Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Programmering NPO zondag in teken van racisme

Programmering NPO zondag in teken van racisme

HILVERSUM (ANP) - De NPO staat zondag in het teken van racisme. Tijdens een speciale themadag Nederland tegen racisme wordt op televisie, radio en online in diverse programma’s aandacht aan het onderwerp besteed.

Op de 3 NPO-zenders worden onder meer kerkdiensten rondom racisme uitgezonden en komt het onderwerp voorbij in de documentaireserie Why we hate en een aflevering van De Kennis van Nu. Voor jonge kijkers is er op NPO Zapp onder meer een extra uitzending van het NOS Jeugdjournaal. De radiozenders geven ieder op hun eigen manier invulling aan de themadag, onder meer met speciale uitzendingen en toepasselijke muziek.

Na het dagprogramma is op NPO 1 zondagavond De Stelling van Nederland te zien, een thema-uitzending waarin een groep Nederlanders onder leiding van Jort Kelder debatteert over de vraag of racisme de Nederlandse samenleving polariseert.

De keuze voor Kelder als gespreksleider stuitte op felle kritiek. De presentator zou volgens verschillende activisten niet onbevooroordeeld in het onderwerp staan en daardoor niet de juiste persoon zijn om dit gesprek te leiden. De NPO hield echter vast aan Kelder als gespreksleider. Volgens de omroep heeft hij in het verleden laten zien "een kundig debatleider te zijn, waarbij ruimte is voor alle geluiden."

In Amsterdam organiseert een aantal antiracismeorganisaties zondag een bijeenkomst als alternatief voor het debat. In cultuurcentrum De Appel praten experts en ervaringsdeskundigen over racisme en ongelijkheid in de samenleving. Deze bijeenkomst is te volgen via een livestream.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Tests op Terschelling brengen één coronageval aan het licht

MIDSLAND (ANP) - De coronatests in de buurt van camping Appelhof op Terschelling hebben één nieuwe besmetting aan het licht gebracht. Bij negen mensen is de uitslag nog niet bekend, 133 andere mensen hebben geen corona.

40 minuten geleden
Hitte en coronapandemie leiden tot meer onvoorziene problemen

AMSTERDAM (ANP) - De combinatie van de hete zomer en de coronapandemie leidt tot meer problemen dan gedacht. Dat concluderen wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam die samen met het RIVM en het Global Health Heat Information Network (GHHIN) onderzoek hiernaar deden.

2 uur geleden
GGD had niet genoeg testmateriaal op Terschelling

MIDSLAND (ANP) - De animo voor de coronatesten op Terschelling was donderdag zo groot, dat het testmateriaal opraakte. De GGD had zich ingesteld op ongeveer 100 jongeren, maar uiteindelijk kwamen rond de 200 mensen opdagen voor een test om te kijken of ze het coronavirus hebben opgelopen. De testers gingen door "zolang de voorraad strekte", maar sommige mensen konden niet meer worden getest. Zij moeten vrijdag terugkomen.

4 uur geleden
Thijs H. gaat in hoger beroep

MAASTRICHT (ANP) - Thijs H. gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens drie moorden. Dat bevestigt zijn advocaat Serge Weening donderdag na berichten hierover van RTL Boulevard. De rechtbank in Maastricht heeft de 28-jarige man onlangs tot 18 jaar cel en tbs met dwangmaatregelen veroordeeld.

4 uur geleden
Door politie neergeschoten verwarde man overleden in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam heeft de politie donderdagmiddag op de Honselersdijkstraat een 23-jarige Duitse man neergeschoten die verward gedrag vertoonde en dreigde zowel zichzelf als de agenten ter plaatse iets aan te doen. De man overleed enige tijd na het incident aan zijn verwondingen.

4 uur geleden
NS tevreden over treinverkeer Zandvoort, onderzoekt spreiding

ZANDVOORT (ANP) - De NS kijkt positief terug op het treinverkeer van en naar Zandvoort tijdens het hete weer de afgelopen dagen. Er deden zich volgens het spoorbedrijf geen problemen voor, maar de spreiding van treinreizigers kan wel nog beter. In sommige treinen was het te druk, stelt de NS vast na analyse, terwijl in andere er juist nog ruimte was voor meer passagiers.

5 uur geleden
67 reizigers getest op Schiphol in nieuwe teststraat

SCHIPHOL (ANP) - In de nieuwe coronateststraat op Schiphol zijn op de eerste dag 67 mensen getest. Dat is iets meer dan een derde van alle passagiers van de drie vluchten die zich konden laten testen, laat de GGD Kennemerland weten. Het is de bedoeling dat op den duur alle reizigers die uit een land met rood of oranje reisadvies aankomen op Schiphol zich kunnen laten testen. Om te kijken of alles soepel verloopt, wordt het aantal reizigers dat zich kan laten testen in eerste instantie nog beperkt.

5 uur geleden