Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Promes ging van clubtopscorer in Champions League naar de bank

Promes ging van clubtopscorer in Champions League naar de bank

AMSTERDAM (ANP) - Met pijn in zijn hart heeft Quincy Promes Ajax verlaten voor Spartak Moskou. "Maar voetbal is het belangrijkste voor mij en ik ben hier geen basisspeler", laat hij via het clubkanaal van de Amsterdamse club weten. "De combinatie van deze dingen ging toch aan me knagen."

"Ik ging van clubtopscorer in de Champions League naar wisselspeler", vertelt de 29-jarige Promes. "Ik denk dat iedere speler er moeite mee zou hebben om dat een plekje te geven. Dan ga je de balans opmaken, of het misschien toch niet verstandig is om verder te kijken. Met pijn in mijn hart moet ik nu afscheid nemen."

Promes gaat terug naar Spartak Moskou, de club waar hij tussen 2014 en 2018 zo goed presteerde. De Russen betalen maximaal 11 miljoen euro voor hem, dat is bijna 5 miljoen euro minder dan dat Ajax ruim anderhalf jaar geleden voor hem aan Sevilla overmaakte.

Promes doorliep een deel van de jeugdopleiding van Ajax en leerde als huurling van FC Twente trainer Erik ten Hag kennen bij Go Ahead Eagles. Op voorspraak van de coach keerde hij terug naar zijn geboortestad. "Ik kon doelpunten maken in het stadion waar ik ballenjongen ben geweest", stelt de 47-voudig international van Oranje. "Dat gevoel is bijna niet te beschrijven. De cirkel was rond. Ik heb hier heel mooie momenten meegemaakt en ben vooral dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om me te laten zien."

Minder na vertrek Ziyech

Na het vertrek van zijn vriend Hakim Ziyech naar Chelsea haalde Promes dit seizoen niet meer zijn niveau van het vorige afgebroken seizoen, misschien wel omdat hij verdachte werd van betrokkenheid van een steekpartij, waarbij een neef van hem gewond raakte.

Promes werd in december gearresteerd en zat zelfs een paar dagen in de cel. Hij is nog steeds verdachte en heeft het daar moeilijk mee. "Al die mediaberichten en negativiteit om mij heen", stelt hij. "Daar ben ik erg van geschrokken, omdat ik in een situatie ben beland waar ik niet veel over kan zeggen. Maar de waarheid zal boven water komen. Ik zag dat men zijn oordeel al klaar had. Onterecht. Daar had ik moeite mee."

Afscheid nemen van Ajax doet Promes pijn. 'Ik ga Ajax zeker missen", zegt hij. "Het is ook geen afscheid, maar meer een tot ziens. Je bent Amsterdammer en Ajacied tot je laatste adem. Ik ben hier op de straten opgegroeid. Dit is voor mij thuis. Ik zal altijd terugkeren naar Amsterdam. Het is een dubbel gevoel. Voor mijn gevoel was het te kort. Het liefst ben ik hier mijn hele leven. Maar ik ben nu 29 jaar. Dus als het goed is, zit ik op mijn top. Ik heb de kans om het weer bij Spartak te laten zien."

Meer uit Voetbal

Oud-voetballer Tévez verlaat ziekenhuis en hervat snel training

AVELLANEDA (ANP) - Oud-voetballer Carlos Tévez heeft het ziekenhuis weer verlaten na onderzoeken om pijn aan zijn borst. De trainer van het Argentijnse Independiente zou volgens zijn club eerst nog even thuis gaan rusten en dan donderdag de training alweer leiden, aldus de nummer 6 van de competitie op X.

6 minuten geleden
Liverpool-trainer Klopp zegt sorry tegen fans na verlies in derby

LIVERPOOL (ANP/RTR) - Trainer Jürgen Klopp heeft zijn excuses aangeboden aan de fans van Liverpool, na de gevoelige en kostbare nederlaag in de stadsderby tegen Everton (2-0). De Duitser zag de 'Reds' hun titelkansen zo goed als weggooien. "Wij hebben een crisis nodig bij Manchester City en Arsenal en moeten zelf weer eens gaan winnen", aldus de na dit seizoen vertrekkende trainer, die kan worden opgevolgd door Feyenoord-coach Arne Slot.

8 minuten geleden
Eerste mogelijkheid op 25e landstitel voor PSV

HEERENVEEN (ANP) - PSV krijgt de eerste mogelijkheid om de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis binnen te halen. Als de Eindhovenaren de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen winnen en Feyenoord laat aansluitend punten liggen bij Go Ahead Eagles, is het kampioenschap een feit. De aftrap bij PSV is om 18.45 uur en bij Feyenoord om 21.00 uur. De spelers van PSV vieren de titel dus mogelijk als ze in de bus terug naar Brabant zitten.

3 uur geleden
Van 't Schip vindt rode kaart Bergwijn te zware straf

AMSTERDAM (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip vond de rode kaart die zijn aanvoerder Steven Bergwijn kreeg in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) te zwaar bestraft. "Ik dacht aan buitenspel of geel, rood had ik absoluut niet verwacht", zei hij over het moment na ruim een half uur spelen, waarbij scheidsrechter Sander van der Eijk door de videoscheidsrechter naar de kant werd geroepen voor de overtreding van Bergwijn op Mimeirhel Benita.

8 uur geleden
Ajax-spits Brobbey heeft opnieuw hamstringklachten

AMSTERDAM (ANP) - Brian Brobbey heeft opnieuw hamstringklachten. De spits van Ajax moest zich om die reden in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) kort voor rust laten vervangen.

8 uur geleden
Liverpool haakt af in titelrace, ManUnited wint na achterstand

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool is voorlopig afgehaakt in de race om de landstitel. Het elftal van de vertrekkende trainer Jürgen Klopp ging in de Merseyside-derby bij Everton met 2-0 onderuit. Het Manchester United van Erik ten Hag draaide tegen hekkensluiter Sheffield United een achterstand om in een 4-2-zege.

8 uur geleden
Ajax verspeelt met tien man 2 punten in strijd om vijfde plek

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft in de strijd om de vijfde plek in de Eredivisie slechte zaken gedaan. De Amsterdammers voorkwamen in eigen stadion kort voor tijd een nederlaag tegen Excelsior: 2-2. Chuba Akpom scoorde in de 89e minuut. Nummer 6 NEC kan Ajax zondag, bij winst op AZ, passeren.

9 uur geleden