Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Prosus en Just Eat Takeaway voeren positieve AEX-index aan

Prosus en Just Eat Takeaway voeren positieve AEX-index aan

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met winst gesloten, waarbij de grens van 700 punten weer werd doorbroken. Techinvesteerder Prosus en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway waren koplopers in de hoofdindex, geholpen door adviesverhogingen van banken.

De AEX sloot met een plus van 1,2 procent op 702,58 punten. De MidKap klom ook 1,2 procent, tot 1032,61 punten, mede dankzij een forse koerswinst van meer dan 8 procent voor de Poolse aanbieder van pakketkluisjes InPost. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er tot 1,6 procent bij.

Prosus werd ruim 6 procent duurder dankzij een hoger beleggingsadvies van JPMorgan Chase. De Amerikaanse bank werd ook positiever over de Chinese techsector, waarin Prosus via Tencent een groot belang heeft. Just Eat Takeaway klom 5,5 procent, na een adviesverhoging door analisten van investeringsbank Bryan Garnier voor het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl. Grootste daler in de AEX was supermarktconcern Ahold Delhaize dat 2,6 procent inleverde.

Alfen

In de MidKap steeg Alfen ruim 3 procent. De laadpalenmaker heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met Diebold Nixdorf voor het onderhoud van de groeiende laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen van het Amerikaanse bedrijf. De samenwerking start in vier landen met de mogelijkheid in de toekomst verder uit te breiden in heel Europa.

Bij de kleinere bedrijven op het Damrak ging B&S Group 8 procent onderuit door een adviesverlaging van ING voor de distributeur en groothandelsonderneming.

Engie

In Parijs steeg Engie 5,4 procent. Het Franse energiebedrijf verhoogde zijn jaarverwachtingen na een sterk eerste kwartaal. In Frankfurt schroefde de Duitse vrachtwagenfabrikant Daimler Truck zijn omzetverwachting voor het hele jaar op. Het aandeel klom meer dan 6 procent. In Londen daalde het Britse telecomconcern Vodafone 0,3 procent na publicatie van de jaarresultaten.

De euro was 1,0533 dollar waard, tegen 1,0417 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper op 113,97 dollar. Brentolie veranderde amper in prijs op 114,19 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

4 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

8 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

1 dag geleden