Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Programmering NPO zondag in teken van racisme

Programmering NPO zondag in teken van racisme

HILVERSUM (ANP) - De NPO staat zondag in het teken van racisme. Tijdens een speciale themadag Nederland tegen racisme wordt op televisie, radio en online in diverse programma’s aandacht aan het onderwerp besteed.

Op de 3 NPO-zenders worden onder meer kerkdiensten rondom racisme uitgezonden en komt het onderwerp voorbij in de documentaireserie Why we hate en een aflevering van De Kennis van Nu. Voor jonge kijkers is er op NPO Zapp onder meer een extra uitzending van het NOS Jeugdjournaal. De radiozenders geven ieder op hun eigen manier invulling aan de themadag, onder meer met speciale uitzendingen en toepasselijke muziek.

Na het dagprogramma is op NPO 1 zondagavond De Stelling van Nederland te zien, een thema-uitzending waarin een groep Nederlanders onder leiding van Jort Kelder debatteert over de vraag of racisme de Nederlandse samenleving polariseert.

De keuze voor Kelder als gespreksleider stuitte op felle kritiek. De presentator zou volgens verschillende activisten niet onbevooroordeeld in het onderwerp staan en daardoor niet de juiste persoon zijn om dit gesprek te leiden. De NPO hield echter vast aan Kelder als gespreksleider. Volgens de omroep heeft hij in het verleden laten zien "een kundig debatleider te zijn, waarbij ruimte is voor alle geluiden."

In Amsterdam organiseert een aantal antiracismeorganisaties zondag een bijeenkomst als alternatief voor het debat. In cultuurcentrum De Appel praten experts en ervaringsdeskundigen over racisme en ongelijkheid in de samenleving. Deze bijeenkomst is te volgen via een livestream.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Politie schiet bij achtervolging op verdachte in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Agenten hebben woensdagavond laat geschoten op een mogelijke verdachte die schoten gelost zou hebben in Amsterdam Zuidoost. Rond 23.15 uur kreeg de politie een melding dat iemand geschoten zou hebben op het Kruitberghof. Agenten kregen daar een verdachte in het zicht, waarna een achtervolging werd ingezet en ze geschoten hebben.

1 uur geleden
Eerste dag inzameling tipgeld Tanja Groen levert 65.000 euro op

NAARDEN (ANP) - Bij een inzameling van misdaadjournalist Peter R. de Vries voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is op de eerste dag bijna 65.000 euro binnengekomen. Het doel van de crowdfunding is om 1 miljoen euro bij elkaar te krijgen, die moet worden uitgereikt voor de gouden tip.

3 uur geleden
Fraudeaanpak en rol Kamer onderzocht in enquête toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - In de parlementaire enquête naar de toeslagenaffaire worden fraudebestrijding en handhaving bij uitvoerders van de overheid onderzocht. Ook moet duidelijk worden wat de "politieke besluitvorming en de rol van de Tweede Kamer in het bijzonder" betekende voor ontspoorde fraudejachten. Dat blijkt uit een brief van de vaste commissie van Binnenlandse Zaken aan de rest van de Kamer.

4 uur geleden
Rekenkamer: toezicht op miljoenen voor BES-eilanden niet op orde

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer ontvangt onvolledige of onbetrouwbare informatie over miljoenen euro's die naar Bonaire, Saba en Sint-Eustatius gaan. De ministeries van Binnenlandse Zaken en Financiën konden na vragen van de Algemene Rekenkamer geen overzicht geven van alle zogeheten bijzondere uitkeringen aan de BES-eilanden. Dat zijn eenmalige bijdragen, bijvoorbeeld voor de bouw van een bibliotheek of het verbeteren van de kinderopvang.

7 uur geleden
Medewerkers verpleeghuizen en thuiszorg mogen stoppen na 45 jaar

UTRECHT (ANP) - Medewerkers die zwaar werk doen in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en de thuiszorg, mogen eerder stoppen met werken als ze er 45 dienstjaren op hebben zitten. Werkgeversorganisaties en zorgbonden hebben daar concrete afspraken over gemaakt. Het is de bedoeling dat de regeling op 1 september ingaat. De achterban van de organisaties moet nog wel akkoord gaan.

9 uur geleden
'Slechte gemeentelijke regeling zakgeld voor kwetsbare kinderen'

DEN HAAG (ANP) - Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer is bezorgd over het gebrek aan een goede regeling voor kleed- en zakgeld voor kinderen die onder toezicht zijn gesteld of in instellingen wonen. Waar thuiswonende kinderen zakgeld van hun ouders of verzorgers krijgen, moet dit voor andere kinderen geregeld worden via afspraken tussen gemeenten en jeugdinstanties. De ombudsvrouw concludeert na onderzoek dat de zakgeldregeling momenteel niet goed geregeld is en kinderen niet het geld krijgen waar ze wel recht op hebben.

9 uur geleden
Kamer wil geen koning of minister bij wedstrijd Oranje in Bakoe

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer vindt dat er geen regeringsdelegatie naar Bakoe in Azerbeidzjan moet gaan als Nederland de kwartfinale van het Europees kampioenschap voetbal zou bereiken. Een voorstel van de ChristenUnie en GroenLinks hiertoe kreeg woensdag de steun van een meerderheid.

10 uur geleden