Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Projecties moeten leiden tot gouden tip moord Rosleny Magdalena

Projecties moeten leiden tot gouden tip moord Rosleny Magdalena

AMSTERDAM (ANP) - Met grote projecties van de foto van Rosleny Magdalena en de tekst "Wie heeft Rosleny vermoord?" op gebouwen, vraagt de Peter R. de Vries Foundation in Amsterdam-Zuidoost aandacht voor de tot nu onopgeloste moord op de 28-jarige vrouw.

"We wilden op een ludieke maar vooral confronterende manier aandacht vragen voor de zaak", lichtte Kelly de Vries de actie toe bij de talkshow Jinek.

De 28-jarige Rosleny Magdalena werd op 17 november 2016 in Amsterdam-Zuidoost neergeschoten nadat ze haar dochtertje naar school had gebracht. Ze overleed vrijwel direct aan haar verwondingen. Begin vorig jaar werd een verdachte aangehouden in de zaak, maar zes weken later werd die weer vrijgelaten. Voor de gouden tip die leidt naar de dader van de moord looft de stichting 100.000 euro uit.

Zowel De Vries als de nicht van het slachtoffer, Shulesca de la Croes, hoopt dat mensen zich zullen melden. Beiden zijn ervan overtuigd dat er mensen in Amsterdam-Zuidoost zijn die meer van de moord afweten. "Iedereen heeft praatjes maar waarom stapt niemand naar voren? ", vraagt De la Croes zich af. "We weten na zes jaar nog niks."

Naast de beloning voor de gouden tip wacht ook een beloning van 25.000 euro voor de tip die leidt tot de identificatie van een fietser die mogelijk bij de dood van Rosleny Magdalena betrokken was. Om aanspraak te maken op een van de bedragen moet de tip voor 17 mei bij de foundation binnen zijn.

Meer uit Binnenland

VVD verwacht na aanval Iran op Israël einde aan discussie F-35

DEN HAAG (ANP) - De VVD gaat ervan uit dat na de aanval van Iran op Israël de discussie ophoudt over de noodzaak van het leveren van F-35- en reserveonderdelen aan Israël. Dat schrijft buitenlandwoordvoerder Ruben Brekelmans van de VVD op X.

4 uur geleden
Israël gaat angstige uren tegemoet, zegt CIDI-directeur

DEN HAAG (ANP) - Directeur Naomi Mestrum vreest dat Israël angstige uren tegemoet gaat, nadat bekend is geworden dat Iran een aanval met drones en raketten is begonnen op Israël. "We hebben met afschuw kennis genomen van het bericht. De komende uren zal meer duidelijk worden over de impact van de aanval", aldus Mestrum.

5 uur geleden
Buitenlandse Zaken roept reizigers Israël op alert te zijn

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Israël op de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Toeristen die met een georganiseerde reis in Israël zijn, wordt op het hart gedrukt contact te houden met de reisorganisatie. Nederlanders die dringend hulp nodig hebben, moeten de ambassade bellen, schrijft het ministerie op X.

6 uur geleden
Kerk in Vent staat stil bij door lawine omgekomen Nederlanders

VENT (ANP) - Tijdens een kerkdienst in het dorpje Vent in de Oostenrijkse deelstaat Tirol is aan het einde van de middag stilgestaan bij het overlijden van drie Nederlanders bij een lawine donderdag. De slachtoffers van 33, 35 en 60 maakten deel uit van een groep van zeventien Nederlanders, die met vier Oostenrijkse berggidsen een toertocht maakten. Een vierde slachtoffer raakte onderkoeld. De man van 32 verbleef daarom een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

10 uur geleden
Actievoerders bij Eurovision in Concert roepen op tot boycot Songfestival

AMSTERDAM (ANP) - Rond de veertig mensen demonstreerden zaterdagmiddag voor de deur van Eurovision in Concert in AFAS Live in Amsterdam, waar dertig deelnemers van het Eurovisie Songfestival later optreden met hun inzending voor het festival. De demonstranten riepen deelnemers en publiek op om het songfestival te boycotten omdat Israël, dat niet meedoet aan deze preparty, optreedt tijdens het Eurovisie Songfestival.

11 uur geleden
Bruins Slot roept Iran op om Israël niet aan te vallen

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) heeft er bij de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian op aangedrongen dat zijn land Israël niet moet aanvallen. Iran moet in plaats daarvan acties ondernemen om de oplopende spanningen weg te nemen, zo heeft ze zaterdag in een telefoongesprek met haar Iraanse ambtgenoot gezegd.

12 uur geleden
Man (21) uit Delft opgepakt om explosie in Pijnacker vorige week

PIJNACKER (ANP) - Een 21-jarige man uit Delft is vrijdag opgepakt in verband met een ontploffing bij een woning aan de Thorbeckelaan in het Zuid-Hollandse Pijnacker. Dit meldt de politie zaterdagmiddag. De woning liep in de nacht van 6 op 7 april veel schade op.

14 uur geleden