Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prosus koploper in licht hogere AEX

Prosus koploper in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag licht vooruit. De andere Europese beurzen lieten eveneens kleine koersuitslagen zien. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond het coronavirus en de extra steunmaatregelen in de Verenigde Staten in de gaten. Daarnaast werd uitgekeken naar de wekelijkse aanvragen van Amerikaanse werkloosheidsuitkeringen, die later op de dag bekend worden gemaakt.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de plus op 612,24 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 906,63 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs daalden tot 0,2 procent. Londen klom 0,2 procent.

In Washington zitten de onderhandelingen tussen de Democraten en Republikeinen over de extra steunmaatregelen al maanden vast. De voorzitter van de Federal Reserve (Fed), Jerome Powell, pleitte in het Congres opnieuw voor extra steunmaatregelen om de VS door de coronacrisis te loodsen. Uit het zogeheten Beige Book, een economisch rapport van de Fed, bleek dat het herstel van de Amerikaanse economie stagneert door het toenemende aantal coronabesmettingen.

Prosus

Techinvesteerder Prosus was koploper in de AEX met een winst van 3,8 procent. Chipmachinemaker ASML volgde op afstand met een plus van 1 procent. Winkelvastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield stond onderaan met een verlies van 2,7 procent. ING en verzekeraar Aegon moesten het eveneens ontgelden en verloren dik 1 procent.

In de MidKap was fitnessketen Basic-Fit de grootste stijger met een plus van 1,5 procent. Verlichtingsbedrijf Signify en beursintermediair Flow Traders volgden met winsten van rond 1,1 procent. Maritiem oliedienstverlener SBM Offshore sloot de rij met een min van 1,5 procent. Bouwer BAM en biotechnoloog Pharming stonden ook in de staartgroep, met verliezen van rond 0,9 procent.

De euro zette de opmars voort en was 1,2126 dollar waard, tegenover 1,2089 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen licht omhoog. Volgens bronnen lijken oliekartel OPEC en bondgenoten als Rusland dichter bij een akkoord te komen over het verlengen van de productiebeperkingen. De onderhandelingen worden woensdag hervat. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 45,38 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 48,46 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

1 uur geleden
ING: meeste woningzoekers willen alleen een energiezuinig huis

AMSTERDAM (ANP) - De meeste woningzoekers kijken alleen nog naar energiezuinige woningen met een hoog energielabel, meldt ING na onderzoek door marktvorser DVJ Insights. De onderzoekers hebben ruim 1100 mensen ondervraagd die binnen twee jaar een huis willen kopen of al een koopwoning bezitten. Sommige ondervraagden willen volgens de bank alleen een woning met label A of hoger.

1 uur geleden
Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

2 uur geleden
Krant: bedrijf achter ChatGPT mogelijk al 90 miljard dollar waard

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, praat met investeerders over een mogelijke aandelenverkoop waarbij de start-up zou worden gewaardeerd op 80 miljard tot 90 miljard dollar. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Een dergelijk prijskaartje zou betekenen dat OpenAI inmiddels bijna drie keer zo veel waard is als bij een instapmoment van investeerders eerder dit jaar. Ook zou de op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) pionierende onderneming daarmee een van de hoogst gewaardeerde start-ups ter wereld worden.

3 uur geleden
Rentevrees Wall Street raakt beurswaarde Apple en Amazon

NEW YORK (ANP) - Grote techbedrijven als Apple, Microsoft, Amazon en Google-moeder Alphabet hebben dinsdag duidelijk aan beurswaarde ingeleverd op Wall Street. Amerikaanse beleggers maken zich namelijk zorgen over het door de Federal Reserve geschetste vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk langer hoog blijft dan eerder aangenomen.

4 uur geleden
Claimorganisatie: mokerslag voor NN in woekerpoliszaak

DEN HAAG (ANP) - Nationale-Nederlanden (NN) heeft in het verleden bij mensen met een beleggingsverzekering kosten ingehouden die niet met de klant overeengekomen waren. Tot die conclusie is het gerechtshof in Den Haag gekomen, dat daarmee volgens claimorganisatie Woekerpolis.nl een "mokerslag" uitdeelt aan de verzekeraar.

4 uur geleden
Biden brengt 'historisch' bezoek aan stakers bij autofabrikanten

MICHIGAN (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich in Michigan aangesloten bij stakende medewerkers van autobedrijven. De 80-jarige Democraat droeg een pet met het logo van vakbond UAW en sprak de stakers toe met een megafoon. Hij verklaarde dat de medewerkers van Ford, General Motors (GM) en Stellantis een forse loonsverhoging verdienen.

5 uur geleden