelijke stad Caesarea en voor het presidentieel paleis in Jeruzalem kwamen actievoerders samen.

De demonstranten droegen mondkapjes tegen het coronavirus. Israël reageerde in het begin van de pandemie snel, waardoor het aantal besmettingen laag bleef. Recent gaf Netanyahu nog toe dat veel lockdownmaatregelen te vroeg zijn opgeheven, waardoor het aantal besmettingen momenteel stijgt.

Een rechtszaak over corruptie tegen de premier is nog bezig. Netanyahu wordt beschuldigd van gesjoemel in drie zaken waarvan er een teruggaat tot 2007. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik, fraude en omkoping. Als hij aan bepaalde misdrijven schuldig wordt bevonden riskeert hij tot 10 jaar cel.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Schoonzoon Trump bevestigt ontmoeting met Kanye West

WASHINGTON (ANP) - Jared Kushner, de schoonzoon en topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een ontmoeting gehad met Kanye West. Dat bevestigde hij donderdag aan journalisten op het Witte Huis.

11 minuten geleden
Ook Democraat Biden positief over deal tussen Israël en VAE

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft positief gereageerd op de deal tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Hij sprak in een verklaring over een "historische stap".

42 minuten geleden
VS slaan alarm over nieuw Russisch hackerswapen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse autoriteiten zeggen het bestaan te hebben ontdekt van een geavanceerd Russisch hackerswapen. Dat heeft de codenaam Drovorub en kan worden gebruikt om in te breken in computers die draaien op besturingssysteem Linux.

45 minuten geleden
Erdogan waarschuwt voor escalatie gasconflict Middellandse Zee

ANKARA (ANP/RTR/DPA) - De Turkse president Erdogan heeft gewaarschuwd voor de gevolgen als een Turks onderzoeksschip in de Middellandse Zee wordt aangevallen. De Oruc Reis zoekt daar naar olie en gas en volgens de Turkse leider zal bij agressie tegen het schip een "hoge prijs" betaald moeten worden.

1 uur geleden
Netanyahu: deal met Emiraten 'begin van een nieuw tijdperk'

JERUZALEM (ANP/AFP) - De deal tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten is het begin van een "nieuw tijdperk" voor Israël en de Arabische wereld. Dat zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die benadrukte dat het akkoord niet betekent dat de annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever nu definitief van de baan is.

1 uur geleden
WHO: geen bewijs voor verspreiding coronavirus via eten

GENÈVE (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie benadrukt dat er geen bewijs is dat het coronavirus zich kan verspreiden via voedsel. De WHO reageerde op berichten dat het virus is aangetroffen in geïmporteerd bevroren voedsel en op verpakkingen van levensmiddelen in China.

2 uur geleden
Israël schort annexatie Palestijnse gebieden op na akkoord

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - Israël schort de internationaal uiterst omstreden annexatie van Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever op. Dat maakte de Amerikaanse president Trump bekend. De stap maakt deel uit van een historisch, door Washington bemiddeld akkoord tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

5 uur geleden